Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αποθήκες λαθρομεταναστών τα κρατητήρια Ιωαννίνων

Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που έχουν μεταφερθεί και έχουν στοιβαχθεί στην κυριολεξία το διάστημα αυτό, και χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα μεταχθούν σε άλλο χώρο.
Στα κρατητήρια βρίσκονται πάνω από είκοσι λαθρομετανάστες, κυρίως Ιρακινοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως την Αττική, στο πλαίσιο της επιχείρησης - σκούπα, που είναι σε εξέλιξη.
Η κατάσταση είναι κάτι χειρότερο από τραγική, γεγονός που καυτηρίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπατσίμπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.
Οι χώροι των κρατητηρίων είναι περιορισμένοι και φυσικά για μία Αστυνομική Διεύθυνση μεγάλη, με πληθώρα περιστατικών, όπως είναι αυτή των Ιωαννίνων, δεν μπορούν να μείνουν για πολύ κατειλημμένοι.
"...Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο μέχρι να αποφασιστεί αν θα λάβουν πολιτικό άσυλο, αφού η διαδικασία προβλέπει 3-6 μήνες, αλλά σπανίως τηρείται. Τα κρατητήρια της αστυνομίας δεν είναι φυλακές για να κρατείται κάποιος επί μακρόν...", υπογράμμισε ο κ. Παπατσίμπας για να συμπληρώσει ότι, πέραν όλων των άλλων, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι συνάδελφοί του.
http://www.epiruspost.gr/epikairotita/1587-2009-07-15-23-24-55.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου