Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Προφυλακίστηκε το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, μετά την οκτάωρη απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος της εταιρείας, Ηλίας Γεωργίου. Την ίδια ώρα, στο Μόναχο, ο εισαγγελέας Α. Ομπερμάγερ ζητάει την έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
Ο κ. Γεωργίου συνελήφθη βάσει νέου εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο κ. Ζαγοριανός, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου πλημμελειοδικών για αποφυλάκισή του λόγω ακυρότητας της διαδικασίας.
O Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον συγκατηγορούμενο του, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, ως ο δικαιούχος του λογαριασμού με τον κωδικό "Franz", αρνείται τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδονται.
Στο υπόμνημα 33 σελίδων - και λίγες είναι - που υπέβαλε στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι ...νομικά αβάσιμο, ότι δεν υφίσταται αδίκημα σε βάρος του Δημοσίου, αφού ο ΟΤΕ από το 1991 δεν υπάγεται στο Δημόσιο, καθώς και ότι η ύπαρξη στην δικογραφία της έκθεσης του δικηγορικού γραφείου Debevoise and Plimpton,συνιστά ακυρότητα της ποινικής διαδικασίας,δεδομένου ότι η έκθεση δεν φέρει υπογραφή.
___________________
"...αφού ο ΟΤΕ από το 1991 δεν υπάγεται στο Δημόσιο...".
gianniotis: Δηλαδή για να καταλάβουμε κι' εμείς οι ...εγκεφαλικά βλαμμένοι.!
Αν ο ΟΤΕ υπαγόταν στο δημόσιο, μόνο τότε θα χαρακτηριζόταν η κλοπή ως αξιόποινη πράξη; Άρα, από έναν οργανισμό που δεν ανήκει στο δημόσιο, μπορούμε να
κλέβουμε άνετα, όσα ...προλάβουμε.
Να χαρώ εγώ Ελληνικά ...μπουμπούκια.!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου