Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Βεβαίως οι Κινέζοι... να φύγουν από το Λιμάνι!...

Απορώ γιατί ακόμα το συζητάμε και το συζητάτε κα Κατσέλη.
Να φύγουν και γρήγορα…
Και γιατί να φύγουν;
1. …
γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.
2. …γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς ‘δώρα’ δεν παίρνουμε… είμαστε αδιάφθοροι.
3. …γιατί αυτά οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους, ο πρόεδρος τους Hu Jintao είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή
4. …γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.
5. …γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.
6. ...γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).
7. …γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).
8. …γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.
9. …γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.
10. …γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό… δουλειάς.
11. …γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ… μακριά από μας.
12. …και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ… δουλειά δηλαδή), και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε…
Μα να μην έχουμε σκεφτεί έξυπνα και φρόνιμα όπως οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων. Που ‘πριν πεινάσουν’ βάλανε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει την παράλληλη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και έτσι γλίτωσαν και από τον ανταγωνισμό και από την συνεχή προσπάθεια και από την δια βίου εκπόνηση συγγραμμάτων.
Δημήτρης Πέτρου

2 comments:

  1. Συγχαρητηρια για το αρθρο σας και γαι τον ΚΟ Γιανιωτη που δημοσσιευει στο ποιοτικο ιστολογιο του..
    Αυτο που περιγραφεται ειναι:

    Η Γελοια Χωρα, Οι Γελοιοι Πολιτικοι
    οι ΓΕλοιοι Νεοελληνες
    Αυτοι ειμαστε


    Ενα κρατος Μπανανιας οπου ουδεις νομος ισχυει ουδεμια συνεπεια και συνεχεια υπαρχει ο καθε χαχολος κομοουνιστης με τα στρατευμενα καλοπαιδα και δηθεν συνδικαλιστες σερνει απο την μυτη αναδρους αφελεις υποκριτες λαικιστες πολιτικους.
    Η βεβαρυμενη ημιθανης οικονομια καταστρεφεται η ανεργια θα αυξανεται για να εχη την ψευδαισθησι το σταλινικο κομματ ης αρισρεας και οι ροζ πουα ευαισθητοι οτι θα αντρεψουν το αστικο καρτος και θα γινουμε ολοι ισισ στην εξαθλιωσι

    Ηδυστυχια τη Ελλαδος ειναι η ανυπαρξια ηγεσιας.

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν πρώην εργαζόμενος σε μια εξ'ίσου λυπητερή ιστορία αποκρατικοποιημένης επιχείρησης και πωληθείσας σε γερμανικό όμιλο και την συμπεριφορά του αντίστοιχου σωματείου εκβιάζοντας τον κόσμο και εξαναγκάζοντάς τον σε συνεχείς και αναίτειες τις πιο πολλές φορές απεργίες τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μία από τις 'άμαξες' τις βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα και επικερδέστατης επιχείρησης όταν ήταν ακόμα στα χέρια του ιδρυτή τους του Νιάρχου πριν κρατικοποιηθεί επί Ανδρέα και ξαναπωληθεί αργότερα επί Σημίτη,συνηπογράφω το κείμενο και προκαλώ τα βαρύγδουπα ονόματα των απανταχού σωματειων των επιχειρήσεων να μας πουν πως βλέπουν το μέλλον της οικονομίας στην Ελλάδα αν αισθάνονται ένοχοι και συνηπεύθυνοι για το λαικισμό και την ελλειψη ποιότητας που κυριαρχεί στις υπηρεσίες που παρέχει η χώρα,αν τελικά εξέθρεψαν και γαλούχησαν ένα λαό με γνώμονα τις επιδόσεις του στο κομπολόι,στις πορείες ,στις βιοπραγίες προς συναδέλφους τους,στην έλλειψη στοιχειώδους αξιοπρέπειας ή πειθαρχίας προς την ιεραρχία ,αν τελικά η κατά φαντασίαν λαικές κατακτήσεις τους αξίζουν την περιπέτεια στην οποία έχει μπεί η χώρα ,η ζωή μας ,και οι ζωές των παιδιών μας.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή