Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία του "Helios" (βίντεο)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που το αεροσκάφος των κυπριακών αερογραμμών "Helios Airways", το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρνακα - Πράγα με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 115 επιβατών και 6 μελών του πληρώματος.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, 4 άτομα και ένα νομικό πρόσωπο θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το Boeing 737-31S αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κύπρου στις 09:07 και στις 10:37 εισήλθε στο FIR Αθηνών. Εξαιτίας όμως της αδυναμίας του να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου, δυο F-16 απογειώθηκαν με σκοπό τη διερεύνηση του προβλήματος.
Λίγα λεπτά αργότερα, τα δυο F-16 καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με το κυπριακό αεροσκάφος. Ο πιλότος έλειπε από τη θέση του, ο συγκυβερνήτης ήταν αναίσθητος και μάσκες οξυγόνου είχαν πέσει.
Το αεροσκάφος πετούσε με αυτόματο πιλότο, με κατεύθυνση την Εύβοια.
Ο φροντιστής Ανδρέας Προδρόμου παίρνει τον έλεγχο του αεροπλάνου, λίγο αργότερα, όμως, τα καύσιμα του αεροσκάφους τελειώνουν και στη συνέχεια, ο αριστερός κινητήρας σταματά να λειτουργεί, για να ακολουθήσει πέντε λεπτά μετά και ο δεξιός κινητήρας.
Στις 12:05, το μοιραίο αεροπλάνο συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού Αττικής, προκαλώντας τον τραγικό θάνατο 115 επιβατών και 6 μελών του πληρώματος.
tvxs

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου