ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό όλα τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Και λέω όλα τα ανοιχτά θέματα διότι είναι αρκετά. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και ταυτόχρονα ενδιαφέρον εξάμηνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την αξιολόγηση του υπουργείου Εξωτερικών, για τις καινούργιες προτάσεις Νίμιτς και για το χρονοδιάγραμμα, όπως παρουσιάζεται, των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Βασιλάκης. Συζητήσαμε ταυτόχρονα και τα ευρωπαϊκά θέματα. Όπως ξέρετε, για την Ευρώπη είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδος. Η Ευρώπη πρέπει να γυρίσει σελίδα και θέλω να ελπίζω ότι θα το κάνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στις αποκαλύψεις με το σύστημα στις φυλακές Κορυδαλλού σας προβληματίζει;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν ξέρω καμία εμπλοκή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούγονται ονόματα. Δεν έχετε ακούσει ονόματα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν ξέρω καμία απολύτως εμπλοκή στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Και θέλω να είμαστε, τουλάχιστον, σαφείς όταν μιλάμε, διότι έχει σημασία. Η τιμή του πολιτικού κόσμου δεν μπορεί να διασύρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Νίμιτς ποιες αλλαγές προτείνει;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ουσιαστική νομίζω αλλαγή, την οποία τόνισε ο κ. Νίμιτς κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, είναι ότι διαγράφεται η βούληση των Σκοπίων να προχωρήσουν ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να ελπίζω ότι η σκοπιανή ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του θέματος του ονόματος είναι προς το συμφέρον του ίδιου του λαού τους.
_____________________________
Κι' εγώ θέλω να ελπίζω, ότι άλλο Σκοπιανό αεροπλάνο δεν θα προσγειωθεί σε Ελληνικό έδαφος. Επίσης, θέλω να ελπίζω ότι θα περιορίσετε τα υποκριτικά χα...όγελά σας.! Τέλος, θέλω να ελπίζω ότι δεν ...πουλήσατε (ακόμα) το όνομα της Μακεδονίας, και θέλω να ελπίζω ότι στο μέλλον, θα είστε περισσότερο ...σαφής.
Αγαπητέ φίλε,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι το "ασαφές" βλέπεις στις ξεκάθαρες δηλώσεις της Υπουργού των Εξωτερικών; Τι περίμενες δηλαδή; Να εκθέσει λεπτομερώς στους νταβατζήδες των ΜΜΕ όλη τη διπλωματική φαρέτρα της εξωτερικής μας πολιτικής;
Ας μην μας καθιστούν οι προσωπικές μας συμπάθειες και αντιπάθειες υπερβολικούς. Την εξωτερική πολιτική την ασκεί η Κυβέρνηση και κεντρική ευθύνη έχει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός. Όχι ο Υπουργός ή ο... πρέσβυς!!! Αν ο Πρωθυπουργός διαφωνεί, στο χέρι του είναι να το πει και να το δείξει εμπράκτως...
Όχι φίλε DeFreJus, να μην αναφέρει λεπτομέρειες στους νταβατζήδες των ΜΜΕ, αλλά να κάνει πράξη όσα εκ της αρμοδιότητός της απορρέουν για το καλό της Ελλάδος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι "θέλω να πιστεύω" και "νομίζω".
Μας έβαλε μπροστά ο Γκρουέφσκι και τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Περιμένουμε τον........Νίμιτς εμείς.
Λες και τον νοιάζει πως θα ονομαστούν τα Σκόπια και μέσα του λέει "δεν πάτε κι' οι δυο στο διάολο".
Αν τα Σκόπια συνορεύαν με την Τουρκία, την ίδια εξωτερική πολιτική θα είχαν οι Τούρκοι, ή θα τους έπαιρναν παραμάζωμα κι' αυτούς και το όνομά τους μαζί????
Αλλά εμείς ως συνήθως, δεν μας αρέσει να ακούμε τα αλλά ούτε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Μας κρατάει ο κωλοσκοπιανός με το ένα πόδι σαν τα λελέκια.
Άσε μας ρε φίλε.
Είναι εξωτερική πολιτική αυτή??????
Σιγά ρε DEFreJus σιγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην είσαι σίγουρος για το ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα.
πιθανώς να μην είναι ούτε καν Έλληνας!
Θα επιθυμούσα να είναι πιο προσεκτική η ΥΠΕΞ αλλά και όλη η Κυβερνητική ομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ βλέπω απίθανο η εξωτερική πολιτική Καραμανλή με την εξωτερική Μπακογιάννη να έχουν καμιά σημαντική διαφορά. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα εννοείται οτι άν είχαν την παραμικρή διαφορά εδώ και 6 χρόνια ο Καραμανλής κάποια στιγμή θα την είχε βάλει τουλάχιστον σε κάποιο άλλο μεγάλο ή μικρό υπουργείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω και με τον 8:13 άν ήταν καμιά άλλη χώρα στην θέση μας όπως η Τουρκία θα τα είχε κάνει τώρα μιά μπουκιά.
Δημόσιες σχέσεις κάνει η γυναίκα, για τα φουκαριάρικα τα παιδιά της.
ΑπάντησηΔιαγραφή