Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Βγήκαν μαχαίρια για τα χρέη προς τράπεζες

Νέες εστίες έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησαν οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τις οποίες σχεδιάζει να προωθήσει άμεσα προς ψήφιση, εφόσον αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Αφορμή για τη νέα κόντρα κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης απετέλεσε, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο « Το ΠΑΣΟΚ σβήνει τα χρέη προς τις τράπεζες», με διαγραφή του 90% της οφειλής για καταναλωτικά και κάρτες και αποπληρωμή του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, σε 20 χρόνια, προκειμένου για στεγαστικά δάνεια.
Για ακραίο λαϊκισμό κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ , ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να απαντήσει αν το κόμμα του υιοθετεί ή όχι το δημοσίευμα. "Πιαστήκατε αδιάβαστοι" απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από τον Απρίλιο του 2009 και κατετέθησαν στη Βουλή στις 22 Ιουλίου 2009.
Μάλιστα, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, Λ. Κατσέλη, δήλωσε πως η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι προτάσεις για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, "θα είναι από τις πρώτες που κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση"
________
gianniotis: Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά έχω μια απορία. Αν όντως "χαρισθούν" κάποια δάνεια, αυτομάτως, δεν θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό έλλειμμα στις τράπεζες; Αυτό το ελλειμμα ποιός θα το καλύψει; Το Ελληνικό δημόσιο;

2 comments:

  1. Η διαδικασία που ευαγγελίζεται το ΠΑ.Σο.Κ. προβλέπεται ήδη από τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν.3588/2007, παρ. 99).

    Το ΠΑ.Σο.Κ. ομιλεί για "καθορισμένη δικαστική διαδικασία σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τα ρυθμίσουν εξοφλώντας με ρεαλιστικούς με βάση το εισόδημά τους όρους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών."

    Από την στιγμή που κάποιο φυσικό πρόσωπο δηλώνει, προσωρινή ή ολική, αδυναμία αποπληρωμής χρεών, με τί πόρους θα αποτανθεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο για να ξεκινήσει την διαδικασία συνδιαλλαγής (δικηγόροι, παράβολα, αμοιβές; Χώρια το χρονοβορό της όλης υπόθεσης.

    Το όλο ζήτημα θα πρέπει να προβλέπει την προσωρινή παύση των οιονδήποτε απαιτήσεων, γρήγορες - και κυρίως ΑΝΕΞΟΔΕΣ - διαδικασίες συνδιαλλαγής και ευνοϊκούς όρους για τους οφειλέτες.

    Κώστας Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε κε Γιαννιωτη δεν χρειαζεται να ειναι κανεις οικονομολογος τυραπεζιτης ή στο Διεθνες Νομισματικο Ταμειο..

    Απλη λογικη και λιγη πρακτικη αριθμητικη να διαθετει ειναι αρκετο.
    Βεβαια Πολλοι συμπολιτες μας παρασυρομενοι απο τους σοσιαλμανεις και το κουκουδαριο μεθουν με τις λεξεις προλεταριος, φοροι στο κεφαλαιο, αναδιανομη εθνικου πλουτου και αλλα παραομοια, εχουν πεισθει οτι υπαρχει εν τεραστιο συρταρι που γεμιζει μονο του χρηματα.
    Θελουμε χρηματα για να καλυωψουμε τα δανεια?Θα ανοιξουμε αυτο το μαγικο συρταρι και θα παρουμε.Θελουμε να κανουμε πρωτο μισθο 1400 ευρω θα ναοιξουμε το συρταρι και θα δωσου,ε 1400 ευρω στον καθε εργαζομενο.Θελουμε να χαρισουμε τα χρεη , παλι θα πληρωσουμε μεσα αυτο το συρταρι τους δανειστες και τα χρεη θα των οφειλετων θα διαγραφουν. Αυτη η μαγικη χωρα οπου ολοι θελουν ν αμειβονται πλουσιοπαροχα παιζοντας ταβλι, ή να ειναι δημοσιοι τεμεπλχαναδες και να απεργουνν γιατι πηραν δυσμενη μεταθεσι απο την πλατεια συνταγματος στην πλατεια καυθμωνος, ειναι η Βλακανοταλιμπανια μας.

    Οι ηλιθιοι δειλοι πολιτικοι μας αρνουνται την πραγματικοτητα κυριολεκτικως εχουν λαβει δαζυγιο απο αυτην, αρνουνται πεισματικα αυτο που βλεπουν με τα ματια τους, και χτυπανε και το ποδαρακι τους στη γη λεγοντας "οχι οχι οχι εμεις θα τα βρουμε τα λεφτα"

    Αν μπορουσαν για λιγο να σκεφθουν λογικα να μην γκρεμιζει ο ενας ο,τι καλο κανει ο αλλος και να εβλεπαν τα χαλια μας.Το ξεπουλημα της Ελλαδος, το κουκουδαριο που ετοιμαζεται για αναμετρησεις, τους νεους που πρεπει ναε γκαταλειψουν την Ελλαδα αν θελουν ανεχουμ στον ηλιο μοιρα, την κατακτησι της χωρας απο τους μεταναστες την Τουρκια που περιμενει ποτε θα μας διαμελισει..Αλλα που νατα δουν αφου μια ζωη δεν εβγαλαν δεκαρα με την εργασια τους.Πωνς να σκεφθουν οτ παρα του μη εχοντος ουλ αμ λαβοις..Πως να καταλαβουν τι σημαιμει διαλυμενη χωρα με εξωτερικο και εσωτερικο εχθρο οταν το μονο μελημα τους ειναι η καρεκλα της εξουσιας χωρις προσοντα αλλα μονο με κληρονομικη διαδοχη ...τ??
    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή