Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ηπειρώτες επιχειρηματίες... Ξυπνήστε.!

Οι περιοχές της Νότιας Αλβανίας, Άγιοι Σαράντα, Χιμμάρα κ.λπ., «πήραν κεφάλι» κατά την φετινή τουριστική περίοδο από την Ήπειρο.
Κάποτε η Αλβανία έβλεπε την «πλάτη» της Ελλάδας.
Χάρη σε μια σειρά παραγόντων, από το φθηνό προϊόν μέχρι τη σωστή διαφημιστική προβολή, η γειτονική περιοχή, κατάφερε φέτος, εν μέσω διεθνούς κρίσης, να υποδεχτεί περισσότερους τουρίστες απʼ ότι πέρυσι, αφήνοντας τον τουριστικό κόσμο της Ηπείρου να μεμψιμοιρεί…
Η Αλβανία καθιερώνεται σταδιακά ως μια εκ των αναδυόμενων δυνάμεων στον τουριστικό κλάδο. Σε ορισμένες περιοχές της Νότιας Αλβανίας οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα είναι υψηλών προδιαγραφών και το προσωπικό ικανοποιητικά εκπαιδευμένο.
Υπάρχουν όμως άλλες περιοχές, όπου οι συνθήκες φιλοξενίας των τουριστών χαρακτηρίζονται πολύ υποβαθμισμένες.
Πάντως η Αλβανία έχει εντατικοποιήσει την διεθνή τουριστική προβολή της και έχει δρομολογήσει μια πολύπλευρη προσπάθεια, που παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα.
Οι ανταγωνιστικές τιμές και η διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα του Αλβανικού τουριστικού προϊόντος συνιστούν ισχυρά πλεονεκτήματα της Αλβανίας στη διεθνή τουριστική αγορά. Η αύξηση στις αφίξεις τουριστών αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται, εκτελείται και αξιολογείται το στρατηγικό τουριστικό μάρκετινγκ της Αλβανίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τουριστικό θέρετρο των Αγίων Σαράντα υπάρχουν υπερπολυτελή ξενοδοχεία, στα οποία επενδύθηκαν Αραβικά κεφάλαια. Ο Αλβανικός στρατηγικός σχεδιασμός στον κλάδο του τουρισμού, θέτει ποιοτικούς, αλλά και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας.
proinoslogos

4 comments:

  1. Σωστα
    πανακριβες τιμες, με τετοια κριση, να τιςμειωσουν
    Συγκοινωνιες , μουσεια με ΑΠΕΡΓΙΕΣ, πως να ερθουν και γιατι???
    Α΅αλλαξουμε ολοι μυαλα να εχουμε τουρισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το τουρισμο,ας δουλεψεται,μηνες πριν με ιντερνετ διαφημηση και κλεισιμο δωματιων, οχι τελευταια στιγμη ,οι ξενοι κιεξη μηνες πιο νωρις κλεινουν ,μα εδωδεν υπαρχει στι ιντερνετ τιποτα...τ αλλα κρατη απο τωρα εχουν και μπορουμε να κλεισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχει δίκιο απο πάνω.Αν δεν οργανωθούν μέσω ίντερνετ και ξένων γραφείων τα ομορφότερα μέρη της περιοχής,προκοπή δεν θα δούνε.
    Προσφορές,σωστή και όμορφη διαφήμιση,και να αφήσουν την παλιά αντίληψη για τον τουρίστα στην άκρη.Κανένας δεν έρχεται πια για να δεί μόνο τις ομορφιές,και να μένει σε αχούρια χωρίς τα απαραίτητα.Θέλει άλλη αντίληψη ο τουρισμός πλέον,πιο μοντέρνα και πιο οργανωμένη.Στα λέω επειδή είναι η δουλεία μου,και ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στον χώρο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βάλτε όμως και έναν πιό σωστό χάρτη στην ανάρτησή σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή