Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Α. Σαμαράς: Αδιόρθωτος, αμετανόητος & δεξιότερος.!

H εμφάνιση του Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη δεν προξένησε ιδιαίτερη σκηνική εντύπωση και κυρίως δεν εξέπληξε θετικά αλλά περισσότερο απογοήτευσε με το περιεχόμενό της!
Ο κ. Α. Σαμαράς από τη Θεσσαλονικη εμφανίστηκε ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΕΡΟΣ!
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, διότι δεν έκανε καμία ουσιαστική αυτοκριτική σε σχέση με τα τραγικά πεπραγμένα της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας.
ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ, διότι όλες οι παρεμβάσεις του, παρά την κρίση και τις συνέπειες της, διαπνέοντο από ένα άκαμπτο και μάλλον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό!
ΔΕΞΙΟΤΕΡΟΣ, διότι τα πλείστα των μέτρων που πρότεινε υπερακόντιζαν το μνημόνιο από πολύ πιο "δεξιές" θέσεις, όπως η "αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας (εδώ καγχάζουν!!!)", η περαιτέρω μείωση της φορολογίας στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ιδιαίτερα στις σημερινές περιστάσεις μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο "αντιμνημονιακός" προσανατολισμός των παρεμβάσεων του Α. Σαμαρά υπήρξε αβαθής, αποπροσανατολιστικός και χωρίς εναλλακτική τοποθέτηση. Η καταφυγή εναντίον του μνημονίου χωρίς εναλλακτική απάντηση στο πρόβλημα του χρέους και με την ταυτόχρονη εξύμνηση των αγορών, όπως έκανε ο κ . Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεύει έναν ευτελή λαϊκισμό και μια αθλιέστατη δημαγωγία.
Όταν, μάλιστα, αυτή η "αντιμνημονιακή" κατεύθυνση δεν έχει εναλλακτικό προοδευτικό περιεχόμενο αλλά συνοδεύεται από ακόμα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, τότε η απόληξή της μόνο μια πολύ χειρότερη τραγωδία μπορεί να προετοιμάσει!
Το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί εκ δεξιών και εξ αριστερών μπορεί να αναδεικνύουν ως "εύκολο" στόχο το MNHMONIO, όμως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός"!
iskra
Bookmark and Share

22 comments:

  1. Πω... πω... τους πείραξε τους Μνημονιολάτρες!!! Τους καίει ότι ο Σαμαράς δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς τους και στην... αυθεντία τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ Α. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ!

    Οι ομιλητές ήταν εκπρόσωποι κατοίκων από σχεδόν όλες τις γειτονιές της μητροπολιτικης Αθήνας.

    Ο καθένας τους μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από την κρατικη πολιτικη επιλογη της ελευθερης και μαζικης λαθρομετανάστευσης-εποικισμου.

    Υπήρξε ονομαστική καταγγελία για άτομο που νοικιάζει διαμέρισμα για αυθαιρετο τζαμί και για να παραμένουν 50 λαθρομετανάστες που ζει φυσικα στα ευημερουντα βόρεια προάστια.

    Όπως ακόμα και ενός κυρίου που δουλεύει στα ΚΤΕΛ Κηφισού που έκανε την ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ καταγγελία,πως κάθε βράδυ φέρνουν γεμάτα πούλμαν από λαθρομετανάστες από τα σύνορα εβρου,με χαρτί παραμονής 1 μηνός για να φύγουν και τους διοχετεύουν στην Αθήνα(ποιος πληρωνει τα κτελ;),στις γνωστες πολυπαθες περιοχες που επελεξε το κρατος να εγκαταστησει τους εποικους του,για κακη τυχη των κατοικων.

    Δηλαδή αντί να τους στείλουν πίσω όπως εισηλθαν μιας και είναι δίπλα,τους μεταφέρουν εδώ προφανεστατα για να σιγουρευτει το κρατος οτι δεν θα φύγουν ποτέ οι εποικοι του.

    Εξίσου σημαντική καταγγελία έκανε ένας άλλος κύριος που είδε στα δικαστήρια 47 (!) αλλοδαπούς κλέφτες και με πλαστά διαβατήρια,να τους αφήνει ελεύθερους ο δικαστής (συμφωνα με τις πολιτικες οδηγιες που δινει το κρατος ωστε να μην αναγκαστει ουτε να τους απελασει ουτε να τους στοιβαζει σε χωρους λογω ελλειψης φυλακων για τους υπεραριθμους λαθραιους αλλοδαπους κακοποιους) επειδή έκαναν έφεση.

    Άντε βρείτε τους τώρα για την έφεση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οποιος πολεμα την πλανητικη χουντα του ολοκληρωτισμου που προωθει ο νεοφιλελευθερισμος ειναι εχθρος τους.

    ειτε ειναι εμποδιο σε μνημονια ειτε αντιδρα στον εποικισμο της χωρας και τον αφελληνισμο,ολα αυτα ειναι κομματια του νεοφιλελευθερου ολοκληρωτισμου που απειλει την δημοκρατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω ποιός έγραψε το κείμενο περί αμετανόητου και δεξιότερου Σαμαρά, αλλά, δεν αναφέρθηκε στο κυριότερο:
    Στην προδοσία που έκανε ο ΓΑΠ και η συμμορία του με το ΔΝΤ, που αντάλλαξε τα ομόλογα με ενυπόθηκα δάνεια, που σημαίνει μειωμένη Εθνική κυριαρχία!!!
    Πώς να τον εμπιστευτώ λοιπόν;
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες το βράδυ στο νέο κανάλι contra ο Γιώργος Κουρής είπε μερικές αλήθειες. Γιατί οι αξιωματική αντιπολίτευση ( ΝΔ ) λέει τα ίδια λόγια που λέει ο GAP με διαφορετικό τρόπο; Γιατί ο εκπρόσωπος της επι των οικονομικών μάσαγε τα λόγια του;. Γιατί είπε δεν μπορούμε να φύγουμε από το ΔΝΤ;.
    Δηλαδή...για να καταλάβω, ο Σαμαράς προσπαθεί να ξαναξεγελάσει τον κοσμάκη όπως έκανε κι ο GAP;
    Συμπέρασμα: Όχι όλοι είναι ίδιοι, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ είναι η σωστή έκφραση. Δεν υπάρχει μεσσίας, δεν υπάρχει σωτήρας η μόνη λύση είναι να πάρουμε τα ρόπαλα και να τους παραλάβουμε όλους. Μα ένα κάθαρμα να μην έχει φιλότιμο να φύγει από την βουλή βγάζοντας ένα λόγο (εντός βουλής) και να τους πει. ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Τι θα του έκαναν; το πολύ πολύ να τον ακολουθούσαν κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σφηκοφωλιά κατάντησε το blog vassilis
    Από που ξεφύτρωσαν τόσοι αντισαμαρικοί ρε φίλε; Δεν πειράζει ομως. Τα εξαπτέρυγα εκεί εκεί στη β εθνική. Και να σκεφτείς οτι η ντόρα ομολόγησε σε συνέντευξή της οτι ο Σαμαράς στη ΔΕΘ ηταν καλός. Αυτοί εδώ σώνει και καλά να τον βγάλουν άχρηστο. Ψυχραιμία παιδιά Να πάρει τα μέτρα το ζαβό και στη συνέχεια κυβέρνηση Σαμαρά.
    Ο κωλοτούμπας και η θυγατέρα που άραγε θα είναι;
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακραίε έχεις πολύ χιούμορ, να ξέρεις οτι σε σχέση με τα υπόλοιπα παπαγαλάκια του Σαμαρά σε πάω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τί εννοείς "σφηκοφωλιά το blog" κύριε Ακραίε;
    Μήπως απαγορεύσαμε - έτσω και σε έναν - να εκφράσει την γνώμη του ελύθερα;
    Μήπως δεν φιλοξενήσαμε - με δόξα και τιμή - την υπερ-σαμαρική σου λατρεία;
    Σού δώσαμε μήπως δείγματα ότι στο gianniotis blog έχει εγκατασταθεί ο μηχανισμός της λογοκρισίας;
    Καλό είναι να προσέχουμε λιγάκι τις εκφράσεις μας, γιατί μέσ απ' αυτές βγαίνουν τα πιο εύκολα συμπεράσμτα.
    Και μια συμβουλή (αν μου επιτρέπεις).
    Το γεγονός ότι δέχεσαι ως σωστή, μόνο την δική σου άποψη, αποκλείνοντας κάθε άλλη, δεν φοβάσαι μην τυχόν και κατηγορηθείς για ...φασίζουσα σαμαρική προσωπολατρεία;
    Δικαίωμά σου βεβαίως, αλλά στον παρόντα χώρο έχουν θέση κι' άλλοι αναγνώστες.
    Άπαντες.!
    Είτε συμφωνείς μαζί τους είτε όχι.
    Πρόσεξε όμως και μια λεπτομέρεια.
    Μέχρι στιγμής σε αντιμετώπισα σαν ανγνώστη.
    Μην με κάνεις λοιπόν να σε δώ σαν ...πελάτη.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GIANNIOTIS έχασες το χιούμορ σου, αλλά φοβάμαι και την ψυχραιμία σου. Θα ήσουν ικανοποιημένος αν τους προσφωνούσα αγγελοφωλιά; Ο,τι θέλει ο φίλος μου. Το δεδομένο όμως δεν αλλάζει και είναι ένα. Οσο και να προσπαθούν τον Σαμαρά δεν μπορούν να τον πλήξουν. Γιατί είναι ο μόνος που αξίζει. Τώρα μπορείς να με χαρακτηρίζεις αθεράπευτα ακραίο σαμαρικό, η δεν ξέρω πως, κανένα πρόβλημα. Συνεχίζεις και συνεχίζω.
    Για τον φίλο 1:34 Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, όμως θα προτιμούσα να πήγαινες λιγότερο εμένα και περισσότερο το Σαμαρά
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γεγονός ότι συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι και να προσβάλλεις αυτόν που σε φιλοξενεί εκλαμβάνοντας την ανοχή του ως αδυναμία, δεν νομίζω ότι σε τιμά φίλε ακραίε.
    Θα σου ήμουν υπόχρεος αν σεβόσουν λιγάκι και τον χρόνο μου.
    Δεν εννοώ πως είναι χαμένος χρόνος η μεταξύ μας επικοινωνία, αλλά προσπάθησε σε παρακαλώ να κάνεις διάλογο με τους φίλους αναγνώστες που τιμούν με την παρουσία τους το παρόν ιστολόγιο.
    Πού σε ενόχλησε ο υποφαινόμενος;
    Θέλεις να δηλώσω δημοσίως ότι είσαι πιο δημοκράτης από μένα;
    Αν αυτό σε ικανοποιεί, ok το δέχομαι.
    Πρέπει όμως να ασχοληθώ και με την θεματολογία.
    Δεν το καταλαβαίνεις;
    Αν παραμείνω στα σχόλια, πού θα βρεις θέμα για να με προσβάλλεις;

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάσσο Γιαννιώτη Μη μου πάθεις και τίποτα και σ αγαπάω κιόλας. Στο Vassilis απευθύνθηκα. Βάλε κανένα θέμα τώρα για το Σκυλακάκη να σχολιάσουμε.
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Edo sfhka (:-)(:-)
    Zorizeste akraia k. Akraie? Giati den trexete gia enisxyseis sto gnosto aristerostrofo ypersamamariko blog opou vrizoun opoion exei diaforetikh apopsi kai kovoyn ta antitheta sxolia? Telika egw nomiza oti mono o p'apas eixe to alathito. Lathos filoi! O p'apas kai o Samaras o Kalymnios me to megalo sfouggari.

    Ti megalo sfouggari einai afto re gmt. Kai ti dhmokratiko ala Mpreznief & Stalin & Adolfo.
    Den diagrafei aytomata mono atoma. Diagrafei kai apospeis!

    Mpravo Antwnh! Etsi synexise! Alla poysai mazi me to sfouggari vale kai to skafandro tou sfoyggara giati gia na vreis ta mellontika sou possota tha prepei na kateveis ston vytho!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αντωνάκης αργά αλλά μεθοδικά μετατρέπει το πάλαι ποτέ κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε κομματίδιον, περιορισμένης ευθύνης.

    Αυτό είναι και το μοναδικό μήνυμα της τελευταίας χρονιάς, και από μόνο του είναι μία θετική εξέλιξη. Η πολιτική σκηνή θα απαλλαγεί εγκαίρως και οριστικώς από μία μεγάλη φουρνιά αποξηραμένων πολιτικών, και θα μείνει κενός ο χώρος για ένα νέο Φιλελεύθερο Αστικό κόμμα.

    Η μεγάλη πλάκα φυσικά είναι με τον Κωστάκη τον Παχύ που περιμένει να τον ξαναφωνάξουν σαν Μεσσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το οτι βριζουν τον Αντωνη νεοταξικα παπαγαλακια και καργιες μητσοτακικες δειχνει οτι ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ...

    Μια παρατηρηση Αντωνη, ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ , ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ φιλε μου , να πονανε περισσοτερο....

    Μετα τον κλοουν Σκυλακακη μενει και η βρωμα της Μαριεττας και ο λεκκες του Πακη να καθαριστουν ... αστους να πανε στο 'νεο κομμα' των προδοτων των νεοδοσιλογων και των προσκυνημενων - ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 5.05 ζαλίζομαι από το σθένος των επιχειρημάτων σου. Και τι λεκτικός πλούτος, και τι καλλιέργεια βρε παιδί μου! Στο Κολλέγιο Αθηνών σαν τον Τρελλαντώνη πήγες και εσύ;
    Εκεί σας μάθανε αυτά τα ανυπέρβλητα debate skills?

    Μεγάλε πάρτο αλλιώς. 'Αμα πας πολύ δεξιά πρώτα θα βρεις τοίχο και μετά θα πέσεις στην θάλασσα να κάνεις παρέα με το σφουγγάρι του Σαμαράκου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sfhka (:-)(:-) Θα σε παρακαλούσα να γράφεις στη γλώσσα μας γιατί κουράζονται τα ματάκια μου να σε διαβάσω, μιας και απευθύνεσαι προσωπικά.
    1/Δεν ζορίζομαι καθόλου και απορώ από που το συμπέρανες. Απεναντίας απολαμβάνω την αμηχανία, την απογοήτευση αλλά και τη λύσσα των οπαδών των εξαπτέρυγων, να αποδομήσουν το λόγο του Σαμαρά.
    2/Δεν γνωρίζω ειλικρινά για ποιό blog μιλάς. Εχω αδυναμία στο Γιαννιώτη και δε ασχολούμαι με άλλα, πέραν μιας απλής ανάγνωσης. Πες το ευθέως Το antinews εννοείς;
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καληνύχτα Ακραίε μου-Κυριολεκτικά και μεταφορικά -ΝΕΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΡΟΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!!
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΡΑΚΙΑ , ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.
    ΚΑΤΙ ΑΤΙΘΑΣΟΙ, ΚΑΤΙ ΝΤΕ ΧΕΖΟΥΣ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΛΑΙΤ ΕΔΩ , ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ , ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΚΑ ΜΜΕ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ! ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Ε ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΟΙΑΣΕΙ; ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. που πηγαν τα δις δραχμ που χαθηκαν επι θητειας του στο υπ.εξωτερικων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγόρια μην αρπάζεστε γιατί θα τσιμπήσετε κανένα συνάχι. Δηλαδή τι περιμένατε; Ο Σαμαράς να τα πει διαφορετικά από τον "φούσκα" που έλεγε ακριβώς τα ίδια όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Ρε παιδιά ο άτιμος Μπαϊρακτάρης δεν ξεχνιέται. Ο συρφετός του Αντώνη δεν χαμπαριάζει τί λέει ο αρχηγός. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου πράττει κατά το δοκούν, και οι χαχόλοι τρώνε σκατά.
    Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα κόμματα της βουλής πλην ΚΚΕ πρέπει να εξαφανιστούν από το προσκήνιο. Ψηφίστε νέα κόμματα αλλιώς χανόμαστε και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απόμάκρυνση από το ταμείο.
    Υ.Γ. Εξαίρεσα το ΚΚΕ γιατί αυτό το κόμμα δεν πρόκειται να πάει παραπάνω αν δεν αλλάξει μυαλά και δεν αποκηρύξει το εγκληματικό παρελθόν του.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΣΟΥ ΡΕ σχολιαστές 4.04 & 11.27 επιπέδου δαπέδου τουαλέττας ΚΤΕΛ.
    Άντε πίσω στους Λαζαρμουρουτδες.

    Ρε καλόπαιδα πόσα μέτρα και πόσα σταθμά έχει ο Σφουγγαράκης σας;
    Τον Καμμένο γιατί δεν τον διέγραψε αφού καταψήφισε νομοσχέδιο για το οποίο είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας;

    Άντε ρε πολανίτσες. Με το καλό σε μοψήφι ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή