Της Μαρίας Σεφέρου
Στο σπίτι του ο Σημίτης…Τσαγανό, ε; Μπράβο Γιώργο! Δεν το περίμενα να σας πω την αλήθεια. Μα και τόση αχαριστία! Κοτζάμ δαχτυλίδι του παρέδωσε στις 7 Ιανουαρίου του 2004, ανήμερα του Άη Γιάννη, μεγάλη η χάρη του! Για σκεφτείτε το κι εσείς: αντί του μάνα χολή! Αυτά όμως έχει η πολιτική, και εξάλλου, «ουδείς χειρότερος εχθρός από τον ευεργετημένο αγνώμονα», λέει ο λαός. Στην κορυφή δύο δε χωρούν, έτσι κι αλλιώς. Ο ΓΑΠ φαίνεται ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του απέναντι στον επί δύο τετραετίες εκσυγχρονιστή Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Αλλιώς γιατί να μην του έδινε την πρώτη θέση στο Επικρατείας; Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο ξεκαθάρισε! Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να βλέπει και να διδάσκεται κι ο Βενιζέλος... Τώρα μη φανταστείτε ότι στενοχωρήθηκα που δε θα είναι στη Βουλή ο κ. Σημίτης, αν και, με λίγη τύχη, δεν αποκλείεται να τον δούμε… Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν βοηθήσει λιγάκι και ο Καραμανλής, ή όποιος τον διαδεχτεί. Από την άλλη, ο λαός λέει “καλύτερα το διάβολο που ξέρεις από το διάβολο που δεν ξέρεις”.
Κι εδώ που τα λέμε δεν ξέρουμε τι θα μας προκύψει με το Γιώργο...
Ολόκληρο το άρθρο ---> εδώ
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Ομογενής πολιτικός από το Σικάγο, στο τιμόνι της ελληνικής Οικονομίας, αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ομογενή πολιτικό Maria Pappas έχει προσκαλέσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Κ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου να κατέβει στην Ελλάδα και να αναλάβει οικονομικό υπουργείο στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ.
Η Maria Pappas, που ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα, είναι Cook County Treasurer, στο Σικάγο, Ιλλινόις.
Είναι παντρεμένη με τον Peter Kamberos, έναν επιτυχημένο δικηγόρο του Σικάγο όπου και διαμένουν.
Οι πληροφορίες του «Κ» θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου, στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, να αναθέτει στην ομογενή πολιτικό το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στην κ. Λουκά Κατσέλη.
Η πρόταση του κ. Παπανδρέου, η οποία έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα με την κ. Πάππας, έχει βάλει σε σκέψεις την ΕλληνοΑμερικανίδα υπεύθυνη Οικονομικών της Κομητείας Cook, στην οποία ανήκει η πόλη του Σικάγο.
Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες του «Κ» αναφέρουν ότι η κ. Πάππας βρίσκεται σε επικοινωνία με εξέχουσα ομογενειακή προσωπικότητα (με προϋπηρεσία στην πολιτική των ΗΠΑ) που παρεπιδημεί στην Αθήνα και εξετάζουν από κοινού την πιθανότητα να αποδεχτεί την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Κύριο εμπόδιο φαίνεται να είναι, εκτός από τον άνδρα της και τη δική του επαγγελματική καριέρα, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η οποία, όπως της εξηγεί ο συνομιλητής της, είναι κακή και απαιτούνται ρηξικέλευθες αποφάσεις για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, ώστε να συγκρατηθούν τα πράγματα, σε πρώτη φάση και μετά να πραγματοποιηθούν οι τομές εκείνες που θα επιφέρουν την μακροπρόθεσμη ισορροπία στα δημοσιονομικά καθέκαστα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη ομογενής πολιτικός που προσκαλείται στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει υπουργικό πόστο.
Εκτός από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε διατελέσει καθηγητής σε αμερικανικό πανεπιστήμιο για πολλά χρόνια (και τον Γιώργο Παπανδρέου που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό) και εκτός από σπουδαγμένους σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού Ελληνες πολιτικούς,
όπως ο πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής,
ο Ασημάκης Φωτήλας,
η Αγγελική Λαϊου,
από τις ΗΠΑ και
ο Δημήτρης Δόλλης από την Αυστραλία
είχαν προκληθεί στην Ελλάδα και είχαν καθέξει υπουργικές καρέκλες (με αντικείμενο την Ομογένεια) με όχι, όμως, ιδιαίτερα θετικό έργο.
Αρης
Εγω εχω ακουσει οτι παει τον Κωστακη για Προεδρα τον Σημιτη για Προεδρο της Κομισιον και την Ντορα-Μιζο-τακη για χαλιφη στην θεση του Χαλιφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα ερχοναται σιγα σιγα στον τοπο τους!
Εκτος αν οι Ελληνες ξυπνησουν και τους χαλασουν τα σχεδια.
Τωρα ξερεις
http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/09/51.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάστε αυτό και θα καταλάβετε.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚινησεις μαιμου εντυπωσιασμου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Αμερικανοκρατια καλα κρατει και συνεχιζεται ακαθεκτη με ανουσιους μετασχηματισμους!
Εκτος αν
Τωρα ξερεις!
Αξιότιμες κύριες και κύριοι ,Δεν γνωρίζω σε ποια χώρα ζείτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλα μην ξεχνάτε ότι την ελευθερία της Ελλάδος μας την χρωστάμε τρεις φόρες στην Αμερική.
Πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Και ελευθέρωση της Ελλάδος μας από τους κουμουνηστες……45 - 49
Βέβαια δια την ανικανότητα τον Ελλήνων η η Αμερική φταίει, η η δεξιά παράταξη…….
Το παραμύθι είναι παλιό…..
Αρης
«Οι 'Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του»
ΑπάντησηΔιαγραφή«...Γιά χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.
Οι 'Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του.
Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος.
Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιό θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι 'Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες.
Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι 'Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι’ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του 'Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους 'Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους 'Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό...».
(The New York Times)
Βλέπε αρχείο Ν. Υ. Times «Οι 'Ελληνες της Αμερικής 1518-1948»
Αρης
Με λίγη σκέψη καταλαβαίνει κανείς οτι Όλα αυτά λέγονται και γίνονται γιατί ο επόμενος Προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα είναι ο Σημίτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπυρος Πανταζής, Γιάννενα.
Φίλε Σπύρο Πανταζή, θα μπορούσε αυτό το σενάριο να έχει βάση, υπό την προϋπόθεση ότι ο Καραμανλής θα εκλεγόταν με αυτοδυναμία, - όπερ αδύνατον - ώστε να ..."σύρει" τον Παπανδρέου στην στήριξη Σημίτη, μιας και ξέρουμε και οι δυό μας, ότι ο Παπούλιας είναι πλέον εκτός ...ατζέντας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
gianniotis
«Οι 'Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του»
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά τον ξαναπήραν, τον Έλληνα οι Έλληνες, και τον έβαλαν να σέρνεται μπρούμυτα...
Φιλε Αρη εμεις ειδικα οι Ελληνες δεν χρωσταμε σε κανεναν τιποτα και πολυ περισσοτερο στους Αμερικανους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον Α Παγκοσμιο Πολεμο ο Ελληνικος στρατος σημειωσε μονο νικες που ειχαν σαν αποτελεσμα την απελευθερωση της Ηπειρου,της Μακεδονιας και της Θρακης.Κι αν αναφερεσε στην Μικρασιατικη καταστροφη σε παραπεμπω σ'αυτα που εγραψε στο ημερολογιο του ο τοτε Αμερικανος προξενος για την συμπεριφορα των συμπατριωτων του και των υπολοιπων "πολιτισμενων" Ευρωπαιων απεναντι στον καταδιωκομενο Ελληνικο πληθυσμο απο τις ορδες των Τουρκομογγολων.
Στον Β Παγκοσμιο Πολεμο παλι δεν ειχαμε την βοηθεια των Αμερικανων,αλλα ουτε και των αλλων "συμμαχων" μας οταν πολεμουσαμε μονοι μας τον "Αξονα".
Κι οσον αφορα τον συμμοριτοπολεμο την μονη βοηθεια που ειχαμε απο τους Αμερικανοαγγλους ηταν το μοιρασμα των λιρων και στις δυο αντιμαχωμενες πλευρες για να αφανισθουν οσο το δυνατον περισσοτεροι Ελληνες.
Αυτα για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας.
Φίλε ανώνυμε
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ προσωπικά πιστεύω την διεθνή ιστορία, και όχι της ελληνικές ιστορικές φυλλάδες ………
Αρης
"Έφαγε πόρτα ο Σημίτης..."
ΑπάντησηΔιαγραφήMy frend Ari go home βρωμογιανγκη.αντε που θα μας κανεις και μαθηματα ιστοριας.
ΑπάντησηΔιαγραφή