Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Υπεξαίρεση και συγκάλυψη. Το πολιτικό μας σκηνικό.!

Πού είναι η αντιπολίτευση;
Αυτό θα έπρεπε να ρωτούν δυνατά και συνεχώς τα κόμματα που έχουν κρυφτεί, την ώρα που η Ελλάδα έπρεπε να συνειδητοποιεί - αν ενημερωνόταν σωστά - ότι πριν δύο μόλις μήνες διαπράχθηκε το πιο εξωφρενικό έγκλημα εις βάρος της.
Η τότε αντιπολίτευση, για να γίνει κυβέρνηση, με υπεξαίρεση της λαϊκής εντολής, παρουσίασε, σε πλήρη επίγνωση, ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το τεράστιο ίδιο όφελος της κατάληψης της εξουσίας.
Ο Ποινικός Κώδικας ακριβώς έτσι ορίζει την έννοια της Απάτης, που επισύρει ποινές κάθειρξης.
Όμως, όλα είναι σοφά μελετημένα και ο Ποινικός Κώδικας δεν ισχύει για τα κόμματα.
Ούτε για εκείνα που διαπράττουν την Απάτη, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ούτε για τους "αντιπάλους" - συνεργούς τους, που αποσιωπούν την διάπραξη εγκλήματος το οποίο γνωρίζουν.
Αναφερόμαστε στη βαριά αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που δήλωσε στη Βουλή ότι από πριν την προκήρυξη των εκλογών είχε ενημερώσει και τον Κ. Καραμανλή που αποχωρούσε και τον Γ. Παπανδρέου "πως το έλλειμμα, με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου που ήξερα -το 8%-, έβαινε προς διψήφιο ποσοστό"!
Και ο σημερινός πρωθυπουργός το απέκρυψε, λέγοντας κατ’ επανάληψιν στο λαό ότι ξέρει πού θα βρει τα λεφτά για να καλύψει το έλλειμμα και μετά την απόσπαση της εντολής να κυβερνήσει δηλώνοντας έκπληκτος … για το διψήφιο έλλειμμα στις Βρυξέλλες!
Τα αποτελέσματα;
Η Ελλάδα διασύρθηκε όσο ποτέ διεθνώς και απέκτησε τον χαρακτηρισμό "αναξιόπιστη" στο "διαβατήριό" της.
Οι Έλληνες βαφτίσθηκαν πλούσιοι, όταν έχουν σύνταξη ή εισόδημα… 2.000 ευρώ (!) για να αφαιμαχθούν από φόρους, τέλη, εισφορές και καταιγιστικές αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
Και ο ένας στους δέκα, τουλάχιστον, καταδικάστηκε στην έσχατη ποινή της ανεργίας.
Και τι πληρώνει εκείνος που εξαπάτησε και υπεξαίρεσε την εξουσία;
Τίποτα απολύτως.
Μόνο κερδίζει από την άνοδό του στην κυβέρνηση.
Και τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Τον συγκαλύπτουν με μία εκκωφαντική σιωπή και ελάχιστους ψιθύρους.
Μόνο ένας βουλευτής, ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ) δήλωσε κοφτά:
"Ο κ. πρωθυπουργός καλείται τώρα, αντί να ετοιμάζει νέο γύρο μονόπλευρης λιτότητας, να τηρήσει στην πράξη αυτά που έλεγε προεκλογικά, ενώ γνώριζε την αλήθεια, ότι [λεφτά υπάρχουν]. Το θέμα είναι να πιάσουν τόπο με δίκαιο τρόπο".
Οι άλλοι λαλίστατοι γιατί δεν μιλούν;
Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

1 comments:

  1. Μη βιάζεσαι, από δευτέρα θα του κόψουμε το ποπό του τυχοδιώκτη φαφλατά του αμερικάνου.
    Όλοι μαζί, όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή