Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Στο ..."συμπόσιο" της Σύμης. (Greek Club Milderberg). Συνέχεια...

Κλείνοντας τις εργασίες του συμποσίου (μέρος πρώτο) ο Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά ανέπτυξε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που οραματίστηκε και ...απειλεί να εφαρμόσει όταν και αν γίνει κυβέρνηση, τονίζοντας:
"...Το σημερινό οικονομικό μοντέλο της υπερσυγκέντρωσης εξουσίας και κεφαλαίου στα χέρια των λίγων, φθάνει στο τέλος του. Χρειάζεται, και αυτό ακριβώς προτείνουμε, ένα άλλο μοντέλο, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που θέτει τις πραγματικές ανάγκες κάθε πολίτη, κάθε ανθρώπου, στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Κι εμείς, αυτό το εννοούμε και το ονομάζουμε [πράσινη ανάπτυξη]. Πράσινη ανάπτυξη, που μπορεί να γίνει ο νέος στόχος της Ελλάδας… Είναι ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που διασφαλίζει και διασφαλίζεται, θα έλεγα, από πέντε στόχους:
  • Πρώτα ...απ' όλα, διασφαλίζουμε με την πρόταση αυτή την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη, μια οικονομία χωρίς κοινωνικές ανισότητες.
  • Δεύτερον, μια νέα σχέση του ανθρώπου με τη φύση, με το περιβάλλον, με τον ίδιο του τον πολιτισμό.
  • Τρίτον, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Νέων τεχνολογιών, που σημαίνει επένδυση στην εκπαίδευση, επένδυση στον άνθρωπο, επένδυση στον νέο άνθρωπο, αλλά και στη δια βίου εκπαίδευση... Νέα δύναμη στην Περιφέρεια. Νέα δύναμη στον τοπικό πολιτισμό. Νέα δύναμη στη βιοποικιλότητα, αλλά και στην τόσο μεγάλη ομορφιά της ποικιλίας που έχει η Ελλάδα στον πολιτισμό της, από τη μουσική μέχρι και την παραγωγή. Δύναμη, που θα κάνει πολύ ξεχωριστό τον τουρισμό μας, πολύ ξεχωριστά και ποιοτικά τα αγροτικά μας προϊόντα, αλλά και τα μέσα μεταφοράς, και τις κατοικίες τις οποίες χτίζουμε...
  • Το τέταρτο στοιχείο αυτής της πράσινης ανάπτυξης, είναι η Δημοκρατία μας, διότι ουσιαστικά θα δώσουμε πολλές δυνατότητες στην τοπική κοινωνία να απελευθερωθεί από αυτό τον βραχνά του συγκεντρωτικού και πελατειακού κράτους.
  • Και τέλος, το πέμπτο σημείο είναι η Ελλάδα των ανοικτών οριζόντων, η Ελλάδα της πρωτοβουλίας, η Ελλάδα που έχει στόχους στην ευρύτερη περιοχή και που μπορεί να είναι πρωτοπόρος. Μια Ελλάδα πρωτοπόρος στην ...(κατα)πράσινη ανάπτυξη..." [Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα …]

_______________________

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...! Εκείνη πάντως που φαίνεται ότι κατενόησε το βαθύτερο νόημα των λόγων του ήταν η Σεγκολέν Ροαγιάλ, εκείνη η γλυκιά μεγαλοκοπέλα που έχασε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές από τον Σαρκοζί. Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του τον συνεχάρη και του δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός . Ίσως και η μοναδική που κατάλαβε γιατί είχε βγάλει τα ακουστικά της μετάφρασης….

Ηταν και ο αδελφός του Γιώργου, ο Νίκος.

'Εμπειρος σαν συγγραφέας αλλά και γνώστης της θεωρίας του αδελφού Γιώργου για την πράσινη ανάπτυξη, προτίμησε να συνεχίσει το συγγραφικό έργο του φορώντας την δροσερή βερμούδα και συγκεντρώνοντας την προσοχή του στο laptop του. Κάτι ξέρει αυτός περισσότερο.!
Μήπως αγαπητέ Αντρίκο, που όπως φαίνεται εσύ διαθέτεις μυαλό, πρέπει να εξηγήσεις στον αδελφό σου ότι το κόμμα σας δεν καθίσταται οικολογικό γιατί έτυχε να βάψουν στο σήμα σας τον ήλιο πράσινο;

Μήπως να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να τα βάψουμε όλα πράσινα επειδή ιδιοποιήθηκε παραφράζοντας τον όρο την "πράσινη ανάπτυξη" της MONSANDO που βέβαια έχει στόχο την νομιμοποίηση και καθιέρωση των γενετικά τροποποιημένων τροφών στο τραπέζι μας;

Η μήπως κάτι τέτοιο υποκρύπτει ;
ΠΗΓΗ Ιστοσελίδα ΠΑΣΟΚ

Κάντε "κλικ" στη φωτογραφία για πλήρες μέγεθος.

ΑΚΡΑΙΟΣ

4 comments:

  1. Φαντάσου να καταπολεμήσεις τη γραφειοκρατία με πράσινη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Γ... ΤΗΝ ΠΥΟΤΑΝΑ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΑΜΦΙΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΡΕ ΤΟ Μ... ΚΑΛΑ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑ. ΟΧΙ ΡΕ Γ...ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά το είχε πεί ο μητσοτάκουλας κάποτε.
    Το παιδί είναι λειψό, δεν κάνει.
    Τελεία και παύλα.
    (Όποιος δεν το βλέπει να κοιταχτεί για πρόωρο αλτσχάϊμερ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΛΛHNIKH OIKONOMIA:

    Ο Κατήφορος τέλος δεν έχει...

    Σημερινά δημοσιεύματα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ιδού οι αριθμοί που δίνει η ΕΣΥΕ.

    -Παραγωγή βιομηχανίας πτώση έως 54%

    -Ιδιωτική κατανάλωση πτώση έως 30%.


    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και διαψεύδουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που παρά το ότι οι αριθμοί βγάζουν μάτι, οι ίδιοι είναι αισιόδοξοι και αμετακίνητοι στην πολιτική τους.

    Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες βδομάδες για να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ. Με τον προϋπολογισμό του 2009 και τις μετέπειτα προσαρμογές τους έφεραν την οικονομία στο χείλος της ύφεσης. Τώρα με τα νέα φορολογικά-"αναπτυξιακά" μέτρα τους επιβεβαίωσαν την εσώτατη πρόθεσή τους να διαλύσουν την χώρα. Η αντίδραση της αγοράς στα τελευταία μέτρα τους αλλά και στις καθημερινές τους εξαγγελίας ήλθε και έπεσε σαν τσεκούρι στα κεφάλια τους. Αλλά που να καταλάβουν τι τους γίνεται...

    Αντί οι κυβερνώντες να αλλάξουν πορεία και να παραιτηθούν από την καταδικαστική για την πραγματική οικονομία πολιτική τους, συνεχίζουν "αταλάντευτοι" :

    -Το πλήρες ξεπούλημα της ελληνικής οικονομίας σε 5 μεγαλοκαρχαρίες (Τράπεζες, Υγεία, Τηλεπικοινωνίες, Καύσιμα, Βασικά είδη διατροφής). Παρέχοντας κάθε προνόμιο και προστασία στους μεγάλους νταβατζήδες της ελληνικής οικονομίας (Αισχροκέρδεια, Κατάργηση φορολογίας, Κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, Παραχώρηση χώρων εκμετάλλευσης-Πολυκαταστήματα). Αποτέλεσμα ;; Η εξαφάνιση των άλλων κλάδων, ο εξανδραποδισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    Παράλληλα φορτώνουν τους απολυόμενους στον κρατικό προϋπολογισμό, ξεγελώντας τους και τάζοντάς τους τον παράδεισο της εργασιακής ασφάλειας..

    -Το διαρκές κυνηγητό του κράτους προς τους μικρομεσαίους (έφοδοι και τρομοκρατία μέσω των φορολογικών ελέγχων, φυλακίσεις για οφειλές στο δημόσιο και τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ).

    -Την γενναία επιδότηση με κάθε τρόπο και μέσο των νταβατζήδων (δημόσια έργα, προμήθειες, κ.λπ.).

    -Τη σπατάλη εις όφελος των ολίγων και εκλεκτών της (Golden Boys, Δικαστικοί, κ.α.)

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΣΑΦΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

    Τότε γιατί τη συνεχίζουν ;;

    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή