Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Οριστικά εκτός "απομόνωσης" ο Νομός Ιωαννίνων

Τρεις επαρχίες του Νομού Ιωαννίνων, αυτές του Ζαγορίου, του Πωγωνίου και της Κόνιτσας θα αποκτήσουν εύκολη και άνετη συγκοινωνιακή πρόσβαση στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο τουρισμός στις περιοχές αυτές θα αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη αγροτοτουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.
Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από την οδική
σύνδεση του βόρειου τμήματος του Νομού Ιωαννίνων με τον κόμβο της Εγνατίας οδού που θα γίνει στο Δροσοχώρι.
Οι επαρχίες αυτές είναι απομονωμένες από την Εγνατία και οι φορείς τους συχνά διαμαρτύρονται για το γεγονός.
Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να τους δώσει δυνατότητες επιβίωσης, καθώς
τα τελευταία χρόνια αποψιλώνονται από τον μόνιμο πληθυσμό τους.
Αυτό που φαίνονταν ακατόρθωτο, θα γίνει πραγματικότητα. Τρεις ορεινές περιοχές, σχεδόν αποκλεισμένες, θα έχουν διέξοδο προς την βορειοδυτική Ελλάδα, μέσω της Εγνατίας.
Επιπλέον και όσοι Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες κινούνται προς και από
την Βόρεια Ελλάδα, δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι για να βρουν την Εγνατία να διέρχονται από τα Ιωάννινα (μέσα από την πόλη ή τον Περιφερειακό), αλλά θα γλιτώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα χρησιμοποιώντας τον κόμβο του Δροσοχωρίου.
Να σημειωθεί ότι μέρος του δρόμου αυτού θα αποτελεί η οδός "Κόμβος Αμφιθέας- Αγία Μαρίνα-Ε.Ο. Ιωαννίνων Κοζάνης" που προωθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και έχει προϋπολογισμό 10.685.000 ευρώ.
Μάλιστα η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την σχετική μελέτη, κόστους 235.003,54 ευρώ.
Ο Νομός Ιωαννίνων και η Ήπειρος γενικότερα έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια συγκοινωνιακή υποδομή, που όλο και μεγαλώνει.
Στον τομέα αυτό η περιοχή μας υστερούσε παλαιότερα, αλλά τώρα αποκτά το προβάδισμα.

proinoslogos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου