Η Κυριακάτικη τρίπλα, του Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με ενδεχόμενη υποστήριξη του Νικήτα Κακλαμάνη, από τον ΛΑΟΣ στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του 2010, είναι βέβαιο ότι τάραξε πολλούς, τόσο εντός κόμματος όσο και εκτός. Κάποιοι μάλιστα, με τον γνωστό τρόπο τους, έφτασαν μέχρις σημείου να διαρρέουν σενάρια, περί ίδρυσης νέου κόμματος από την Ντόρα, στο οποίο θα ενταχθεί και ο ΛΑΟΣ. Αυτά τα σενάρια, πρέπει να πούμε ότι προδίδουν άγνοια των πραγματικών διαστάσεων των όσων συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή. Το ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχειρεί να βοηθήσει στην δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας και γκρίνιας στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, είναι κάτι δεδομένο.
Σκοπός του είναι, όπως είναι φυσικό να ενισχύσει το δικό του κόμμα, πρόθεση θεμιτή και λογική. Και όχι να το θέσει στην υπηρεσία κάποιου άλλου. Αυτό όμως που πραγματικά δημιουργεί συγκεκριμένα θέματα στον ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα είναι άλλο. Ενδεχόμενες αναταράξεις στην Νέα Δημοκρατία, θα οδηγήσουν στην αποχώρηση, έναν αριθμό συγκεκριμένων ατόμων που ανήκουν όχι αναγκαστικά στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά στο κλίμα των “φιλελεύθερων”, ως αντιπαραβαλλόμενους στην “λαϊκή δεξιά” που στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.
Στον ΛΑΟΣ έχει ξεκινήσει μία κουβέντα, προκειμένου ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων να “απορροφηθούν” από τον ΛΑΟΣ, καθώς κάποιοι από αυτούς αποτελούν αξιόλογες πολιτικές μονάδες. Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος, το ζήτημα μάλιστα ήλθε προς συζήτησιν, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δηλώνει ότι ανοίγεται μια ευκαιρία διαμόρφωσης ενός πλαισίου οικονομικής πολιτικής, στο οποίο θα μπορούν να ταιριάξουν οι “φιλελεύθεροι” της ΝΔ.
Εδώ όμως, εγείρεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
Πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των ... δυσαρεστημένων μπακογιαννικών, που θα θελήσουν να συμπορευθούν με τον ΛΑΟΣ;
Δεν είναι ακόμη και η προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ μία πιο ... πιθανή κατάληξη;
Ας δούμε μία ιστορία, που μόλις σήμερα είδε το φώς της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, ανιψιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να αναπτύσσει μία πολύ στενή σχέση που αναπτύσσεται – ακόμη σε κατάσταση “φλέρτ” - με το ΠΑΣΟΚ.
Όπως διαβάζουμε "...κύκλοι προσκείμενοι στον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά μιλούν ήδη για στροφή του Κυριάκου Βιρβιδάκη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι η σχέση του με τη ΝΔ έχει λήξει. Επισημαίνεται ότι ο κ. Βιρβιδάκης, πρώτος ξάδελφος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και συστατικό μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαμάχη στη ΝΔ για την εκλογή νέου αρχηγού. Επιπροσθέτως, ο κ. Βιρβιδάκης φέρεται να δηλώνει σε πολιτικούς κύκλους των Χανίων πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζει άσπονδους πολιτικούς φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους..."
Είναι γνωστό ότι Γιώργος Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη ποτέ δεν είχαν ανεβάσει μεταξύ τους, τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ αντιθέτως οι πορείες τους, ως υπουργοί “εξωτερικών” ήταν στην ίδια γραμμή.
Εάν σήμερα οι προκείμενοι στην Ντόρα Μπακογιάννη, βρισκόντουσαν ενώπιον μιας επιλογής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ ή ένταξης στον ΛΑΟΣ, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνει κάποιους να πιστέψουν ότι θα διάλεγαν το δεύτερο. Αν βασίζονται στα “αντανακλαστικά” της παράταξης, θα πρέπει να πούμε ότι εδώ και πολύ καιρό γίνεται μια συγκεκριμένη προσπάθεια... άμβλυνσης των διαφορών του δικομματισμού, από “ιδεολογικές δεξαμενές σκέψης”, που δείχνουν προς την κατεύθυνση του γερμανικού μοντέλου συγκυβέρνησης.
Και αν η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει περιθώρια αλλά ούτε και θέληση να κινηθεί προς τα εκεί, ένα δήθεν “τεχνοκρατικό” κομμάτι φιλελευθέρων, δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό το βήμα, δήθεν για το... καλό της χώρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τους την έκκληση για εθνική ομοψυχία του νέου πρωθυπουργού της χώρας;
Άρα, στην Καλλιρρόης, καλά θα κάνουν να ξανασκεφτούν τις κινήσεις τους.
Και αντί να προωθούν ένα προσωπείο, δήθεν για να τραβήξουν κάποιους διαφωνούντες, καλό θα ήταν να επικέντρωναν στην δημιουργία ενός συγχρόνου κόμματος, που θα μπορεί να ελιχθεί με τους τρόπους που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα του ελληνικού λαού, που φαίνεται πλέον ότι είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τις δεκαετίες της αριστερίστικης κυριαρχίας και αναζητά εναλλακτικές φωνές.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου