Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Ελεύθερη η είσοδος βανδάλων στα Α.Τ. Ο Χρυσοχοϊδης καταργεί τις σκοπιές.!

Καταργούνται από την επόμενη εβδομάδα όλες οι ένοπλες σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Με τη σχετική απόφαση του υπουργείου, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.
Την άποψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φρούρια, αλλά ...δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη υποστήριξε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας, τόνισε.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ΔΕΝ συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός.
Για την κατάργηση της διαδικασίας φρούρησης σε Αστυνομικά Τμήματα, αναμένεται να εκδοθεί σχετική διαταγή - εγκύκλιος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το επόμενο "πειραματικο" βήμα του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι προφανώς ο ...αφοπλισμός της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ η επιλογή νέου αρχηγού της αστυνομίας παίρνει αναβολή για την προσεχή εβδομάδα, μετά και την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό.

3 σχόλια:

 1. Εάλλω τα πάντα φίλε μου,

  Το ταξίδι στο Αμέρικα του τύπου, αυτά είναι τα καλούδια που μας έφερε.

  Ευτυχώς που το κερί μου είναι στο τελείωμα του .

  Αλοίμονο στα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λοβοτομημενε Προ.πο.τζη οι σκοπιες ειναι το προβλημα η' τα φιλαραια σου των Εξαρχειων;
  Ξερεις για ποτε περνανε τα 4 χρονακια,αν αντεξετε τοσα,ερθουν οι επομενες εκλογες και πας κι εσυ σπιτακι σου οπως ο Πακης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφήστε τα σάπια
  Εδώ ο Κωστάκης κατάργησε την ίδια την αστυνομία οι σκοπιές σας πείραξαν;
  Όσο για τα 4 θάναι 14!!

  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή