Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Σήμερα όλοι έγιναν αντιστασιακοί...!

Γιορτάζοντας προ ημερών με αξιοπρόσεκτη λιτότητα τα τριανταπέντε χρόνια Δημοκρατίας στη χώρα μας, αναλογιζόμασταν ότι η χούντα των Συνταγματαρχών έχει μεταμορφωθεί σε ένα μακρινό μα όχι ανώδυνο επεισόδιο της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας.
Σήμερα μπορεί να στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας για το άμεσο και το απώτερο μέλλον της Πατρίδας μας, ευρισκόμενοι εν μέσω μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά ΚΑΙ στη δύνη ποικίλων αντιδράσεων απόρροια κάποιων γενναίων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας που αφορούσαν την εθνική μας ανεξαρτησία (οικονομική, εδαφική και πολιτική), αυτό όμως καθώς φαίνεται δεν ανησυχεί τους πάλαι ποτέ "εθνοσωτήρες" της χούντας.
Απολαμβάνουν την μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας παίζοντας τάβλι και κάνοντας τα μπάνια τους κάπου στην Ανάβυσσο.
Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη τους στην χθεσινή "Κ.Ε". Η δημοσιογράφος Έφη Μαρίνου τους συνάντησε στο ξενοδοχείο "Καλυψώ»" που ο ιδιοκτήτης του το έχει "εγκαταλείψει", στην αισθητική του 1972 οπότε και το απέκτησε.
Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο "πουλί" , στον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, τον Λεπέν και τα πορτρέτα του Χίτλερ ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα τα εμβλήματα του ΛΑΟΣ και οι φωτογραφίες του κ. Γ. Καρατζαφέρη και του κ. Μ. Βορίδη (φωτο).
Οι μόνιμοι θαμώνες τους ξενοδοχείου Στυλιανός Παττακός, Θεόδωρος Θεοφυλογιαννάκος, και Σπύρος Ζουρνατζής είπαν πολλά και διάφορα.
Μεταξύ αυτών ο αλλοτινός διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος - καταδικασμένος για βασανιστήρια - διαβεβαίωσε ότι : "...Υπήρξαν πράγματι αντιστασιακοί. Αυτό που δεν θα μάθετε ποτέ, μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε, είναι ότι πάμπολλοι αυτοχρίστηκαν αντιστασιακοί, ενώ δεν είχαν περάσει ούτε απέξω...".
Ο Στυλιανός Παττακός δείχνει ο πλέον αμετανόητος εκ των χουντικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ερώτηση «Πώς "γιόρτασε" την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας;», απαντά "Ως ελεύθερος πολίτης χειροκροτούμενος απ' τον κόσμο!" ξεχνώντας ότι επί ηγεμονίας του δεν κυκλοφορούσε ελεύθερο ούτε κουνούπι.
Δηλώνει "οπαδός" του ΛΑΟΣ αν και διαφωνεί με κάποιες ενέργειες του κ. Καρατζαφέρη που όμως είναι ...πολιτικοί ελιγμοί, όπως παραδέχεται .
Δείχνει την φασιστική και ρατσιστική του νοοτροπία απορώντας πώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πετάει έξω τον Τσίπρα, όταν συνοδεύεται "από μια αραπίνα"...
Θεωρεί ότι επί χούντας όλα πήγαιναν ρολόι... "Υπήρχε τάξις, ασφάλεια, δεν κουνούσε φύλλο. Πήγαινε ο συλλαμβανόμενος εις το ΕΣΑ κι έτρεμε"...Όπως αναφέρει και η δημοσιογράφος προφανώς θα έτρεμε περισσότερο στα βασανιστήρια, τα οποία ο Στ. Παττακός "ούτε διέτασσε, ούτε γνώριζε"...
Αλλά η γλώσσα, λανθάνουσα, προδίδει: "Ρωτούσα τον Ιωαννίδη, τον Ζωιτάκη, τους... βασανιστάς και με διαβεβαίωναν: βασανιστήρια δεν γίνονται. Σε υπουργικό συμβούλιο είπε ο γραμματεύς ότι τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Α. Παπανδρέου βασανίζεται στις φυλακές Αβέρωφ".
Πηγαίνω και μένουμε οι δυο μας. "Ανδρέα, πες μου τίμια: πώς σου συμπεριφέρονται;" "Άψογα..." "Περνάς καλά;" " Φυλακή..." μου απαντά.
"Ελάτε στο παράθυρο". Μου δείχνει μια γυναίκα με τρία παιδιά: "Είναι η οικογένειά μου". "Γιατί δεν μπαίνουν μέσα;" "Γιατί είναι 11 π. μ. και το επισκεπτήριο είναι στις 12".
Φωνάζω τον διευθυντή: "Απ' αυτή τη στιγμή η οικογένεια Παπανδρέου είναι ελεύθερη να μένει μαζί του".
Σήμερα όμως όλοι έγιναν αντιστασιακοί...
politis.gr

2 comments:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στον Σ.Παττακό!!!
    Να χαιρόσαστε την δημοκρατία των Αλαβανοτσιπρέων σας
    stamat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλο λαθος του Παπαδοπουλου ηταν οτι δεν διενηργησε εκλογες για να νομιμοποιησει το καθεστως του και επανελθει ο ομαλος δημοκρατικος βιος της χωρας.Πραγματικα συμφωνα με πολλες ενδειξεις η μηχανη της χωρας λειτουργησε ή καλλίτερα έδειξε τι μπορει να κανει εαν πάρει μπροστά.
    Δυστηχως δεν εγιναν όλα αυτα και έτσι για δεκαετιες τωρα είμαστε όμηροι μιας κατα φαντασίαν δημοκρατίας ,ενός μοντέλου ανάπτυξης ,οικονομικού ,κοινωνικού, παδείας ,υγίειας ,κλπ. που δεν θα ευχόταν κανείς ούτε στον χειρότερο εχθρό του,μιας σαβουροιδεολογίας περί μοντέλων που ούτε και οι ίδιοι ξέρουν που πάνε και τι γυρεύουν (πλην της Παπαρηγας η οποια ξερει πολυ καλα πως να χρησιμοποιήσει τους σύγχρονους συμμάχους της),ένα φαύλο πολιτικό καθεστώς επιδιδόμενο σε ένα σικέ παιχνίδι με την αριστερά αφού κανένας δεν νικά και κανένας δεν κυβερνάει,και μια ζωη που δεν τη θέλουμε και δεν μας αξιζει.
    Κάτω από ποιό πολιτειακό καθεστώς θα πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο και θα ανεβάσουμε ψηλά την αγάπη μας την Ελλάδα και κατ'επέκταση και εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας μου είναι αδιάφορο και με αφήνουν ασυγκίνητο τα κροκοδίλια δακρυα των διαφόρων επαναστατών ,αγωνιστών κλπ.
    Η μοίρα ενός επαναστάτη είναι ή να κερδίσει ή να πάει στην κρεμάλα (Λένιν).
    Οι πραγματικοί λοιπόν αγωνιστές
    (θα κατάλαβες ότι δεν θα συμπεριλάβουμε τον Τσίπρα ή τον Αλαβάνο στην λίστα αυτή) το ξέρουν πολύ καλά αυτό.
    Εμπρός λοιπόν απανταχού αγωνιστές και αριστεροί ιδεολόγοι δημοκράτες.Δείξτε μας τι αξίζει η δημοκρατία σας που δέν σας φτάνει και θέλετε και άλλη ελευθερία και άλλη μιας και έχετε καταστεί αδηφάγα σαρκοβόρα μη μπορώντας πια να ικανοποιήστε τις ορέξεις σας μιας και το μπερδεμένο ιδεολογικά είναι σας μια μόνο φράση ξέρει να λέει και να επαναλαμβανει με μανία:Οι φασίστες η Χούντα οι δεξιά κλπ κλπ.Δείξτε μου τα επιτεύγματα του πολιτισμού σας σε ότι αφορά την καθαριότητα την συμπεριφορά των ηγετών σας ,την συμπεριφορά και την κουλτουρα των οπαδών τους ,την παιδία στα χώματα που χύθηκε τόσο φως στις επιστήμες τις τέχνες τα γράμματα ,την αγάπη για την πατρίδα,τους ήρωες που έχουν αντικατασταθέι πλέον απο ινδάλματα που υφαίνονται στις εκπομπές - εργαστήρια του Λαζόπουλου ,εν μέσω χειροκροτημάτων και γελωτων ,ενός γελοίου κοινού που θα έπρεπε να κλαίει με αυτά που βλέπει και αυτοί χασκογελούν.
    Συνεχίστε το εποικοδομιτικό σας έργο.Τελικά το κορίτσι αυτό που έχετε κατακρεουργήσει η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα επανέλθει ,γιατί την χρειάζεται ο κόσμος και έχει βάλει την υπογραφή του ο Θεός όταν την καταδίκασε σε αιώνια και άφθαρτη ζωή.(Θ.Κολοκοτρώνης)

    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή