Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράστε, δεν είστε μόνοι...

Τελειώνει το 2009 με πολλά προβλήματα και έρχεται το 2010 με πολλές ελπίδες. Σε ένα πολιτικά διεφθαρμένο κατεστημένο που έχει οδηγήσει στην κοινωνική και οικονομική παρακμή οι πολίτες αρχίζουν πια να αντιδρούν βγαίνοντας από την «τηλεοπτική» ραστώνη.
Το 2009 ήταν για τους αγρότες μια χρονιά που ξεκίνησε με κινητοποιήσεις και «πακέτα» και ολοκληρώνεται με οικονομική κρίση και παράπονα με την είσπραξη των κοινοτικών ενισχύσεων. Το πρόβλημα όμως θα υπάρξει αν κάποια στιγμή αλλάξει ο τρόπος καταβολής των επιδοτήσεων. Αν από τις άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες μεταφερθούν τα κονδύλια της ΚΑΠ στην Περιφέρειας, τότε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, θα σημάνει αυτόματα και το τέλος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας. Αντί λοιπόν να εκπαιδεύουμε τους αγρότες να ζητάνε «δεκανίκια», ας αρχίσουν οι κυβερνήσεις να ενδιαφέρονται για την ουσιαστική στήριξη της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροτικού προϊόντος.
Ας γίνει ουσιαστική κατάρτιση των αυριανών αγροτών που θα ξαναδώσουν ζωή στην περιφέρεια.
Όσον αφορά στην κτηνοτροφία από την στιγμή που το μέτρο υποχρεωτικής αναγραφής του γάλακτος στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών προϊόντων παραπέμπεται στις «καλένδες» οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι είδαν τις τιμές του γάλακτος να συρρικνώνονται μέχρι και 15% με αποτέλεσμα να επιλέγουν να αλλάξουν επάγγελμα. Πάντως οι Έλληνες άρχισαν να οργανώνονται.
Το ΠΑΣΟΚ φοβάται μην σταματήσουν να πληρώνουν φόρους οι πολίτες, αλλά η κατάθεση πινακίδων παλαιών αυτοκινήτων για να αποφύγουν την πληρωμή των άδικων «πράσινων» τελών, τους έδωσε ένα πρώτο μάθημα.
Όμως, η μεγάλη ελπίδα και το μήνυμα αγώνα για το 2010 θα είναι το αίτημα πολλών πολιτών να γίνει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να δοθεί ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες.
Είναι δυνατόν να δίνεται ιθαγένεια σε όποιον έχει πάει ελληνικό σχολείο;
Μετά δε την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνα μεταναστών, δεν θα διεκδικήσουν, προσφεύγοντας σε δικαστήριο, να πάρουν και οι γονείς τους, ανεξάρτητα πλέον από τον χρόνο παραμονής, την ελληνική ιθαγένεια;
Πριν από λίγες ημέρες ένα δημοψήφισμα στην Ελβετία κατάφερε να ταράξει τα ήρεμα νερά της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ολόκληρης της Ευρώπης. Ένα προηγούμενο δημοψήφισμα στην Κύπρο, που ακόμη το θυμούνται στον ΟΗΕ, κατάφερε να δώσει απάντηση στον ολοκληρωτισμό που προωθούσαν οι υπάλληλοι του νεοταξικού συστήματος. Η άποψη των πολιτών ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με το «σκεπτικό» εκείνων που σχεδιάζουν ένα αύριο χωρίς ιδανικά και αξίες. Το δημοψήφισμα ήταν και είναι η απόλυτη μέθοδος δημοκρατικής έκφρασης των λαών και αποτελεί το ισχυρότερο όπλο στα χέρια των λαών για πολιτικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα την συντριπτική πλειοψηφίας των πολιτών.
Αυτοί που μας κυβερνάνε, μας λένε ότι ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, τότε θέλουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που κάνουν δημοψηφίσματα.
Για να περάσει τα σχέδια του πάντως ο Τζέφρι χρειάστηκε και τη βοήθεια του Τζερόνυμο.
Το ορθόδοξο ποίμνιο, παρακολουθεί τελευταία με αποτροπιασμό τα εξόφθαλμα πολιτικά παιχνίδια και την ταύτιση της «αριστεράς του Κυρίου» με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Όσον αφορά κάποιους πατριώτες που λένε ότι δεν υπάρχει ο σχετικός νόμος για να γίνει δημοψήφισμα, τους απαντώ ότι οι νόμοι εκτός από τη Βουλή γράφονται και στους δρόμους από τους νικητές.
Οι εθνικιστές ας βρεθούν ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα.
Το χρωστάνε στη φυλή τους.
Α. Μ. Παϊρισάδης
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου