Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ...Δεκεμβρίου.!

Οι ..."νεολαίοι" του ΣΥΡΙΖΑ
ανήκουν σε άλλη κατηγορία πολιτών.!

Στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κάνει τα παράπονά του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας και πάλι την Αστυνομία για... αυθαιρεσία επειδή κατά τους προοδευτικάριους της Κουμουνδούρου δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν προσαγωγές νεολαίων του κόμματός τους!
Στην ερώτηση μάλιστα που κατέθεσαν αφήνουν και απειλές εν όψει Δεκέμβρη!
Αναφέρουν:
"...Εκτός από τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών από τους τέσσερις που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας για τον γιορτασμό του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, συνελήφθη και κρατήθηκε στις 15/11/09 ένα μέλος της ΚΟΕ (συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), αφού πρώτα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και χωρίς κανένα λόγο. Συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου αστυνομικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας..."
  • Με ποιο δικαίωμα προσάγει στο αστυνομικό μέγαρο της Αλικαρνασσού μέλος της ΚΟΕ (συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) τη νύχτα της 15ης Νοέμβρη, ενώ επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και ήταν καθόλα νόμιμος;
  • Με ποιο δικαίωμα κατά την παρουσία του στο αστυνομικό μέγαρο, ανοίγουν την τσάντα του, παίρνουν έγγραφα και βιβλία και τα επιστρέφουν μετά τη διέλευση ενός τετάρτου της ώρας;
  • Με ποιο δικαίωμα παρακολουθείται γνωστό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως αυτό προκύπτει από τις διάφορες περίεργες ερωτήσεις που υπέβαλαν στον προσαχθέντα;
Όλα αυτά είναι επικίνδυνα, εκθέτουν την αστυνομία και δυναμιτίζουν το κλίμα ενόψει της επετείου του περασμένου Δεκέμβρη, δημιουργώντας όξυνση εντός και εκτός των χώρων της νεολαίας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεσθε να κάνετε για τη διερεύνηση της περίπτωσης της σύλληψης του φοιτητή - μέλους της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- και των παράνομων ενεργειών της Αστυνομίας;
2. Τι θα κάνετε για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους υπεύθυνους;
3. Τι μέτρα θα λάβετε για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές;

Ο ερωτών βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης
stoxos

11 comments:

  1. Τι λεει ρε παιδια,αυτος τους εδειξε την κομματικη του ταυτοτητα,την συριζεικια ντε,αλλα αυτοι,οι κακοι οι μπατσοι ντε,τον συνελλαβαν;
    Επι ενα τεταρτο της ωρας ψαχναν τα πραγματα του;Που ρε παιδια στην Ελλαδα ολα αυτα;
    Κι ερχετε και δεκεμβρης;
    Τ'ακους Προ.πο.τζη;
    Δωσε θαρρος στον συριζεο των απλυτιαρη να σ'ανεβει στο κρεβατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι «νομομαθείς» του ΣΥΡΙΖΑ, να μάθουν τον Ποινικό Κώδικα, την Ποινική Δικονομία , τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και όλα τα Π.Δ., Υπουργικές και Αστυνομικές Διατάξεις, που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών.
    1) Το «…και ήταν καθόλα νόμιμος…» είναι αυθαίρετο και προκύπτει πάντοτε εκ των υστέρων, ΑΦΟΥ δηλαδή γίνει ο αστυνομικός έλεγχος και η προσαγωγή του, αν κριθεί ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης που προηγήθηκε ή επρόκειτο να τελεσθεί. Για να συμβεί αυτό αρκεί (σύμφωνα με τον Νόμο) ή ΥΠΟΝΟΙΑ ή η εντύπωση του Αστυνομικού, ή ενδείξεις, ή μαρτυρίες, ή και απλώς πληροφορίες περί του ατόμου (ή της περιγραφής των χαρακτηριστικών του), ή τέλος της τέλεσης στον χώρο αυτό αξιόποινων πράξεων. Έτσι, η απλή επίδειξη των στοιχείων ταυτότητος, ΔΕΝ αποτελεί τεκμήριο αθωότητος και άρσης των υποψιών ή ενδείξεων, ούτε λοιπόν ο ελεγχόμενος απαλλάσσεται του περαιτέρω ελέγχου, μόνον εξ αυτού. Ιδιαίτερα επιβαρυντικός λόγος στην διενέργεια περαιτέρω ελέγχου, είναι ο πεπερασμένο της ώρας (νύχτα) και η μη ικανοποιητική δικαιλόγηση της παρουσίας του ατόμου στον χώρο, αλλά και των προθέσεών του. Ποινικά αδικήματα επίσης, είναι η άρνηση στον έλεγχο, η απείθεια στην προσαγωγή και η αντίσταση στο αστυνομικό έργο. Κατά την προσαγωγή λοιπόν ενδεχομένως να προκύψουν πρόσθετα στοιχεία, όπως εντάλματα συλλήψεως, καταδικαστικές αποφάσεις, αναζητήσεις εις βάρος του, κτλ.
    Συνεχίζεται... (ΛΥΚΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2) «…Με ποιο δικαίωμα κατά την παρουσία του στο αστυνομικό μέγαρο, ανοίγουν την τσάντα του, παίρνουν έγγραφα και βιβλία…» Στον αστυνομικό έλεγχο, το όργανο που τον εκτελεί, έχει το δικαίωμα από τον Νόμο (αλλά και την υποχρέωση) να προβεί σε σωματικό έλεγχο (πλήρη), αλλά και έλεγχο των πραγμάτων που μεταφέρει το άτομο, όπως και το όχημά του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μεταφέρει παράνομες ουσίες ή αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο με το οποίο τέλεσε ή θα τελούσε κάποια έκνομη ενέργεια. Αυτά χρησιμοποιούνται ως πειστήρια κατά την δικογραφία εις βάρος του. Είναι λοιπόν νόμιμο δικαίωμα της Αστυνομίας, όπως επίσης και η διεξοδική έρευνα και μελέτη των ανευρεθέντων στοιχείων, όσο χρόνο χρειασθεί γι’ αυτό. Εάν π.χ. τα «έγγραφα» αυτά ήταν κάποια προκύρηξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ή λίστα μελλούμενων στόχων, ή μανιφέστο τρομοκρατίας, ή απόρρητο κρατικό έγγραφο, ή προτροπή για έκνομες και αντεθνικές ενέργειες, θα έπρεπε να διερευνηθούν διεξοδικά, όπως αντιλαμβάνεστε.
    Συνεχίζεται... (ΛΥΚΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3) «…Με ποιο δικαίωμα παρακολουθείται γνωστό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως αυτό προκύπτει από τις διάφορες περίεργες ερωτήσεις που υπέβαλαν στον προσαχθέντα;…» Αυτό κι αν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα…Οι «διάφορες περίεργες ερωτήσεις» δεν τεκμαίρουν και παρακολούθηση. Κατά την προσαγωγή υπόπτων, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η διενέργεια ερωτήσεων από την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσει να σχηματισθεί μία «εικόνα» του υπόπτου και να μπορέσει έτσι να διασφαλισθεί η απαλλαγή του ή η σχέση του με τις αρχικές υποψίες. Από αυτές λοιπόν τις ερωτήσεις ο αστυνομικός προσπαθεί να υφαρπάξει πληροφορίες, οι οποίες θα τον οδηγήσουν στην σωστή αστυνομική έρευνα. Τώρα το αν αυτό το άτομο «παρακολουθείται» ή όχι, δεν θα το μάθει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση και δικαίωμα να ΕΡΕΥΝΑ κάθε υπόθεση ή πληροφορία που έχει, σχετικά με την παράνομη δράση ατόμων, ΑΔΙΑΦΟΡΑ αν αυτά είναι εκλεκτά μέλη κομμάτων, επώνυμοι, ή οτιδήποτε άλλο. Κανένας Νόμος δεν εξαιρεί τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, από τον έλεγχό του! Εάν κάποιοι εξ αυτών παρανομούν και πρέπει να παρακολουθηθούν ώστε να διαπιστωθεί αυτό, τότε σαφώς και καλώς γίνεται. Όπως καλώς γίνεται και για οποιονδήποτε άλλον πολίτη που εγκληματεί. Το πρόσχημα της πολιτικής δράσης δεν νομιμοποιεί την καταστρατήγηση του Νόμου από κανέναν.
    Έτσι λοιπόν καμία παράνομη ή παραβατική συμπεριφορά Αστυνομικών, δεν περιγράφεται από την «καταγγελία» τους και ασφαλώς οι Αστυνομικοί δεν οφείλουν να απολογηθούν σε κανέναν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε ΛΥΚΙΟΣ.

    Σ' ευχαριστώ θερμά για τις δικονομικές κ.λ.π. διευκρινίσεις.
    Η νομική σου κατάρτιση είναι εμφανής, αλλά και συγχρόνως πολύτιμη για τους αναγνώστες του gianniotiσs blog.
    Δυστυχώς, πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν την εντύπωση ότι η απλή και μόνο επίδειξη ταυτότητος, αποτελεί και...συγχωροχάρτι για τον ελεγχόμενο.!
    Τι να κάνουμε;
    Να αναρτήσουμε όλα τα άρθρα του ΚΠΔ ή του ΠΚ, μπας και ...ξεστραβωθούν κάποιοι "δικηγόροι" που το παίζουν ...νταήδες για το θεαθήναι;

    Καλημέρα φίλε hellraiser που παρεξήγησες μια φιλική ..."βεντέτα" μεταξύ εμού και του φίλου Πειραιώτη.
    Έκανα σχετική παρέμβαση στα σχόλια.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου gianniotis, ανταποδίδω τις ευχαριστίες σου και σου εκφράζω την μεγάλη μου εκτίμηση στην διάνοια και την προσωπικότητά σου. Έγινα καθημερινός αναγνώστης σου και σε κατατάσσω πλέον στους κορυφαίους blogers του χώρου.
    Πράγματι η έλλειψη πολιτικής παιδείας (δηλαδή του πολίτη) των Ελλήνων, τους καθιστά αμαθείς ή –το χειρότερο- ημιμαθείς σχετικά με τα δικαιώματα, αλλά κυρίως με τις υποχρεώσεις τους έναντι της πολιτείας. Βεβαίως και η απλή επίδειξη της αστυνομικής μας ταυτότητος σε έναν αστυνομικό έλεγχο, δεν δηλώνει και ότι πριν πέντε ας πούμε λεπτά, δεν κάναμε μια ληστεία, ή μια ανθρωποκτονία… Αν ήταν έτσι, τότε κάθε κακοποιός που μόλις διέφυγε από τον χώρο του εγκλήματος, στον πρώτο αστυνομικό που θα τον σταματούσε θα έδειχνε την ταυτότητα και αμέσως θα έφευγε ήσυχος και απηλλαγμένος!!
    Συνέχισε έτσι, ακάθεκτος και ανένδοτος με τους εχθρούς των Ελληνικών αξιών και αρχών, με τους αλεξίνοους…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλησπερα φιλε giannioti,καμια παρεξηγηση και το δικο μου το σχολιο εγινε με φιλικη διαθεση.
    Περιμενω ομως την κυριακη μετα την αναμετρηση στο Καραισκακη ν'αφιερωσεις ενα αντικειμενικα φιλικο σχολιο για την αγαπημενη ομαδα των μισων Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοίγοντας οποιαδήποτε εφημερίδα, σερφάροντας σε οποιοδήποτε site, βλέποντας-ακούγοντας οποιαδήποτε συζήτηση εκπομπή κλπ, όλες οι αισθήσεις λήψης μηνυμάτων μου είναι σε εγρήγορση είναι σε επιφυλακή, είναι σε συνεχή και ακάματο αναζήτηση μήπως και 'ανιχνευθεί' οτιδήποτε έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Ιδιαιτέρως σε ότι αφορά ανακοινώσεις σχετικές με τη νεολαία.
    O εθισμός αυτός είναι αποκύημα των ευαγών προθέσεων και των πεπραγμένων του εν λόγω σχηματισμού, και πηγάζει από την ενστικτώδη αντίδρασή του ανθρώπου σε ότι το διασκεδαστικό σε ότι τον χαλαρώνει και κατευνάζει τις αυξημένες τιμές στρές και άγχους που συνήθως μας συνοδεύουν στο τέλος μιας κοπιαστικής εβδομάδας.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμη αντιπολιτευτικά παραδίδουν μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς οπού εκεί βέβαια υπάρχει και ο άλλος μεγάλος τους συναγωνιστής σε ήθος και ευπρέπεια ο μεγάλος τους αδελφός από την σοβιετία.
    Πραγματικά θεωρώ τον εαυτό μου ,τους οικείους μου τους συνανθρώπους μου , την πατρίδα ,και ότι άλλο , πολύ τυχερό που βρέθηκε στο διάβα της ζωής μας μια πολιτική σχολή σκέψης και ΠΡΑΞΗΣ όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και που μόνο με σχολές – ακαδημίες των αρχαίων Πυθαγόριων ή του Πλάτωνα ή του Αριστοτέλη θα μπορούσαν να συγκριθούν.

    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή είναι μια μέθοδος χαλάρωσης , ψυχαγωγίας, διασκέδασης ,αλλά και ωφέλιμης πνευματικά αφού εμπλουτίζει τις γνώσεις μας , σε φιλοσοφικά ζητήματα ,σε κοινωνικά ζητήματα ,σε οικονομικά ζητήματα ,σε ζητήματα γεωπολιτικής φύσης (εκεί νομίζω είναι το μεγάλο τους ατού) σε ζητήματα παιδείας (άλλη μεγάλη φοβερή υπεροπλία τους σε γνώση ) σε ζητήματα ανατροφής των νέων (το μεγάλο τους όπλο εδώ είναι η ενδημική στο κόμμα πολιτική παιδοφιλία και η γοητεία που ασκεί πάνω μας ο αθώος τους παιδικός παλιμπαιδισμός ) σε ζητήματα οργάνωσης του κράτους ( όλοι θυμόμαστε την ανυπέρβλητη και εξαιρετικής έμπνευσης εκείνη πρόταση τους να διοριστούν στο δημόσιο 10.000.000 Έλληνες ) τις προτάσεις τους για λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ασύλληπτης οξύνοιας και πνευματικής διαύγειας (π.χ για το πρόβλημα του ασφαλιστικού έχουν καταθέσει φοβερές προτάσεις που συνοψίζονται στην απαράμιλλη φράση: ’λύστε το’, για το θέμα των μεταναστών ,τα ζητήματα υγείας για όλα μα για όλα δίνουν λύσεις και προπαντός απαιτούν από τους άλλους να τα λύσουν.)

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κανονικα με του που δηλωνη καποιος ΣΥΡΙΖΑ αμεσως ξυλο και κλεισιμο μεσα τα πουστρακια,οταν ειναι πολλοι μαζι ειναι μονο μαγκια μονοι τους φωναζουν τον αρχινονο τσιπρα να τους βγαλει εξω ξυλο στους πισωγλεντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή