Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ο Μανδραβέλης υπέρ indymedia!

Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Θεωρητικός του νεοφιλελευθερισμού, θαυμαστής και συνομιλητής (της κάθε) Μαριέττας (οσονούπω και θα λάβουν όλοι αυτοί τις απαντήσεις τους) και της κάθε Ρεπούση.
Ως καλός νεοφιλελεύθερος λοιπόν, τάσσεται υπέρ της φιλελευθεροποίησης των κοινωνικών σχέσεων και της δημιουργίας συνθηκών απόλυτης ελευθεριότητας.
Φυσικά, απ' όπου κι αν γράφει (στην "Απογευματινή", έβαλλε κατά του μακαριστού Χριστόδουλου, βουλιάζοντας κυκλοφοριακά την εφημερίδα), καθώς είναι "στρατευμένος" στην ιδεολογία του.
Τώρα πια βέβαια, "πυροβολεί" από την "Καθημερινή".

Συμφωνεί με τους θιασώτες της βίας
Κάπου εδώ λοιπόν, στη φιλελευθεροποίηση, τίθενται και οι βάσεις για τη συνεργασία με τους αριστεριστές και τους αντιεξουσιαστές και τα λοιπά είδη του αντεθνικού και περιθωριακού μπαξέ των Εξαρχείων (και πλέον και των "φιλελεύθερων" βορείων προαστίων). Σε γενικές γραμμές, η κοινή βάση είναι ο εθνομηδενισμός. Διεθνιστές οι μεν, διεθνιστές και οι δε.
Εξ ου και η συμμαχία. Διαβάστε:
"Είναι επόμενο, λοιπόν, να δαιμονοποιείται κατά καιρούς το indymedia. Η άγνοια και η συνωμοσιολογία το θέλει να είναι ο τόπος συντονισμού των έκνομων πράξεων. Είναι πιθανόν ότι αυτοί που τα σπάνε να είναι οι ίδιοι που γράφουν σ' αυτόν τον δικτυακό τόπο, αλλά είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι «μπαχαλάκηδες» θα συντόνιζαν τις πράξεις τους σε δημόσια θέα. Το αντίστοιχο στον φυσικό κόσμο θα ήταν να άνοιγαν γραφεία. Έτσι κι αλλιώς, είναι σίγουρο ότι οι διωκτικές αρχές παρακολουθούν στενά αυτόν κι άλλους δικτυακούς τόπους όπου ανθεί η αριστεριστική ανοησία".
Είδατε με τι άνεση ο Μανδραβέλης φτάνει σε συμπεράσματα. Φαίνεται, ότι γνωρίζει το θέμα. Δημοσιογράφος γαρ, ξέρει πολλά. Και συνεχίζει:
"Το indymedia, όπως και άλλοι δικτυακοί τόποι φοιτητών (της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ κ. λπ.), "στεγάζεται" σε υπολογιστές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Όταν λέμε "στεγάζεται", εννοούμε ότι τα κείμενα, φωτογραφίες κ. λπ. βρίσκονται σε κάποιον υπολογιστή του Ιδρύματος. Το κόστος για το ίδρυμα, με τιμές αγοράς, είναι περί τα 100 ευρώ το χρόνο. Δεν είναι μεγάλο, αλλά μπαίνει ένα θέμα αρχής: μπορεί να χρησιμοποιείται δημόσια περιουσία, από κάποιους που δηλώνουν εχθροί της («αστικής», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι) Δημοκρατίας; Φυσικά, στο βαθμό που η λειτουργία αυτή παραμένει στο χώρο των ιδεών και δεν έχει φυσικά αποτελέσματα... Το indymedia, ακόμη κι αν ενοχλεί, από μόνο του, καλύπτεται από τις αρχές της αστικής δημοκρατίας και της πανεπιστημιακής ελευθερίας - άσχετα αν οι φιλοξενούμενοι σ' αυτό μισούν και τη μία και την άλλη. Όσο κι αν φαντάζει περίεργο, η αστική δημοκρατία δίνει χώρο ακόμη και στους εχθρούς της· σε επίπεδο λόγου μόνο και ουχί πράξεων. Οι έκνομες πράξεις πρέπει να τιμωρούνται. Έκνομος λόγος, δεν πρέπει να υπάρχει".
Αλήθεια, έχει την ίδια άποψη για τον Ντέιβιντ Ίρβινγκ ο Μανδραβέλης; Και αν ναι, γιατί δεν γράφει κάτι σχετικά για τον Βρετανό ιστορικό, που κλείστηκε για πάνω από ένα χρόνο στις φυλακές της Αυστρίας, παρά τη διεθνή κατακραυγή;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
"Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των πρυτανικών αρχών, αν και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η πρωτοβουλία αυτή. Στην Ελλάδα έχουν διωχθεί δικαστικά συγγραφείς και σκιτσογράφοι για μικρότερα του indymedia "αμαρτήματα". Έτσι κι αλλιώς, η ελευθερία της έκφρασης στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ακορντεόν: υπάρχει μόνο όταν ο λόγος δεν ενοχλεί, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. "Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για τις απόψεις που ενοχλούν", έγραψε ο Αμερικανός νομικός Mike Godwin. "Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς". Στη σημερινή συγκυρία πρόβλημα θα δημιουργηθεί αν τελικά το indymedia φύγει από το ΕΜΠ... Η δίωξη καθαυτή προσφέρει στους καταχραστές του ασύλου ένα ισχυρό επιχείρημα. Αν ένα ΑΕΙ δεν μπορεί να προσφέρει άσυλο στις ανοησίες, δεν θα μπορέσει να προσφέρει άσυλο σε καμία ιδέα".
Ο Μανδραβέλης, έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ποτέ δεν έγραψε ούτε μια λέξη για τις διώξεις που υφίσταται ο «Ελεύθερος Κόσμος». Φαίνεται ότι για το νεοφιλελεύθερο σινάφι, άσυλο δικαιούνται μόνο οι αριστεριστές και οι νεοφιλελεύθεροι, όχι οι εθνικιστές.
Η υποκρισία του δεν έχει όριο...
elkosmos

1 comments: