Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Κουρσκ: "Βυθίστηκε" ήταν η απάντηση του κ. Πούτιν

Γράφει ο Ιάσων
------------------
Η ναυπηγησι του Κουρσκ ξεκινησε το 1992... Το ονομα του ελαβε από την ομωνυμη μαχη του Κουρσκ τον Ιουλιο του 1943, μεταξυ Σοβιετικων και Γερμανων.

Ισως γιατι το τεραστιο μεγεθος του, με υψος 4 οροφων, μηκος 154 μ. εκτοπισμα 16.400 τονων, η ειδικη κατασκευη του, διπλο περιβλημα με ειδικα μεταλα, υπερ-εξοπλισμενο με 24 πυραύλους Κρουζ P-700 Granit καθώς και τορπιλλες διαμέτρου 533 mm και 650mm, μπορουσε να συνδυασθη με την μεγαλυτερη ποτε σε ογκο συγκεντρωσι που εγινε στο Κουρσκ.

Εκει τοτε 2.700 τεθωρακισμενα αρματα και αυτοκινουμενα πυροβολα, 1.800 αεροπλανα και 800.000 ανδρες ειχαν κινητοποιηθη για την καταληψι της πολεως Κουρσκ. Ατυχως για τους Γερμανους, το σχεδιο τους ειχε διαρρεσει από το δικτυο συνεργατων των Σοβιετικων στο Γερμανικο επιτελειο, που γνωριζε μερι την τελευταια λεπτομερεια τα σημεια και τον χρονο της επιθεσεως. Αλλα αυτό εινα μια άλλη ιστορια…

Το πυρηνοκινητο υποβρυχιο Κουρσκ κλασεως απεπλευσε τον Αυγουστο του 2000 πριν από 9 χρονια τετοιες ημερες, οπλισμενο με 18 τορπιλες και 2"οσκαρ ΙΙ" με κωδικο Κ-1413 πυραυλους τυπου ss-n-19.

Η αποστολή του Κουρσκ, ηταν η δοκιμή νέων οπλικών συστημάτων. Στην αποστολή συμμετείχε και το ρωσικό πολεμικό καταδρομικό πλοίο κλάσης Κίροβ, με όνομα Μεγάλος Πετρος καθώς και περίπου 30 άλλα πλοία του ρώσικου ναυτικού και ηταν από το μεγεθος συμμετοχης του στολου κατά τους ειδικους, ισως η μεγαλύτερη ρωσική άσκηση ναυτικού μετά την πτώσι της Σοβιετικη Ενωσεως. Μερος των δοκιμων περιλάμβανε μεταξύ άλλων την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ από το Κουρσκ και αμέσως μετά την συνάντηση του με έναν σχηματισμό πλοίων και την προσβολή τους με ομοβροντία τορπιλλων

Όμως στις 12 Αυγουστου 2000...
Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου