Προσχωρώντας στο στρατόπεδο της Αγίας Οικογενείας ο Μιλτιάδης Έβερτ δήλωσε: «Η εκλογή της (κ. Μπακογιάννη) θα συμβάλει στην ενότητα της παράταξης και θα δημιουργήσει προοπτικές, ώστε η ΝΔ να επανέλθει στην κυβέρνηση».
Ενώ, καλωσορίζοντάς τον η κ. Μπακογιάννη δήλωσε κι αυτή : «Αποδεικνύει ξανά (ο Μ. Έβερτ) ότι αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μας δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον της παράταξης».
Η «ενότητα της παράταξης» λοιπόν και το «μέλλον» της και όχι οι (πολιτικές και επιχειρηματικές) «διαφορές του παρελθόντος» είναι οι λέξεις – κλειδιά που οδηγούν τις οικογένειες Μητσοτάκη και Έβερτ να συμπτύξουν μέτωπο – διότι περί αυτού πρόκειται – εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του σαρωτικού κύματος αλλαγών που έρχεται μαζί του.
Στην πραγματικότητα βεβαίως εννοούν να ενώσουν τα συμφέροντά τους με σκοπό να διαφυλάξουν το μέλλον των παιδιών τους που κινδυνεύει πλέον σοβαρά.
Βλέπουμε έτσι να εκστρατεύει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά ένα μέτωπο επιγόνων (γιων και θυγατέρων) εκείνων που παρέλαβαν από τον Ευάγγελο Αβέρωφ ένα στιβαρό κόμμα (δεν συζητάμε τώρα τις κάθετες ιδεολογικές μας διαφορές μαζί του) και παρέδωσαν στο νεοδημοκρατικό λαό έναν πεθαμένο συνασπισμό προσωπικών συμφερόντων για να τον θάψει με το 10,5% στις περασμένες εκλογές.
Συμπλέουν λοιπόν μαζί, σε μια απελπισμένη σταυροφορία κατά του Σαμαρά, τα παιδιά του Μητσοτάκη, η Ντόρα και ο Κυριάκος, η κόρη και ο γαμπρός του Έβερτ, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, η κόρη του Κεφαλογιάννη, η κόρη της Πετραλιά – Stage. Όλων εκείνων δηλαδή και μερικών άλλων που οδήγησαν πριν από πολλά χρόνια τον Κ. Καραμανλή στην εξουσία ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει τον εγγυητή των συμφερόντων τους.
Μπορούμε συνεπώς να εικάσουμε ότι ένα ανάλογο ντηλ έγινε τώρα και με τη Ντόρα. Η οποία προφανώς ανέλαβε να προστατέψει και να καλύψει τα παιδιά των γαλάζιων βαρόνων.
Ειρήσθω εν παρόδω, μόνο με τέτοια κακόφημα και κακοφορμισμένα ντηλ μπόρεσε ο Μητσοτακισμός από «συνιστώσα της ΝΔ» (που έλεγε προχθές και ο Μιχαλολιάκος) να εξελιχθεί σε βασική συνισταμένη της και να την οδηγήσει, μαζί με το «νεοκαραμανλισμό», στον ιδεολογικό ευνουχισμός της και τελικά στην πολιτική αυτοκτονία της.
Βεβαίως, μαζί με όλους αυτούς βλέπουμε στο πλευρό της Ντόρας σύσσωμη και την ομάδα των Βατοπεδινών. Ο Δούκας (ως εκπρόσωπος επίσης των ομολόγων μαζί με τον Αλογοσκούφη), ο Κοντός, ο Κιλτίδης κλπ.
Λίγο πιο πίσω προελαύνουν ο Μαγγίνας με τον Ινδό και ο Λυκουρέζος με την Ζήμενς και την Αιξωνή.
Α, ξέχασα και τον Παπαθανασίου ως εκπρόσωπο της οικονομικής αξιοπιστίας και ικανότητος.
Με λίγα λόγια, το «μέλλον» που επικαλείται συνεχώς η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι κανένα άλλο από το πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα παρελθόν. Από την άλωση του ΟΤΕ επι Οικουμενικής και κυβέρνησης Τζαννετάκη, μέχρι την ΑΓΕΤ της περιόδου 1990-93, την Ζήμενς, τα ομόλογα και το Βατοπέδι της νέας εποχής, αυτή η Νέα Δημοκρατία των Βαρόνων και βαρονέτων μόνο διαφθορά, διαπλοκή και σκάνδαλα μπορεί να παράγει.
Όλοι αυτοί έχουν ολοκληρώσει προ πολλού τον κύκλο τους . Και δεν χρειάζονται σε κανέναν πλέον. Ούτε καν στην πλουτοκρατία που συναναστρέφονται στα κλαμπ της Εκάλης και της Αράχοβας.
Και όπως έχουμε ξαναπεί το καλύτερο γι αυτούς είναι να αυτοσυνταξιοδοτηθούν, για να απολαύσουν όσα κέρδισαν τόσα χρόνια εις υγείαν των κορόιδων.
Διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα, θα τους συνταξιοδοτήσει οριστικά και αμετάκλητα η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν σε λίγο.
Επί Έβερτ ο Σαμαράς στήριξε το ΠαΣοΚ και Σημίτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντύπωση προκάλεσε η ξεκάθαρη θέση που πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Έβερτ στην κούρσα της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή.
Ελάχιστοι περίμεναν ότι θα έκανε μια τόσο ξεκάθαρη δήλωση για την Ντόρα.
Φυσικά, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και κυρίως παραβλέποντας την ιστορία της Ν.Δ.
Ο Έβερτ δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο Σαμαράς καθ' όλη την διάρκεια της προεδρίας του (αν και σκληρός Καραμανλικός) βρισκόταν απέναντι.
Τότε, ήταν πρόεδρος της «Πολιτικής Άνοιξης» και έδινε ένα δύσκολο αγώνα.
Έκοβε ψήφους από την Ν.Δ., της οποίας σήμερα θέλει να γίνει αρχηγός.
Πέραν αυτού ο Έβερτ, δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το 1995, ενώ η Ν.Δ. προηγούνταν με 5% του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς αποφάσισε να στηρίξει προεκλογικά τον Κωστή Στεφανόπουλο, αφήνοντας τον μπουλντόζα και την Ν.Δ. στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Αυτή είναι μια ιστορική πραγματικότητα που όσο κι' αν θέλει να την παρακάμπτει ο Μαρκόπουλος, η Παπακώστα και φυσικά ο Άκης Γεροντόπουλος, δύσκολα θα μπορέσει να την ξεχάσει ο Έβερτ και οι νεοδημοκράτες που την είχαν βιώσει.
Για όσους παρακολούθησαν τη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο η Ντόρα Μπακογιάννη στον Μανώλη Κοττάκη, είχε ιδιαίτερη σημασία η αποστροφή της πρώην Υπουργού Εξωτερικών περί «παρέας» που κυβερνούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκλείοντας στελέχη και φωνές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόταν τους πρώην πλέον συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι είχαν απασχολήσει αρνητικά τη δημοσιότητα, όπως ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και ο Πάνος Λειβαδάς, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην ομάδα που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικοί φίλοι του πρώην Υπουργού Πολιτισμού του είχαν επισημάνει τον κίνδυνο εναγκαλισμού με τα συγκεκριμένα στελέχη, εκτιμώντας ότι δεν θα του πρόσθεταν πόντους στη μάχη της διαδοχής, αλλά θα του αφαιρούσαν.
Οι "σταθμοί" στην διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ενότητα που υπάρχει στο site του Αντώνη Σαμαρά και έχει να κάνει με τους σταθμούς και τα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία. Και, έχει ενδιαφέρον, γιατί, ο επισκέπτης μπορεί να δει πότε αποχώρησε από τη Ν.Δ. ο Σαμαράς, πότε ίδρυσε την «Πολιτική Άνοιξη» και πότε είχε αναδειχθεί πρόεδρος (άρα έχει εμπειρία) του τρίτου (για την ακρίβεια τέταρτου) κόμματος στη Βουλή.
Κυρίως, όμως, βλέπει από πότε άρχισε (πάλι) να στηρίζει τη Ν.Δ.
Στη συγκεκριμένη ενότητα υπάρχει και «μιαν» μεγάλη είδηση.
Αν και η «Πολιτική Άνοιξη» διαλύθηκε το 2004, ο Σαμαράς «από τις αρχές του 1997, μετά την εκλογή Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις».
Ήταν, δηλαδή, ο πρώτος πρόεδρος κόμματος, που έχοντας δικό του κόμμα, αποφάσισε να στηρίξει τον αντίπαλό του.
Α, και επί τη ευκαιρία, να σημειώσουμε (γιατί προφανώς το ξέχασαν οι επιτελείς του Σαμαρά) ότι στις εκλογές του 2007 ο Αντώνης, εξελέγη δεύτερος βουλευτής στην Μεσσηνία.
Όχι, τίποτα άλλο, απλά επειδή αναφέρουν ότι στις πρόσφατες εξελέγη πρώτος.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο να μπει κανείς στο http://www.samarasantonis.gr/.
Γεγονότα - σταθμοί στην πολιτική δραστηριότητα του Αντώνη Σαμαρά μέχρι σήμερα
* Το 1975 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ
* Από το 1977 ως το 1990 εκλέγεται για έξη συνεχείς θητείες βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας
* Το καλοκαίρι του 1989 ορκίστηκε για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών (κυβέρνηση Τζαννετάκη)
* Τον Οκτώβριο του 1989 ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών (Οικουμενική)
* Το ίδιο Χαρτοφυλάκιο διατήρησε στην επόμενη κυβένηση Μητσοτάκη, ως τον Απρίλιο του 1992
* Το 1992 υπέγραψε ως Υπουργός Εξωτερικών τη Συνθήκη Πολιτικής και Νομισματικής Ενοποίησης της Ευρώπης (στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας)
* Το 1993 διαφώνησε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ίδρυσε το κόμμα της «Πολιτικής Άνοιξης»
* Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1993 αναδεικνύεται αρχηγός του τρίτου Κόμματος στην Ελληνική Βουλή
* Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 η «Πολιτική Άνοιξη» δεν εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή
* Από τις αρχές του 1997, μετά την εκλογή Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά απο εκλογικές αναμετρήσεις
* Τις παραμονές των εκλογών του 2004 διαλύει την «Πολιτική Άνοιξη» και στηρίζει για μιαν ακόμα φορά τη Νέα Δημοκρατία
* Το Ιούνιο του 2004 εκλέγεται με το ψηφοφέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ευρωβουλευτής
* Στις εκλογές του 2007 επανεκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας
* Τον Ιανουάριο του 2009 ορκίζεται υπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
* Τον Ιούνιο του 2009 ως Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
•Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009 επανεκλέγεται πρώτος βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας
Χοντρές καταγγελίες για τον μηχανισμό του Σαμαρά στην Μεσσηνία έκανε μέσα από την εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στην ΝΕΤ, η πρώην υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώην βουλευτής του νομού κατήγγειλε ότι ζει υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας στο νομό της, από την στιγμή που τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ.
Είπε, πολλά η Καλαντζάκου που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.
Και, έχουν σημασία, αφού καταγγέλλονται την ίδια στιγμή που ο Σαμαράς, εμφανίζεται ως εγγυητής της ενότητας.
Ακόμη και ο Μανώλης έμεινε άφωνος ακούγοντας τα όσα έλεγε η πρώην συνάδελφός του.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφερθεί το πλήρες κείμενο των όσων κατήγγειλε η πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
«Έχω τοποθετηθεί (σ.σ. υπέρ της Ντόρας) με αποτέλεσμα να δέχομαι μια πάρα πολύ άσχημη επίθεση και θα σας έλεγα ότι εγώ δεν έκανα ποτέ κρίση στον Σαμαρά παρόλο που έχω ξεκάθαρη άποψη και για την ιστορική του διαδρομή.
Γιατί ο Α. Σαμαράς πολιτεύεται από το 1977.
Δεν είναι από παρθενογένεση.
Είναι 59 χρονών άνθρωπος με τριακονταετή και πλέον πορεία μέσα στο χώρο.
Αλλά το να ζω εγώ μια ιδιότυπη τρομοκρατία στη Μεσσηνία και διάφορα στελέχη να δέχονται επιθέσεις από εκεί μηχανισμούς, τοπικούς μηχανισμούς, ότι είμαστε αποστάτες, προδότες, αχάριστοι διότι τοποθετούμαστε ανοιχτά.
Αν ο κ. Σαμαράς τα αποδοκιμάζει, θα τον παρακαλούσα πολύ να βγει και να το πει δημόσια...
Από επικοινωνιακής άποψης, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στη σκηνοθεσία του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌρθιος, ευθυτενής, με μονόχρωμο φόντο πίσω του, ώστε η προσοχή να στρέφεται στο πρόσωπό του, μια σημαία της Ευρώπης και η ονομασία «Νέα Δημοκρατία».
Και από λεκτικά σχήματα, μια χαρά τα πήγε ο Αντώνης.
Αλλού είναι το πρόβλημα με την υποψηφιότητά του, και είναι βαθιά πολιτικό.
Άλλο πράγμα να είναι κορυφαίος Υπουργός, άλλο πράγμα να είναι κορυφαίο στέλεχος, και άλλο να γίνει αρχηγός, 16 χρόνια μετά την «εκτέλεση» της τότε κυβέρνησης της Κεντροδεξιάς.
Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές, στην ψυχοσύνθεση των οπαδών μιας παράταξης.
Ο Αντώνης Σαμαράς άργησε 16 χρόνια να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Και στην πολιτική, 16 χρόνια είναι πάρα πολλά.
Τότε μπορεί να είμασταν και εμείς μαζί του!
Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Ντορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την χαιρωσατε 'πατριωτες'