Σεπτέμβριος 2009: οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων καλούνται να καταθέσουν δικαιολογητικά για το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε γυμνάσια και λύκεια.
8/10/2009: φτάνει σε όλες τις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις της χώρας έγγραφο από το Υ.Π.Ε.Π.Θ. με το οποίο διακόπτονται οι διαδικασίες του προγράμματος της Π.Δ.Σ.
Το πλήγμα που προκαλείται από τη απόφαση της νέας Υπουργού Παιδείας, κας Διαμαντοπούλου, είναι βαρύτατο, τόσο για τους ίδιους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, όσο και για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.
Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. απορροφούσε ένα – έστω και μικρό- ποσοστό των αδιόριστων επκαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε χρόνο, απασχολώντας τους ως ωρομίσθιους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μόνο. Αν και ήταν αμφίβολο για τον κάθε εργαζόμενο το αν θα επιλεγόταν ξανά την επόμενη χρονιά να εργασθεί, παρ’ όλα αυτά δεν έπαυε να αποτελεί μια επαγγελματική διέξοδο ειδικά για ειδικότητες κορεσμένες, που πλήττονται εντονότατα από την ανεργία.
Η κατάργηση της Π.Δ.Σ. σίγουρα θα επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας, εφόσον τα παιδιά που παρακολουθούσαν ως τώρα τα τμήματα της ενιχυτικής διδασκαλίας χωρίς περαιτέρω χρηματική επιβάρυνση, θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε αυτό που αποκαλείται «παραπαιδεία» και δεν είναι άλλο από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα οποία έχουν γίνει θεσμός πλέον στη χώρα μας από κάποιες τέτοιες ρυθμίσεις όπως η προκειμένη.
Αν λοιπόν το προεκλογικό σύνθημα «Όλα για την παιδεία» μεταφράζεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, προφανώς έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων!
Κύριε Γιαννιώτη μόνο που για να ισχύουν αυτά που λες πρέπει πρώτα να εφαρμόζεται η ΠΔΣ στα σχολεία και όχι να βάζουν οι καθηγητές μόνο υπογραφές στα παρουσιολόγια και να φεύγουν. Δείτε το λίγο πιο κοντά το θέμα και θα διαπιστώσεται ότι έχω δίκιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ 10:26 μμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο.
Το αν οι καθηγητές υπογράφουν στα παρουσιολόγια και μετά φεύγουν, αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι θέμα που πρέπει να το δουν οι "αρμόδιοι" ...ελεγκτές, οι οποίοι με τη σειρά τους, υποτίθεται πως κάνουν έλεγχο - εικονικό πάντα - και απλά υπογράφουν ..."καλώς".
Δυστυχώς.!
Είναι πολύ βρώμικο το σύστημα.
Μακάρι για την παιδεία να γίνουν σωστά βήματα, έξω από κομματικά παιχνίδια.
Η παιδεία ΔΕΝ πρέπει να έχει χρώματα.!
gianniotis
ΥΓ:
Και δεν πάνε όλοι να ...υπογράψουν και να φύγουν.!
Συνήθως, ένας υπογράφει για όλους.!