Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Φίλοι του Πασοκ... Μαζέψτε τον.!

Η καινοτόμος πολιτική μας πρέπει να ξεκινήσει πιλοτικά από τα ...νηπιαγωγεία. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα την εφαρμογή του προγράμματος μας, όπου μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του είναι και η χορήγηση μεσογειακής διατροφής στα μικρά παιδιά και στους μαθητές των νηπιαγωγείων.
Όλα τα παραπάνω περιέχονταν στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο των νέων αγροτών στην αρχαία Ολυμπία, τα οποία και εξαγγέλθηκαν ως νέα μέτρα του "κινήματός" του, μαζί με τα ...πτυχία που θα πρέπει να χορηγηθούν στους αγρότες.!
Για να βοηθήσουμε την αξιοποίηση αυτή, προτείνω κάτι, το οποίο σήμερα ανακοινώνω, δήλωσε ο αρχηγός του Πσοκ. Αρχικώς, πιλοτικό πρόγραμμα παροχής και προμήθειας πιστοποιημένων προϊόντων μεσογειακής διατροφής για τους νέους μας στα σχολεία της χώρας, ξεκινώντας βεβαίως πιλοτικά ιδιαίτερα από τα Νηπιαγωγεία, γιατί θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους σε αυτή την ...παράδοσή μας την οποία έχουμε χάσει και η οποία είναι για την υγεία των παιδιών μας. Και βεβαίως μετά, και όσο γίνεται πιο σύντομα, στη δεύτερη φάση, να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Βεβαίως, αυτό θα είναι μια ένεση τόνωσης στον αγροτικό μας τομέα, αλλά και μια ένεση που θα συμβάλλει στη στροφή του αγροτικού τομέα, στη μεσογειακή, περιβαλλοντική και οικολογική διατροφή, με ευεργετικές επιπτώσεις στη νέα γενιά και στις συνήθειες της διατροφής - που είναι πολύ αρνητικές όπως ξέρετε, από τις χειρότερες δυστυχώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ιδιαίτερα της παχυσαρκίας. Και αυτό θα στηριχθεί, υπάρχουν προγράμματα και σημαντικά κοινοτικά κονδύλια.
________
gianniotis: Από σένα εξαρτάται, αν θα σταματήσω να σε αποκαλώ "Γιωργάκη"

3 comments:

  1. Ρε, Burger King, η μεσογειακή διατροφή σε μάρανε στα σχολεία! Δεν κοιτάς που όποτε έχει εκλογές πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τυπογραφεία αντί για βιβλία τυπώνουν φεϊγ βολάν και ψηφοδέλτια (και τα βιβλία έρχονται τα Χριστούγεννα), που τα κτίρια είναι βρώμικα και ετοιμόρροπα όπου υπάρχουν, που γίνονται 10 χρόνια μετά το σεισμό του '99 μαθήματα σε κοντέινερ, που οι καθηγήτριες γκαστρώνονται και φεύγουν με 2 χρόνια γονική άδεια μόλις διοριστούν και αντικαταστάτες δεν υπάρχουν, οι φακές και το ψάρι θα σώσουν την εκπαίδευση... ΒΛΗΜΑ!


    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρρώστειες γιατρεύονται, ... τα βλήματα όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζευετε τωρα αυτος με το ενα ποδι στην πρωθυπουργια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή