Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το στρατηγείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω ακριβώς από το καλά φυλασσόμενο συγκρότημα στη διπλωματική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται επίσης η προεδρική κατοικία και η Αμερικανική πρεσβεία.

"...Στόχος μας ήταν η αμερικανική πρεσβεία, αλλά δεν μπορούσαμε να τη φτάσουμε...", δήλωσε στο Reuters μέσω τηλεφώνου ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει με επιθέσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Πέμπτης.

Την επίθεση καταδίκασε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα αποθαρρυνθούν από το να ψηφίσουν. "...Οι εχθροί του Αφγανιστάν προσπαθούν να δημιουργήσουν φόβο στους πολίτες αυτή την προσκλογική περίοδο αλλά οι Αφγανοί εξακολουθούν να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να προσέλθουν στις κάλπες...", όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου