Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή σχολική χρονιά!

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για τους 1.480.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , υπό τον φόβο των γονέων για τη νέα γρίπη και τις ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικούς.

Ήδη, το υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν παρουσιάζουν κάποιο «ύποπτο» σύμπτωμα, ενώ διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα.

Καθησυχαστικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν από τα τέλη Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, εξαίρεση από την ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ζήτησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ν. Γκοτσοπούλου, καθώς η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών έχει παγώσει τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Στα σχολεία όμως εκτός από τους μαθητές θα βρεθούν και οι αρχηγοί των κομμάτων:

Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, υπό την συνοδεία του Άρη Σπηλιωτόπουλου, θα επισκεφτεί το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα βρεθεί δίπλα στους μαθητές του 2ου Δημοτικού και 3ου Γυμνασίου Συκεών, ενώ η γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Παπαρήγα, θα επισκεφτεί το 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης θα παρευρεθεί στον αγιασμό του 6ου Βιοκλιματικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Τσίπρας θα επισκεφτεί το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων.

Στον αγιασμό στο 40ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκράβας θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου