Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Κιχ...

Τα ΄κανε όλα σωστά. Στάθηκε δηλαδή στον Καραμανλή από το 2000 και μετά όπως δεν του στάθηκαν ούτε οι Καραμανλικοί. Και στην κυβέρνηση και στο κόμμα και στην οικονομία και στα εξωτερικά. Και στις πρόωρες εκλογές και μετά. Και δεν έβγαλε κιχ κατά του Κώστα, ούτε δημοσίως ούτε σε συσκέψεις και συμβούλια ούτε καν μπροστά στον καθρέφτη της.
Άρα γιατί δεν της βγαίνει;
Τρεις βδομάδες πριν από την 29η Νοεμβρίου, η Ντόρα Μπακογιάννη ζει τη μεγάλη...ανατριχίλα του φαβορί. Ή όπως το είπε κι ο φίλος της ο Σαρκοζί - με αφορμή την υποψηφιότητα Μπλερ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «καμιά φορά αυτοί που ξεκινούν πρώτοι δεν τερματίζουν πρώτοι».
Τί τρέχει; Είναι απλό. Άπαξ και η Ν.Δ. εγκατέλειψε την εκλογή αρχηγού από Συνέδριο, η Μπακογιάννη έχασε το πολιτικό πλεονέκτημα. Όπως συνήθως στην πολιτική, η εξήγηση είναι αριθμητική. Οι εκλέκτορες σύνεδροι ήταν επαγγελματίες της πολιτικής και ειδικά οι της Ν.Δ. είναι στυγνοί επαγγελματίες. Στα μάτια τους, η Ντόρα είχε μόνον ατού. Στενή σχέση με τον Καραμανλή, υψηλή δημοτικότητα, διεθνές προφίλ, συστημικότητα- και μηχανισμό για να τους προσεγγίσει κατά μόνας ή κατά μικρές ομάδες. Ένας ένας οι Καραμανλικοί άρχισαν να περνούν τον Ρουβίκωνα προς την πλευρά Μητσοτάκη. Κάπως έτσι βρέθηκε η Ντόρα μεταξύ Προκόπη Παυλόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
Όσο όμως φεύγεις από τα κομματικά ρετιρέ και κατεβαίνεις προς τα μεσοστρώματα, η εικόνα θολώνει. Εκεί, με δεδομένη την καθυστερημένη πολιτική κουλτούρα της Ν.Δ., Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί είναι όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Δεν ενώνονται με τίποτε. Αν η πλευρά Μητσοτάκη πάρει τα κλειδιά του κόμματος, οι μικρομεσαίοι του Καραμανλισμού θεωρούν πως θα βρεθούν κλεισμένοι απ΄ έξω. Βλέπετε, αν η Ν.Δ. είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν, αυτό δεν αφορά μόνο το τι έκανε ο Σαμαράς το 1993.
Αλλά και τι έκανε το Μητσοτακαίικο από το 1985.
Μεγαλύτερη ζημιά, πάντως, από τη συμμαχία Αβραμόπουλου - Σαμαρά κάνουν οι δημοσκοπήσεις, όπου η κατακόρυφη άνοδος Αντώνη επισκιάζει το σταθερό προβάδισμα Ντόρας. Η Μπακογιάννη μπορεί να μιλάει για κεντροδεξιό άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά η μισή βάση είναι παλαιο-δεξιό μπετόν.
Τι θα γίνει;
Αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο πως θα εξαρτηθεί από πόσα νέα μέλη θα προλάβει να εγγράψει κάθε πλευρά την Κυριακή των εκλογών.
nonews

8 comments:

  1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ "ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ" ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί είναι χειρότερο;
    Να αποχωρείς από ένα κόμμα όταν δεν σε θέλει ο αρχηγός του ή να φτιάχνεις ένα υπόγειο κόμμα μέσα στο κόμμα που σε φιλοξενεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητέ ελεύθερε μέχρι τώρα συμφωνούσα στην πλειοψηφία των απόψεων που εκφράζεις μέσω των ποστ σου σε διάφορα site...όμως τώρα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου...εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας τα γεγονότα του 1993-2000...δεν έχουμε αυταπάτες...γι αυτό δεν θα ψηφίσουμε ούτε Πολιτική Άνοιξη...ούτε ΚΕΠ...ξεκάθαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισε το γολγοθά του και ο Σαμαράς, σαν τον Καραμανλή.
    Μαθαίνοντας τα μαύρα μαντάτα από τον κύριο Αβραμόπουλο, το κορίτσι αποφάσισε να βάλει τα μεγάλα μέσα.
    Ζήτησε από το "μπαμπάκα" να ευχηθεί στο Σαμαρά "καλή επιτυχία".
    Πάρτον κάτω σε dt τον Αντώνη, άντε μετά να βγάλεις πέρα περιοδεία στη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Λαουτζίκο,
    σέβομαι τη γνώμη σου, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά επίτρεψέ μου να μην το ασπάζομαι.
    Μερικοί από μας όχι μόνο ζήσαμε έντονα το 1993 - 2000 αλλά παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα από πολύ κοντά από τη δεκαετία του 70.
    Την έχω ψάξει πολύ εκείνη την εποχή αλλά, τέλος πάντων, αυτά είναι και υποκειμενικά μερικές φορές.
    Προφανώς, ούτε πρόκειται να αλλάξεις εσύ γνώμη ούτε όμως και εγώ.
    Πάνω από όλα σε σέβομαι σαν νεοδημοκράτη που αγωνιάς για την τύχη της χώρας και αυτό είναι το πιό σημαντικό.
    Σε ένα δημοκρατικό κόμμα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διιστάμενες απόψεις σε επιμέρους θέματα, ακόμη και τα πιό σοβαρά.
    Καλή δύναμη σε όλους, το πιό σημαντικό είναι να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα να γίνουμε σιβαρή αντιπολίτευση γιατί ο Γιωργάκης και οι επιχειρηματίες που τον στηρίζουν, μας πάνε στο γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οκ...είμαστε μαζί...και αυτό είναι το πιο σημαντικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ άν και θα ψηφίσω Ντόρα συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του αρθογράφου έγραψε όλη την αλήθεια σε 2 σειρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαλλον δεν εχετε το σαισθητηριο να καταλαβετε την ψυχη του νεοδημοκρατη!.....οχι στους γαλαζοαιματους της παραταξης ,οχι στην καμαριλα των οικογενειων και των παρατρεχαμενων τους, ...που θεωρουν τους υπολοιπους δουλοπαροικους.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΟ ΟΠΑΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή