Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Πάγκαλε, πού πήγε η ...μαγκιά σου; Για μια θέση στον "πράσινο ήλιο", κατάντησες ..."κλητήρας" του Γιωργάκη.!


"ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ αρχηγός θα είχα πρόβλημα να παραμείνω"

"Καύσων" Πάγκαλου για Γιώργο Παπανδρέου

Νέες φωτιές άναψε αυγουστιάτικα στο ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ο Θ. Πάγκαλος με τις χθεσινές δηλώσεις του κατά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, κυρίως απέναντι στην Τουρκία.

Ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου
Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα με τον Αντέννα", είπε επί της ουσίας ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει ποτέ αρχηγός σε αυτό ο κ. Γ. Παπανδρέου. "...Δεν θα τον ψήφιζα για αρχηγό και αν εκλεγόταν θα μου δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα η παρουσία του στην ηγεσία, θα είχα πρόβλημα να παραμείνω...", υπονοώντας ότι θα φύγει, σε αυτή την περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έκρυψε όμως τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει αρχηγός αν προκύψει στο μέλλον τέτοιο θέμα. Ερωτηθείς σχετικά είπε: "Δεν κρύβω τις φιλοδοξίες μου"

"Μας κάνει ό,τι θέλει η Τουρκία"

Ο κ. Πάγκαλος όμως άσκησε δριμύτατη κριτική και για την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας λέγοντας ότι άλλαξε η πάγια πολιτική που από τη Μεταπολίτευση και μετά ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις.
Προχώρησε μάλιστα και ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει την Ελλάδα ό,τι θέλει.
"...Εχουμε επιτρέψει στους Τούρκους να μας κάνουν ό,τι θέλουν, να ρίχνουν την κυβέρνηση, να ανεβάζουν την αντιπολίτευση..."

Δεν άφησε όμως στο απυρόβλητο και την Αστυνομία και της επέρριψε ευθύνες και για τη γνωστή υπόθεση Οτσαλάν. Αφησε αιχμές όμως και κατά της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας, λέγοντας ότι και ο κ. Νασιάκος και άλλοι αξιωματικοί κατατάχθηκαν επί χούντας.
Υποστήριξε επίσης ότι ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ που στη δεκαετία του '80 κομματικοποίησε τα σώματα ασφαλείας.

Με τις νέες δηλώσεις του ο κ. Πάγκαλος, παρ' όλο που δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Σημίτη, δημιουργεί πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην προσπάθεια που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του.
Κι αυτό γιατί επιτιθέμενος ο κ. Πάγκαλος εναντίον του υπουργού Εξωτερικών ασκεί σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι επί των ημερών της οι Τούρκοι κάνουν την Ελλάδα ό,τι θέλουν.
Κι όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη, ύστερα από οχτώ μήνες, συνάντηση Σημίτη - Πάγκαλου που, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα...

Πάντως από την κυβέρνηση χθες δεν υπήρξε καμιά αντίδραση και κανένα σχόλιο για τις νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2001

1 comments:

  1. ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ.
    Μια απορία με βασανίζει πολλά χρόνια. Ο Παγκαλος δούλεψε ποτέ στη ζωή του; Γιατί όπως κι ο ίδιος είχε πεί παλιότερα η πολιτική Ζωη της χώρας είναι γεμάτοι Απο βουτυρομπεμπέδες ( και κουραδόμαγκες λέει ο λαός)
    Οτσαλάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή