Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ευτυχώς το θέμα "Ρω" λύθηκε από την ...Τουρκία.!

Τελεία και παύλα βάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο σκηνικό έντασης που επιχείρησαν να δημιουργήσουν στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας μερικά τουρκικά ΜΜΕ, τονίζει η εφημερίδα Μιλιέτ, που χαρακτηρίζει "τεχνιτή" την κρίση.
Τονίζει μάλιστα ότι το νησί, ανήκει στην Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας του '32, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, σχετικά με τις αναφορές των τούρκικων ΜΜΕ περί "σύλληψης" ή "κράτησης" από τις ελληνικές αρχές τριών Τούρκων δημοσιογράφων που θέλησαν να βιντεοσκοπήσουν δραστηριότητες στη νησίδα Ρω, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζουγκιεργκίν τόνισε ότι "δεν τίθεται θέμα σύλληψης ή κράτησης Τούρκων δημοσιογράφων".
Προσέθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, "...κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι που ήθελαν να πάρουν εικόνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, εμποδίστηκαν από τους αρμόδιους της ελληνικής ακτοφυλακής που τους ρώτησαν ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας τους στην περιοχή...".
"...Κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ των σκαφών της Τουρκικής και Ελληνικής ακτοφυλακής οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στο Κας...", είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος προσέθεσε ότι: "...Το υπουργείο μας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες...".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου