Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Παιδεία: Η ευθύνη ανήκει στους εκπαιδευτικούς.!

Για μία ακόμη φορά προχθες 28 Οκτ 2009 «σοκαρισθήκαμε» -όπως σχεδόν κάθε χρόνο- βλέποντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ νεαρές κοπέλες να δηλώνουν, ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ για την Σοφία Βέμπο (!!!) και να νομίζουν, ότι εορτάζουμε το ΟΧΙ που είπε ο Μεταξάς ...στους τούρκους.!!
Απογοητευτική βέβαια ήταν και η παρουσία εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, ο οποίος θα ήθελε διαφορετικό τρόπο εορτασμού, που θα κυριαρχούσε το "αντιφασιστικό πνεύμα", λές και οι παππούδες και πατεράδες μας αντιμετώπισαν τους φασίστες Ιταλούς με αξίνες και εργατικές φόρμες και όχι φορώντας το τιμημένο στρατιωτικό χακί και φωνάζοντας "Αέρα" με την λόγχη στο όπλο τους.
Από την άλλη πλευρά η παρουσία στον τηλεοπτικό σταθμό νεαρών μαθητών-μαθητριών, που μερικοί (..αρκετά συνεσταλμένοι και όχι ιδιαίτερα μαχητικοί) δήλωναν υπερήφανοι για την συμμετοχή τους στην παρέλαση προς τιμή των ηρώων Ελλήνων μαχητών, ενώ άλλοι (…μαχητικοί, λαλίστατοι και αναιδέστατοι κατά την ταπεινή μας γνώμη), δήλωναν, ότι η παρέλαση αποτελεί επίδειξη κομμώσεων και ρούχων (!!!) ή προσπάθεια μαζικοποιήσεως και υποταγής της μαθητιώσας νεολαίας (!!!), μας ανάγκασε να προσφύγουμε στις απόψεις νεαρών ατόμων μέχρι 30 ετών, που τελείωσαν το σχολείο πριν μερικά χρόνια.
Η γνώμη τους λοιπόν είναι ότι, εάν εξαιρέσουμε την ευθύνη μερικών γονέων, οι κυρίως υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης είναι οι καθηγητές – καθηγήτριες, που ανέχονται τα πάντα, που έχουν "γίνει ένα" με τους μαθητές, που κάνουν "χαβαλέ", που μερικοί είναι ενδεδυμένοι σαν εργάτες οικοδομών κλπ.κλπ και ασφαλώς αρκετές προσωπικές θέσεις των καθηγητών και καθηγητριών σε διάφορα κοινωνικά και παιδείας θέματα είναι απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές και εθνικά επιζήμιες, με αποτέλεσμα να μη χαίρουν του επιβαλλόμενου σεβασμού και εκτιμήσεως από τους μαθητές.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι – και συμφωνούμε και εμείς απόλυτα μαζί τους - ότι υπεύθυνοι ΔΕΝ είναι οι μαθητές αλλά οι καθηγητές και ασφαλώς δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι αρμόδιοι του "Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων" (….νέα ονομασία του Υπουργείου μας "μάρανε" τώρα !!!), που πριν αποκαλείτο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πάντως κάποιος "πονηρός", θα μπορούσε να υποστηρίξει, ότι ίσως αυτή η συμπεριφορά των καθηγητών είναι μεθοδευμένη, διότι έτσι μπορούν με μεγαλύτερη "άνεση" να κάνουν φροντιστήρια (…που απαγορεύονται) στους μαθητές τους, ή αλλαχού και να πηγαίνουν στο σχολείο μία ή δύο ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες να την "κοπανάνε", χωρίς να έχουν τον φόβο μίας οποιασδήποτε καταγγελίας από μαθητές, λόγω κάποιας κακής προς αυτούς αντιμετώπισης.

Τι θλίψη !!!

ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40.

Ν.Ν.

2 comments:

  1. Δεν φταινε οι μαθητες,αν ακουγαν στα σχολεια τους καναδυο φορες τους εκπαιδευτικους τους να μιλανε για Ελλαδα και τους ηρωες της κι οχι για αριστεριστικα μυθευματα,θα γνωριζαν και τον Μεταξα και ποιους πολεμησαν οι παπουδες μας το 1940.
    Για δειτε ποσο λαλιλαστοι θα ειναι με το κατασκευασμα του δηθεν πολυτεχνειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά λες και δεν ξέρετε πως δουλεύουνε τα ΜΜΕ προκειμένου να βγάλουνε θέμα. Αφενός μεν έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να βλέπω τα ίδια βλακώδη ρεπορτάζ για την άγνοια των μαθητών. Τα ίδια λέγανε κι όταν πήγαινα εγώ σχολείο κι όμως άντε να ήτανε ένα άτομο στην τάξη που δεν ήξερε τι γίνεται. Προφανώς τα ΜΜΕ έχουνε ρωτήσει ένα σωρό άτομα και προφανώς για να βγάλουνε το θέμα τους θα προβάλλουνε τους έναν - δύο που είτε δεν ξέρουνε όντως είτε δουλεύουνε τον δημοσιογραφίσκο ψιλό γαζί. Μιλάμε για ισχνές μειοψηφίες τραβηγμένες απ' τα μαλλιά και πραγματικά λυπάμαι που κάθε χρόνο τα βλέπει κόσμος και αντί να πετάξει την τηλεόραση απο το παράθυρο κάθεται και τα πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή