Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Όταν οι αχυράνθρωποι ...νομοθετούν.!

Δώδεκα νεκροί αστυνομικοί μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια είναι ο θλιβερός απολογισμός του δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. από το 2004 και μετά.
Δώδεκα συνάνθρωποί μας έπεσαν την ώρα του καθήκοντος προσπαθώντας να προστατεύσουν άλλους συμπολίτες εκτελώντας το χρέος τους. Τα στοιχεία γίνονται ακόμη πιο τραγικά και παράλληλα ανησυχητικά, αν αναλογισθεί κανείς, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 1984 έχουν χάσει τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος 86 αστυνομικοί.
Αριθμός που σίγουρα δεν πρέπει να περνά χωρίς να προβληματίζει τους υπεύθυνους.
Μάλιστα, ο φόρος αίματος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, αν αναλογιστεί κάποιος, ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος. Και όλα αυτά τη στιγμή που η εργασία του αστυνομικού …δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα ως επικίνδυνο επάγγελμα!
Όπως τονίζουν αστυνομικοί, ο κόμπος έφθασε στο χτένι!
Για αυτό το λόγο, τόσο η ΠΟΕΣΥ, όσο και η ΠΟΑΞΙΑ (οι Ομοσπονδίες δηλαδή των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ) συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου τους Νεκτάριου Σάββα, που δολοφονήθηκε στις 17 Ιουνίου, στην οδό Πορφύρα στα Πατήσια και ενόψει του μνημόσυνου για τα σαράντα, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία Συντάγματος συμβολική, ένστολη διαμαρτυρία.
Στόχος τους, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση είναι "...να αφυπνίσουμε συνειδήσεις για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για τη διασφάλιση του αστυνομικού λειτουργήματος, για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή αστυνομική προσφορά στην ελληνική κοινωνία..."
Μάλιστα, επισημαίνουν, ότι "...όλοι οι Έλληνες θέλουν τους αστυνομικούς καλά εκπαιδευμένος και άριστα εξοπλισμένους, έτσι ώστε να αισθάνονται και οι ίδιοι ασφαλείς στην καθημερινή τους δράση..."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου