Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: "Διαφάνεια στον εκλογικό αγώνα. Τέλος τα διπλά βιβλία"

Κανόνες στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ θέτει ο Γ. Παπανδρέου, που καταθέτει προτάσεις για ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, υπόσχεται πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος και απευθύνει προειδοποιήσεις και προς το ...εσωτερικό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε και τις προτάσεις του για την "τηλεμαχία" των πολιτικών αρχηγών, ενώ δεσμεύτηκε ότι - εάν κερδίσει τις εκλογές - θα θέσει ως προτεραιότητα την αλλαγή του εκλογικού νόμου (πάλι;) και την ψήφιση όλων των νομοσχεδίων που προωθούν τη ...διαφάνεια (!) στο δημόσιο βίο και την αυτονομία της πολιτικής.

Όσον αφορά στα οικονομικά του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των ...μελών του, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ...διπλά βιβλία αυτή τη φορά.!

Παράλληλα, θα δημοσιοποιήσει αναλυτική και εξειδικευμένη κατάσταση κάθε εσόδου και δαπάνης, καθώς και κάθε σχετικού εγγράφου. Οι υποψήφιοι βουλευτές θα υποβάλλουν στην Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος δήλωη "πόθεν έσχες", - εδώ γελάνε- ενώ υποχρεούνται να την ενημερώσουν για όποια εκκρεμότητα δεοντολογικής φύσης τυχόν έχουν ενώπιον κάθε δικαστικής, διοικητικής, επαγγελματικής ή άλλης αρχής. Τους ζητείται να περιοριστούν στην έκδοση ενός μόνο προεκλογικού φυλλαδίου και μιας μόνο ταχυδρομικής αποστολής.

gianniotis: Τα μέλη της επιτροπής ...διαφάνειας θέλουμε να μάθουμε.!

1 comments:

  1. ΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή