Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ευθεία παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στη δικαιοσύνη, για χάρη του αναρχικού Θ. Ηλιόπουλου

"Επικίνδυνες" χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο θέμα της υγείας του κρατούμενου "απεργού πείνας" Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο τομέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και ...ζητά να δοθεί άμεση λύση σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, "ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εξελίξεις"

"...Απευθύνουμε έκκληση και θεωρούμε αναγκαία την εξάντληση κάθε περιθωρίου ανθρωπιστικής προσέγγισης του θέματος, καθώς και κάθε δικονομικής δυνατότητας, που θα υπηρετήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπό τις παρούσες συνθήκες..." τονίζεται στην ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.

17 comments:

  1. Μήπως έχετε σκεφτεί την περίπτωση να έχει δίκιο ο άνθρωπος? Οι κατηγορίες για τα κακουργήματα που του ρίξανε ήταν ανυπόσειστες, άντε επειδή τον πιάσαμε τυχαία την ώρα που περνούσε να τα φορτώσουμε σε αυτόν όλα. Άν πάθει τίποτα ο άνθρωπος ποιός θα τον αποζημιώσει στην οικογένεια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα ήταν να ξέρουμε αν έχει ξαναπιαστεί τυχαία? Αν είχε
    φάκελο από προηγούμενες προοδευτικές επιθέσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τους αστυνομικούς και τους ακροδεξιούς για να κάνουνε ενέργειες καταδικαστέες (προβοκάτσιες) και μετά συλλάμβανε άσχετους μέσα απο τον σωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:36
    Η αστυνομία χρησιμοποίησε επίσης Νεοναζί, μέσω προγραμμάτων stage και νεόπλουτους των 700 Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας ειναι αγνωστο το δρομολογιο που ακολουθειται δεκαετιες τωρα αφανιζοντας και κατατρωγωντας τα σωθικα της χωρας.Συλληψη ενος αμελητεου αριθμου ατομων σε σχεση με τον ογκο της καταστροφης που δημιουργησαν, και στη συνεχεια 'επιθεση' των απανταχου ευρισκομενων προθυμων να συνεργαστουν και να συνεισφερουν στην τελικη αποδομηση της πατριδας μας,μεσων μαζικης ενημερωσης,δημοσιογραφων ,καθηγητων ανωτατης εκπαιδευσης,δικηγορων του 'αριστερου 'χωρου,κλπ κλπ.Και τωρα και ο σοσιαλιστικος χωρος του ΠΑΣΟΚ ενοψη βεβαια εκλογων μας δειχνει τις ανθρωπιστικες του ανυσηχιες.Εχω μεινει εκθαμβος απο τις 'ανθρωπιστικες' σας ευαισθησιες και τα αγνα σας φιλανθρωπα αισθηματα.Για τη χωρα τις ζωες μας και τα παιδια μας θα ευαισθητοποιηθητε ποτε με αυτον το ζηλο ρε παιδια;Ειναι προφανες για μενα οτι ολα αυτα ειναι προσχηματικα στην πραγματικοτητα δεν αγαπατε κανεναν και για τιποτα δεν νοιαζεστε στ'αληθεια ει μη μονον ο κομματικος χωρος του καθενος,οι αριστερη κουλτουρα του που του επιβαλει να νοιαζεται για οποιοδηποτε αλλον εκτος των ομοφυλλων του ,και να χτυπα αλλυπητα αδυσωπυτα και με οση δυναμη διαθετει αυτη την ερμη χωρα.Οσο για τον νεο που αγωνιζεται ,δεν κανει τιποτα αλλο παραπανω απο αυτο που πρεπει.Αν ειναι αποφασισμενος να πεθανει για την ιδεολογια του ας το κανει απεναντι ομως σε αποφασισμενους ανθρωπους για το ιδιο πραγμα.
    'Η μοιρα ενος επαναστατη ειναι ή να νικησει ή η κρεμαλα'(Λενιν).
    Αν η κουλτουρα και η ιδεολογια αυτη θελει να νικησει και να επιβληθει για να εφαρμοσει το 'σωτηριο' προγραμμα της μετα πως θα ειθελε να το κανει αυτο;
    Περπατωντας;Aναιμακτα;Ειναι τοσο ρεζιλιδες και δειλοι που ξεδιαντροπα αυτο ζητουν.
    Τη νυχτα του Δεκεμβρη που εκαναν παρτυ τα παιδια της ιδεολογιας του Νερωνα που εισασταν εσεις και τα φιλανθρωπα αισθηματα σας;
    Εχετε μετατρεψει μια πραγματικα καποτε επαναστατικη ιδεολογια πριν αποδειχθει ΛΑΘΟς σε ενα παιχνιδι σικε μεταξυ αριστεροκαπιταλιστοιδεολογων (ΣΥΝ) και της διεφθαρμενης εξουσιας που δηθεν σας καταπιεζει και εφαρμοζει τον νομο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)και το παιχνιδι με τις πετρες καλα κρατει ΚΑΘΕ χρονια και ΚΑΘΕ ευκαιρια ,και πληρωνε εσυ κοσμε την ξεδιαντροπια τους και του ενος και του αλλου στρατοπεδου.
    Ενας πραγματικος πολεμιστης και επαναστατης του χωρου σας οπως ηταν ο Αρης θα σας συχαινοταν.
    Και εσεις υποτιθεμενοι εξουσιασιαστες τωρινοι και μελλουμενοι κλειστειτε μεσα στα γραφεια σας και απολαυστε τις ανεσεις σας και αφηστε τον αυτοματο πιλοτο να οδηγησει την χωρα,κλεινοντας τα ματια οπως η στρουθοκαμηλος σε καθε προβλημα και σε καθε δυναμικη και αποφασιστικη λυση.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:29
    Ατομική ευθύνη του καθενός είναι πλέον ο πλήρης έλεγχος των παιδιών του. Που πηγαίνουν , με ποιόν κάνουν παρέα, με τι ασχολούνται τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.
    Επανάσταση με τη σημερινή έννοια είναι να κινήσαι παράνομα, να σε εκβιάζουν οι ιδεολογικοί καθοδηγητές σου, να σπάζεις τζαμαρίες και περιουσίες μεροκαματιάρηδων.
    Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για παιδιά χωρισμένων οικογενειών, ορφανών, παιδιών με ψυχολογικά και κοινωνικοενταξιακά προβλήματα κλπ μη παρασυρθούν από συμμορίες. Συνήθως αυτά τα παιδιά είναι ευάλωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ηλιόπουλος, κρίθηκε προφυλακιστέος από την Ελληνική Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημ/τα.
    Είναι υπόδικος μέχρι να προσαχθεί σε δίκη, όπως συμβαίνει και με εκατοντάδες άλλους προσωρινά κρατούμενος στις Ελληνικές φυλακές.
    Ο προφυλακισμένος, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος.
    Περί της ενοχής η ου, θα αποφανθεί
    η δικαιοσύνη, όταν η υπόθεσή του εισαχθεί στο ακροατήριο.
    Υπόψιν ότι το αυτόφωρο δεν δικάζει.
    Με βάση όμως τα στοιχεία της δικογραφίας, αποφασίζει για το αν ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή όχι, για διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 18 μηνών.
    Αλίμονο αν ο κάθε υπόδικος - προφυλακισμένος χρησιμοποιούσε την απεργία πείνας ως μέτρο εκβιασμού για την αποφυλάκισή του.
    Ο ίδιος, (Ηλιόπουλος) έκρινε πως του είναι απαραίτητη μια "δόση δημοσιότητος" και αποφάσισε να προβεί στην απεργία πείνας.
    Δικαίωμά του.
    Και ο Μπόμπι Σάνς θέλησε να γίνει "ήρωας" απεργώντας μέχρι θανάτου, και παρ' όλα αυτά η Αγγλική δικαιοσύνη δεν ενέδωσε στα αιτήματά του.
    Αν κριθεί αθώος από την δικαιοσύνη, έχει δικαίωμα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της πολιτείας κ.λ.π.
    Προσωπικά, θεωρώ πρωτοφανή ξεφτίλα να "πέφτουν" επάνω σε έναν απεγό πείνας τα πεινασμένα κοράκια της πολιτικής, - πρωτίστως - για να "αρπάξουν" κάτι από την πείνα του.
    Να αλλάξει δικηγόρους ο Ηλιόπουλος και να αφήσει κατά μέρος τα "νάζια".
    Απ' την απεγγία πείνας του Ηλιόπουλου φιλοδοξούν και κάποιοι αιτησιογράφοι - "δικηγόροι" να γίνουν αναγνωρίσιμοι.
    Παλιά συνταγή της αποτυχίας.
    Αυτοί παίζουν το παιχνίδι τους, στις πλάτες του κάθε Ηλιόπουλου.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ..

    "500 περίπου μικρές επιχειρήσεις διαγράφηκαν από τους καταλόγους του επαγγελματικού τμήματος του Επιμελητηρίου Καβάλας το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2009 ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαγραφεί εκατόν ογδόντα, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Καβάλας.

    Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αγγελος Τσατσούλης,προβλέπει πως η κατάσταση θα χειροτερέψει από τον Σεπτέμβριο, εάν οι τράπεζες συνεχίσουν να κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες δανειοδότησης των μικρομεσαίων.

    Τα λουκέτα εμφανίστηκαν σε ρεστοράν, καφετέριες, καταστήματα λαϊκής τέχνης, κομμωτήρια, μαγαζιά που πουλούσαν ρούχα, παπούτσια κ.λπ. εξαιτίας κυρίως των υψηλών ενοικίων, του ΦΟΡΟΚΥΝΗΓΗΤΟΥ, των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ που κάθε χρόνο αυξάνονται, της μεγάλης μείωσης του τζίρου τους, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ.. κ.λπ.

    Στο βιοτεχνικό τμήμα τώρα , το ίδιο χρονικό διάστημα διαγράφηκαν 150 μικρές επιχειρήσεις.

    Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας υπογράμμισε παράλληλα ότι : «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση», ενώ τόνισε πως πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο».

    Εν τω μεταξύ από πλευράς Πολιτείας, καθυστερεί η ενίσχυση εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Καβάλα και στην υπόλοιπη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες περιμένουν να πάρουν την ενίσχυση του 12% επί του ημερομισθίου του κάθε εργαζόμενου και μόλις προχθές στάλθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΔ Καβάλας χρήματα για να εξοφληθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2007.

    Ηδη βρισκόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 και είναι άγνωστο πότε τελικά θα εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών τα απαραίτητα κονδύλια για τα δύο εξάμηνα του 2008 και το πρώτο του 2009."


    ΕΥΓΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΕ

    ΕΥΓΕ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η gianniotis.gr είπε...
    "Αλίμονο αν ο κάθε υπόδικος - προφυλακισμένος χρησιμοποιούσε την απεργία πείνας ως μέτρο εκβιασμού για την αποφυλάκισή του.
    Ο ίδιος, (Ηλιόπουλος) έκρινε πως του είναι απαραίτητη μια "δόση δημοσιότητος" και αποφάσισε να προβεί στην απεργία πείνας.
    Δικαίωμά του.
    Και ο Μπόμπι Σάνς θέλησε να γίνει "ήρωας" απεργώντας μέχρι θανάτου, και παρ' όλα αυτά η Αγγλική δικαιοσύνη δεν ενέδωσε στα αιτήματά του."

    Αγαπητέ φίλε.
    Στο σχόλιό σου, το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν βρέθηκαν κι άλλοι σαν και σένα, με παρόμοιες απόψεις. Ίσως αργότερα...
    Σε σένα και σε όλους τους ομοϊδεάτες σου, σε πληροφορώ ότι το όπλο της απεργίας πείνας είναι απόλυτα καταξιωμένο και δικαιωμένο στη συνείδηση των αγωνιστών. Και βέβαια και γενικότερα απιτείται η πολιτική ανυπακοή σε παράνομες και αντισυνταγματικές πρακτικές του κράτους, που βρίσκει πάντα δικαιολογίες και "διατάξεις" για να αφήσει τον κάθε Χριστοφοράκο να την κοπανάει στο εξωτερικό για να προλάβουν οι ημέτεροι να τα "μαζέψουν" και να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια και με τον ίδιο αναίσχυντο τρόπο "μπαγλαρώνει" αθώους, τους φορτώνει κατηγορίες με μοναδική μαρτυρία δυο "όργανα", αγνοεί επιδεικτικά κάθε αντίθετο μάρτυρα-διάβασε εφημερίδες-και καταδικάζει σε 18 μήνες φυλακή, χωρίς δίκη!!!
    Τη στιγμή αυτή έρχεσαι εσύ, που δεν ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει τι "αγώνες" έκανες και τα ξέρεις τόσο καλά, να μας "διαφωτίσεις". Μόνο ένα έχω να σου πω:
    Η απίθανη δήλωσή σου ότι ο νεαρός φοιτητής "εκβιάζει" το πάνοπλο κράτος που δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για τους νεκρούς της πυρόπληκτης Ηλείας, σου εξασφαλίζει το Νόμπελ μεγαλοφυίας. Σαν επίλογο, μην πιάνεις στο στόμα σου τον αγωνιστή Μπόμπυ Σαντς (και όχι ... Σανς). Θα μείνει αθάνατος στην καρδιά και την ψυχή μας κι εσύ είσαι πολύ λίγος να μιλάς γι' αυτόν. Θα έλεγα ελάχιστος. Αύριο ούτε θα σε θυμόμαστε...
    Γιάννης Μπακόπουλος
    Μαθηματικός
    Επιστημονικός συνεργάτης
    Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
    ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
    http://cag.dat.demokritos.gr/bakopoulos.php
    yannisbakopoulos@yahoo.com
    210 6549935
    6945174475
    Πρώην λαμόγιο με δελτίο παροχής υπηρεσιών και σημερινό δοβλέτι μια σύνταξη ΤΕΒΕ €643 (Και κάτι ψιλά! Ούτε καν 700!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κ. Μπακόπουλε.
    Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψή σου
    Το αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, - θεμιτό είναι - αυτό δεν νομίζω πως αποτελεί και λόγο να με προσβάλλεις.
    Η διαφορετικότητα των απόψεων είναι πάντα σεβαστή, και να είσαι σίγουρος πως σέβομαι πάντα την άλλη άποψη, χωρίς ωστόσο να μειώνω τον συνομιλητή μου σε καμία περίπτωση.
    Μου γράφεις:
    "...Σαν επίλογο, μην πιάνεις στο στόμα σου τον αγωνιστή Μπόμπυ Σαντς (και όχι ... Σανς). Θα μείνει αθάνατος στην καρδιά και την ψυχή μας κι εσύ είσαι πολύ λίγος να μιλάς γι' αυτόν. Θα έλεγα ελάχιστος. Αύριο ούτε θα σε θυμόμαστε..."
    Εγώ όμως θα θυμάμαι ότι με τίμησες με την επίσκεψή σου.

    Καλό βράδυ.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίους τρόπους έχεις κύριε μαθηματικέ που πήρες το μέρος ενός παρακρατικού, που κατέστρεψε τις περιουσίες του κόσμου μαζί με τη φάρα του. Αυτά διδάσκεις στους μαθητές σου ή μήπως δεν είσαι καθηγητής? Και συ γιατί δεν κάνεις απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθείς για την σύνταξη φτώχιας που παίρνεις???? Λοιπόν εγώ δεν ξέρω πολλά πολλά αλλά η απεργία πείνας είναι δικαίβωμα του καθένα και επίσης όποιος θέλει να πεθάνει ας ρ΄λιξει μια θηλια στο λαιμό να τελειώνει. Δεν θα ασχολούμαστε με το σούργελο τόσο καιρό τώρα. Κατάλαβες κ'ύριε μαθηματικε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θελω να πω στο φιλο Μαθηματικο οτι οι υπηρεσιες που προσφερε αμοιφθηκαν απο εναν εργοδοτη που χωρις αυτον δεν ξερω τι θα εκανε και που θα ηταν επαγγελματικα δηλ. το κρατος.Συνιθηζεται ομως σε ανθρωπους ευεγερτημενους και αβροδιαιτους μεγαλωμενους επαγγελματικα στους κολπους του κρατους με αποτελεσμα να γινονται τροφιμοι των διαφορων υπηρεσιων του και υδρυματων του (Δημοκριτος )να παρουσιαζουν αυτου του ειδους την αγνωμοσυνη,και να γινονται εκ των εσω αποδομητες του στο ονομα αυτης της φοβερα τοξικης και διεφθαρμενης ιδεολογιας.Ο εν λογω αγωνιστης του ΙRA εiχε να κανει με μια πραγματικη επανασταση - πολεμο απεναντι σε ενα πραγματικο κρατος και για λογους που δεν ταιριαζουν πολυ με τον αναρχοαριστεροφασισμο οπως δεν ξερω με ποια μαθηματικη λογικη παρουσιαστηκε εδω.

    IIT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς gianniotis.gr
    Από λάθος δεν είχα αντιληφθεί ότι είσαι ο διαχειριστής του blog και επειδή με νευριάζουν οι ανώνυμοι που εκφράζουν έντονα απωθητικές απόψεις, αντέδρασα μάλλον ακραία και ζητάω συγνώμη για το ύφος μου. Διατηρώ όμως ακέραια τη διαφωνία μου επί της ουσίας, Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν κι εσένα κάνουν πολύ κακό στον συνολικό αγώνα ενός λαού που αυτή την μαύρη περίοδο παλεύει για την ύπαρξή του και το λέω κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Περιπτώσεις σαν του Θοδωρή δεν είναι μεμονωμένες. Εκφράζουν την απόγνωση των λαϊκών στρωμάτων μπροστά στην άγρια επίθεση που δέχονται.
    Στη θέση του Θοδωρή θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, ή τα παιδιά μας, ακόμα χειρότερα. Από τύχη και μόνο δεν είσαι εσύ στη θέση του, γιατί δεν σούτυχε να περάσεις από κει. Ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
    Για τα ανώνυμα παπαγαλάκια, τους πληροφορώ ότι ποτέ δεν είχα εργοδότη μου το κράτος. Τότε δεν θα ήμουνα στο ΤΕΒΕ. Απλά δείχνουν την ασχετοσύνη και την αγραμματοσύνη τους.
    Αν και η κύρια δουλειά μου ήταν η έρευνα, είχα την ευκαιρία να διδάξω σε πολλούς χώρους που είχαν σχέση με τις γνώσεις μου και όχι μόνο στην Ελλάδα. Δίδαξα σε όλα τα επίπεδα, από ιδιαίτερα σε παιδιά δημοτικού μέχρι μεταπτυχειακά στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και στην Αμερική. Πολλές φορές συγκρούστηκα με εξουσίες γιατί δεν μάσαγα τα λόγια μου. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα κρίνουν οι μαθητές μου. Όσο για τους αβώνυμους, αγράμματους και αναίσθητους, απλά αυτογελοιοποιούνται όσοσ πιο πολύ λαλάνε.

    Γιάννης Μπακόπουλος
    Μαθηματικός
    Επιστημονικός συνεργάτης
    Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών
    ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
    http://cag.dat.demokritos.gr/bakopoulos.php
    yannisbakopoulos@yahoo.com
    210 6549935
    6945174475
    Πρώην λαμόγιο με δελτίο παροχής υπηρεσιών και σημερινό δοβλέτι μια σύνταξη ΤΕΒΕ €643 (Και κάτι ψιλά! Ούτε καν 700!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κ. Μπακόπουλε.

    Γράφετε ότι:
    "...Στη θέση του Θοδωρή θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, ή τα παιδιά μας, ακόμα χειρότερα. Από τύχη και μόνο δεν είσαι εσύ στη θέση του, γιατί δεν σούτυχε να περάσεις από κει. Ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
    Από το προφίλ μου βγαίνει η ιδιότητά μου και από το email μου βγαίνει το όνομά μου.
    Επομένως δεν συνομιλείτε με κάποιον ανώνυμο.
    Επιτρέψτε μου όμως να σας πω, ότι ουδείς στα Ελληνικά δικαστικά χρονικά κατηγορήθηκε για 3 κακουργήματα και 2 πλημ/τα, επειδή ...έτυχε να περάσει από κάποιο σημείο "όλως τυχαίως".
    Το "μέτρο" της απεργίας πείνας, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, μηδέ και του Ηλιόπουλου εξαιρουμένου.
    Όμως εδώ, οι υποβολείς - συνήγοροί του, χρησιμοποιούν αυτό το θύμα για τους δικούς τους λόγους.
    Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές στο θέμα Ηλιόπουλου, ως γνώστης του αντικειμένου και σας παραθέτω για μία ακόμη φορά την θέση μου:
    ________________

    gianniotis: Επειδή το ...σίριαλ Ηλιόπουλου τράβηξε πολύ, θα πρέπει για άλλη μια φορά να ξαναπούμε τα ίδια πράγματα: Ο Ηλιόπουλος, κρίθηκε προφυλακιστέος από την Ελληνική Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημ/τα. Είναι υπόδικος μέχρι να προσαχθεί σε δίκη, όπως συμβαίνει και με εκατοντάδες άλλους προσωρινά κρατούμενος στις Ελληνικές φυλακές. Ο προφυλακισμένος, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος. Περί της ενοχής η ου, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, όταν η υπόθεσή του εισαχθεί στο ακροατήριο.
    Υπόψιν ότι το αυτόφωρο δεν δικάζει. Με βάση όμως τα στοιχεία της δικογραφίας, αποφασίζει για το αν ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή όχι, και για διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 18 μηνών. Αλίμονο αν ο κάθε υπόδικος - προφυλακισμένος χρησιμοποιούσε την απεργία πείνας ως μέτρο εκβιασμού για την αποφυλάκισή του. Ο ίδιος, (Ηλιόπουλος) έκρινε πως του είναι απαραίτητη μια "δόση δημοσιότητος" και αποφάσισε να προβεί στην απεργία πείνας. Δικαίωμά του. Και ο Μπόμπι Σάνς θέλησε να γίνει "ήρωας" απεργώντας μέχρι θανάτου, και παρ' όλα αυτά η Αγγλική δικαιοσύνη δεν ενέδωσε στα αιτήματά του.
    Αν ο Ηλιόπουλος κριθεί αθώος από την δικαιοσύνη, έχει δικαίωμα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της πολιτείας κ.λ.π. Προσωπικά, θεωρώ πρωτοφανή ξεφτίλα να "πέφτουν" επάνω σε έναν απεγό πείνας τα πεινασμένα κοράκια της πολιτικής, - πρωτίστως - για να "αρπάξουν" κάτι από την πείνα του. Θα πρέπει πάραυτα ο Ηλιόπουλος να αλλάξει δικηγόρους και να αφήσει κατά μέρος τα "νάζια".
    Από την απεργία πείνας του κάθε Ηλιόπουλου, φιλοδοξούν και κάποιοι αιτησιογράφοι - "δικηγόροι" να γίνουν αναγνωρίσιμοι. Παλιά συνταγή της αποτυχίας. Αυτοί παίζουν το παιχνίδι τους, στις πλάτες του κάθε προφυλακισμένου και υπόδικου "θύματος".
    -----------------------

    ΥΓ:
    Θα έπρεπε οι συνήγοροί του - εφόσον πιστεύουν στην αθωώτητά του - να ζητήσουν όχι την αποφυλάκισή, του αλλά την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης και σε περίπτωση αθώωσής του, θα πρέπει να γνωρίζουν αυτοί οι κύριοι "υποβολείς", ότι η Ελληνική δικαιοσύνη τους δίνει το δικαίωμα να προσφύγουν σε όλα τα ένδικα μέσα με αγωγές κατά του δημοσίου κ.λ.π.
    Σκοπός τους λοιπόν, δεν είναι να "βγάλουν" κάποια χρήματα από μια απλή αγωγή, αλλά να αρπάξουν ένα κομμάτι δημοσιότητας εκμεταλλευόμενοι το "δρυός πεσούσης..."

    Σας ευχαριστώ.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Μπακοπουλε
    Σε θεωρώ τυχερό μιας και μπορείς και αναρτάς δημοσίως τα προσωπικά σου στοιχεία καθώς και το ονοματεπώνυμο σου στις σελίδες των blogs.
    Βλέπεις οι καιροί άλλαξαν και σήμερα είναι η ‘άλλη’ άποψη η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο από εσάς τους προοδευτικούς και τους δημοκράτες. Επειδή όμως δεν είμαι δειλός και προπάντων θέλω πραγματικά να πετάξω τις κουκούλες (προσφιλές ένδυμα των ομοϊδεατών σας και συμπεριλαμβάνω και τις κουκούλες = προσωπεία που φορά ο λυκος=κομματικος και περιφέρεται ανάμεσα στα πρόβατα =λαός) θα σου αποστείλω όλα μου τα προσωπικά στοιχεία και θα βγάλεις έτσι καλύτερο συμπέρασμα περί της αγραμματοσύνης μου στην οποία αναφέρθηκες. Είσαι επιστημονικός συνεργάτης με συμβάσεις έργου όπως είμαι και εγώ στην εταιρεία την οποία σου παραθέτω-αρα ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μπορώ να αξιολογήσω την συγκεκριμένη σχέση εξάρτησης με τον δεδομένο φορέα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Αναφέρεις ότι διδάσκεις και δίδαξες (σαν ωρομίσθιος φαντάζομαι) που; Ποιος ήταν ο εργοδότης σου; ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (εκτός αν ήσουν σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο η κολλέγιο δηλ.σε φορείς κατεξοχήν υποστυλώματα του κεφαλαιακού συστήματος το οποίο και ‘πολεμάς’).Φυσικά και το ακροατήριο μας (οι μαθητές ) θα μας κρίνει σαν καθηγητές (διδάσκω και εγώ σαν ωρομίσθιος σε ΙΕΚ-ΤΕΙ) μόνο που στην περίπτωση της χώρας μας τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν αβροδίαιτοι άνθρωποι μη αντέχοντες την σκληρή αγορά εργασίας στη χώρα μας επέλεξαν την ήσυχη και ευχάριστη σκέπη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (και φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις).
    Κύριε Μπακοπουλε
    Πρέπει να σας πω ότι έχετε πλήρη άγνοια για το τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή αλλά και διαχρονικά η χώρα. Πιστέψτε με ότι τα 700 Ε που παίρνετε άλλη αξία θα είχαν σε μια χώρα η οποία έχει θεσμούς και νόμους και υπηρεσίες και είναι αποτελεσματική αλλά και οι πολίτες της δεικνύουν τον δέοντα σεβασμό και αποδοχή σε απλούς καθημερινούς κανόνες. Έτσι μόνο ένας μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καίριες βλάβες και απορρυθμίσεις. Δυστυχώς από τη μια ο χώρος σας εκουσίως η ακουσιως δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό (επιεικής έκφραση) και από την άλλη τα κόμματα εξουσίας έχουν αφεθεί χειμώνα καλοκαίρι στην καλοκαιρινή ραστώνη της νωθρότητας και ανεμελιάς.(Μερικοί και εκ του αριστερού χώρου διακατέχονται από ακριβώς τα ίδια συναισθήματα).
    Κύριε Μπακοπουλε
    Σε άλλη επικοινωνία μας θα ήθελα να με διδάξετε (μιας και φαντάζομαι ότι κατέχετε γνώση και οικονομοτεχνικών μαθηματικών) τι εστί και τι λέει ο Μαρξ (ελπίζω να πέφτω μέσα και να μην αναγκαστούμε να συζητήσουμε επί των απόψεων των Προυντον ή Μπακουνιν-πλήρως ανυπόστατες απόψεις κατ’εμε ) για τους δείκτες απόδοσης ,για τους δείκτες παραγωγικότητας ,για το εμπορικό ισοζύγιο πληρωμών ,για τους δείκτες ανάπτυξης ,για τις σύγχρονες θεωρίες εργασίας ,περιβάλλοντος εργασίας ,για τους δείκτες Paasche και Laspeyrie και πως αυτοί επηρεάζουν την καθημερινότητα μας , για το τι συνέβη με τις κοινωνικοποιήσεις (κομματικοποιήσεις) ενεργών και δυνατών ελληνικών επιχειρήσεων (Το τελευταίο πλοίο Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ήταν στις αρχές δεκαετίας -80 επί Νιάρχου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πριν σχεδόν κατασχέσει την εταιρεία ο Ανδρέας),πως εντέχνως και συστηματικά αλλοτριώθηκε η εργασιακή συνείδηση και η αξιοπρέπεια του Έλληνα εργάτη εξομοιώνοντας τον με ένα δήθεν προλεταριάτο σοβιετικού τύπου το οποίο και υφανθει στα γεμάτα με μίσος και φαντασία μυαλά του Περισου.Παρακαλω η συζήτηση αν πρόκειται να εκτραπεί και σε κοινωνικοφιλοσοφικα ζητήματα να καλέσουμε να μετάσχει και ο Κύριος Τσιπρας που μπορεί να σπούδασε Μηχανικός (ηριστω εν παροδω Μηχανικός γεννιέσαι δεν γίνεσαι) αλλά έχει εξειδικεύει στην φιλοσοφία της οικονομίας ,στην Τουρκοφιλια ,στους γάμους τις βαπτισεις ,και στα παρτυ αλα Νέρωνα και άλλες εφαρμοσμένες επιστήμες.
    Τέλος αν πρόκειται να με χαρακτηρίσετε φασίστα και με αυτό θα εννοείτε ότι κείμαι φίλα προσκείμενος προς τις απόψεις του Νίτσε ,ή του Πλάτωνα(Πολιτεία) ή του Αριστοτέλη (politics) ευχαρίστως θα δηχθώ τον όρο. Αν πάλι εννοείτε ότι κείμαι φίλα προσκείμενος των Χίτλερ ή Στάλιν σας τον επιστρέφω.
    Φιλικα
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εν συνεχεία απαντητικής επιστολής προς τον κύριο Μπακόπουλο.
    Αξιότιμε κύριε:
    Θα ήθελα επίσης να με διαφωτίσεις ως προς το σημείο που σίγουρα θα έχει επεξεργαστεί ο αγαστός και αγεωμέτρητος κομματικός χώρος στον οποίο ανήκεις πως φαντάζεται ότι θα αντιμετωπίσει τους αγράμματους υποτελείς του σε περίπτωση έλευσής του στην εξουσία.Θα τους υποβάλει σε ταχύρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης , θα τους μάθει μια τέχνη ,θα τους μάθει να διαβάζουν φιλοσοφικά κείμενα ή αρχαία ελληνική γραγματεία;Και αν ναι τότε ποιός θα παράγει χειρωνακτικό έργο;Μήπως οι Μαθηματικοί;Μήπως οι Μηχανικοί;Μήπως οι ειδικές δυνάμεις κρούσης οι προσκείμενες στον Κυριο Τσίπρα;Μήπως η σπουδασθείσα εν ΗΠΑ θυγατέρα της Κυρίας Παπαρήγα;
    Μολονότι με ευκολία μιλάτε εξ'ονόματος του Ελληνικού λαού θεωρώντας δεδομένη την εν'λευκω κύρωση από πλευράς του των αερολογιών που εκστομίζετε (δεν αντικατοπτρίζεται αυτό σε καμία δημοκρατική διαδικασία-άλλη μια βασική αντίφαση για την οποία δεν μιλάει κανείς )δεν έχω αντιληφθεί και μεγάλη σχέση ειδικά με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα εργατικού δυναμικού ,σχέση που να δικαιολογεί τα όσα λέτε υπέρ μιας υποτιθέμενης κόκκινης πανοπλίας που προσφέρει το Κόμμα απέναντι στα κονταροχτυπήματα του κεφαλαίου.
    Κύριε Μπακόπουλε αν απο τα παράθυρα του Δημοκρίτου σε μια ανάπαυλα από την ερευνά σας (σε τι άραγε;που χρησιμοποιήθηκε και ποιόν ωφέλησε η έρευνα αυτή; με τι κονδύλια ;Μήπως της Ευρώπης στην οποία λόγω της δεξιάς του Καραμανλή βρίσκεστε;)παρακολουθούσατε μια νεοαναγειρώμενη οικοδομή ,θα βλέπατε σαν παρατηρητής σε ένα ακόμα και τόσο μικρό έργο πόσο σημαντικό είναι η μέθοδος,η εργατικότητα ,ο συντονισμός ,η ιεραρχία ,και μέρα με την ημέρα αυτοί οι αγράμματοι εργάτες θα υλοποιούσαν ένα έργο για το οποίο θα καμάρωναν και οι ίδιοι.Αυτή την πλευρά της προσωπικότητας του εργάτη του τεχνίτη του εργολάβου (ας μου επιτραπεί να θεωρώ σαν συνεργάτες αντίστοιχες ειδικότητες στην φάμπρικα)ποτέ δεν θα έχετε την χαρά να την ζήσετε και να την νοιώσετε και ας είστε ένα κόμμα υπερ των εργατών και υπερ των αδυνάτων και ότι άλλο μπορει να βρει κανείς στις συμπαθητικές ασπρόμαυρες ταινίες του '60.
    Επιπλέον πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος αυτός ακόμη και οι αριστεροί οι οποίοι και είναι εύκολη λεία του λύκου που περιγράφω στην προηγούμενή μου επιστολή,θέλει καθοδήγηση θέλει ηγέτη με δύναμη και αποφασιστικότητα κάποιον που να μπορούν να εμπιστευθούν τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τις ικανότητες του.Δεν νομίζω από τους αριστερούς που βλέπω να μπορεί να σταθεί κανείς επάξια σε ένα τέτοιο περιβαλλον.Συνεχίστε λοιπόν την ανέμελη ζωή σας ,ζήστε ευτυχισμένα χωρίς να γνωρίζετε τα βασικά μιας σύγχρονης οικονομίας μιας χώρας ή μιας επιχείρησης και αφεθείτε στο όμορφο όνειρο σας με τα παληκάρια τους δράκους και τις πριγκήπισες,και είναι αυτό το όνειρο όμως το οποίο έχει γίνει εφιάλτης για τους γνωρίζοντες.
    Αλλά βλέπεις κύριε Μπακόπουλε όταν το καραβι 'μπαταρει' οι αγράμματοι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στις θέσεις τους για να συντηρήσουν την λειτουργία των γεννητριών και των βοηθητικών αντλιών για να μπορέσουν τα καταστρώματα να διαφύγουν ασφαλώς.Αυτοί μαζί με τον καπετάνιο (εδώ μπορούμε να συμφωνήσουμε και να γελάσουμε παρέα)θα φύγουν τελευταίοι δηλαδή ποτέ.Μόνο που κάποιοι ήξεραν που οδηγεί απο πριν αυτή η παρανοική πορεία αυτού του καραβιού χωρίς πηδάλιο χωρίς προσανατολισμό γεμάτο με ανθρώπους που νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε αεροπλάνο και είμαστε όλοι μέσα και σεις και εγώ και οι οικογένειές μας και οι φίλοι μας δικοί μας και όλοι δηλ.η πατρίδα μας.
    Φιλικά
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και παλι εν συνεχεία απαντητικής επιστολής προς τον κύριο Μπακόπουλο δεν μπορω να αφησω ασχολιαστο αυτο:

    'Στη θέση του Θοδωρή θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, ή τα παιδιά μας, ακόμα χειρότερα. Από τύχη και μόνο δεν είσαι εσύ στη θέση του, γιατί δεν σούτυχε να περάσεις από κει. Ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.'

    Πρέπει να αναγνωρίσω στον συγγραφέα του κειμένου μια συγγραφική δεινότητα της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι η παιδική αφέλεια η οποια επιφέρει την παντελή ελλειψη λογικής και ορθολογικής αξιολόγησης των δεδομένων.Δηλαδή την νύχτα της σύλληψης ο Θοδωρής κάνοντας την βραδυνή του βόλτα στο όμορφο και ειρηνικό κέντρο της Αθήνας εκείνο το βράδυ όπου τα συνεργεία του οργανισμού ανάπλασης και ανασυγκρότησης της Αθήνας (αλλά και της Ελλάδας) που έχει αναλάβει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ το εργο αυτό τις τελευταίες δεκαετίες,είχε επιδοθεί στο έργο του,στέλνωντας τα εκλεκτότερα συνεργεία του τους στρατιώτες με τις κουκούλες για το σκοπό αυτό,ο Θοδωρής λοιπόν στάθηκε να δέσει τα κορδόνια του κάπου εκεί που συγχρωτίζονταν οι κακοί ,ξέρετε αυτοί που έχουν τις ασπίδες ,και τους έχουν εκπαιδεύσει τόσο καλά ώστε να είναι άσσοι στο να σημαδεύουν πέτρες με αυτές,μιάς και απαγορεύεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.Τη συγκεκριμένη νύχτα μάλιστα αλλά και τον υπόλοπο καιρό (για όσους θυμούνται)είχαν διαταγή να είναι παθητικοί δηλ. όχι μόνο να είναι τέλειοι στο σημάδι με την ασπίδα αλλά να παίζουν και τέλεια το κυνηγητό και το κρυφτό (ως κυνηγημένοι και ως κρυπτόμενοι βέβαια).
    Αυτοί λοιπόν οι κακοί κατόρθωσαν να συλλάβουν το Θοδωρή ο οποίος τυχαία έκανε τον περιπατό του και κοντοστάθηκε για τα κορδόνια του ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα εν μέσω του κουρνιαχτού της μάχης.Βέβαια ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για τα συμβάντα άσε που συνηθίζεται στα πεδία μαχών να κυκλοφορούν άμαχοι αθώοι και γυναικόπεδα.
    Ρε Θοδωρή είναι κατόρθωμα τελικά να συνεληφθείς εκείνο το βράδυ αφού απο τις εκατοντάδες που αριθμούσαν οι κουκουλοφόροι συνελήφθησαν μονο τρείς (έξω οι δύο μένεις μόνο εσύ και δω άτυχος).
    Φανταστείτε ότι τόσο ήταν το μέγεθος της αγωνιστικότητας των κακών με τις ασπίδες ώστε ξεπερνούσαν και αυτήν ακόμα των ανεμόμυλων στις μάχες τους με τον Δον Κιχώτη.
    Φιλικά
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή