Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Κύριε Πρωθυπουργέ, προσοχή στις "ανατροπές"!


Της Μαρίας Σεφέρου

Διάβασα με προσοχή τη χθεσινή
ομιλία σας (οδηγίες προς ναυτιλομένους) στην εορταστική 1η συνεδρίαση του υπουργικού σας συμβουλίου, και ομολογώ ότι παρά λίγο ν’ αρχίσω να αλαλάζω από ενθουσιασμό… Εκ πρώτης όψεως, δείχνατε πως έχετε πιάσει το θέμα κι έχετε κατανοήσει το ελληνικό πρόβλημα σε βάθος. Απομένει τώρα να το αντιμετωπίσετε, και δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς τις καλές σας προθέσεις. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε την Αγγλική παροιμία: «Τhe road to hell is paved with good intentions.» (Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.)

Δε φαντάζομαι να αμφιβάλλετε ότι και ο προκάτοχός σας στο πρωθυπουργικό αξίωμα είχε άριστες προθέσεις για το καλό της χώρας όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2004. Πολλά όμως στράβωσαν καθ’ οδόν, είμαι σίγουρη παρά τη θέλησή του, και κατέληξε στην άκρως ταπεινωτική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, 2009. Προσέξτε λοιπόν να μη συμβεί και σε σας κάτι παρόμοιο, ή τουλάχιστον να μη συμβεί στην έκταση που συνέβη στον προκάτοχό σας! Πάντως προσεκτικότερη ανάγνωση της ομιλίας σας μου δημιούργησε πρόσθετες ανησυχίες, και γι’ αυτό...
Ολόκληρο το άρθρο ---> εδώ

1 comments:

  1. Είναι πολύ αργά πλέον γιά οποιοδήποτε έστω και στιγμιαίο δισταγμό.Μία από τις πιό ισχυρά ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΕΣ διαδικασίες στις δημοκρατίες είναι αυτή της κάλπης.Ότι έριξε ο καθένας μας το΄ριξε και δεν μπορεί να το πάρει πίσω.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή