Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Τσεχία: Το Κ.Κ. αποτελεί "εθνική ντροπή" για το κράτος μας

Αγωγή στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Τσεχίας κατέθεσαν Τσέχοι γερουσιαστές με αίτημα να απαγορευθεί το Κομουνιστικό Κόμμα της χώρας, με την αιτιολογία ότι αποτελεί "εθνική ντροπή" και δημοκρατική εκτροπή.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχίας αποτελεί το τελευταίο Κ.Κ. που απομένει σε χώρα που υπήρξε δορυφόρος της πρώην ΕΣΣΔ. Ωστόσο, μια ομάδα Τσέχων γερουσιαστών έχει λάβει την απόφαση να μην επιτρέψει να διαρκέσει για πολύ ακόμα η ζωή του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν οι εν λόγω γερουσιαστές στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, το Κομμουνιστικό Κόμμα αποτελεί απειλή για τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα της χώρας, καθώς – σύμφωνα με τη διακήρυξή του – παραμένει πιστό σε μη δημοκρατικά ιδεώδη, καθώς εγκρίνει την προσφυγή στα όπλα, ερχόμενο σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Τσεχίας, το οποίο ζητεί από όλα τα πολιτικά κόμματα να αποκηρύξουν τη βία.
Έτσι οι γερουσιαστές αιτούνται να αναγκάσει το Ανώτατο Δικαστήριο το Κ.Κ. είτε να διαλυθεί είτε να αποκηρύξει τη μαρξιστική ιδεολογία του και τις αναφορές στη χρήση βίας. Στην κορυφή της εν λόγω εκστρατείας βρίσκεται ο γερουσιαστής Jaromir Stetina, 66 ετών, του οποίου η γιαγιά – παραδόξως – ήταν ένα από τα βασικά ιδρυτικά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας.
"...Πιστεύουμε ότι το Κ.Κ. πρέπει να απαγορευθεί μέχρι να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τον τίτλο [κομμουνιστικό] και να αποκηρύξουν τον Μαρξ και τον Λένιν, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν τη βία σαν ένα νόμιμο και ηθικό μέσο για κατάληψη της εξουσίας...", έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά ο κ.Stetina.
"...Ούτε και τα εκατομμύρια των νεκρών, οι οποίοι πέθαναν ως συνέπεια της πολιτικής του Λένιν, δεν έχουν πείσει τους Τσέχους κομμουνιστές να απαρνηθούν τις διδαχές του...", συνεχίζει ο γερουσιαστής Stetina.
Η επιτροπή γερουσιαστών υπό την ηγεσία του κ.Stetina αναζητούσε επί μήνες λόγους και δηλώσεις του Κ.Κ. με σκοπό να αποδείξει κατά τη δικαστική διαδικασία την αντιδημοκρατική ουσία της ιδεολογία τους κόμματος. Άλλωστε, η εν λόγω αντικομμουνιστική εκστρατεία προσέλαβε νέα δυναμική με αφορμή την επέτειο για τα 20 χρόνια από τη «βελούδινη επανάσταση» τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε μια εμπρηστική ανακοίνωση με την οποία κατακεραύνωνε τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών πως «είπαν ψέματα».
Συγκεκριμένα, το Κ.Κ. ισχυριζόταν στην εν λόγω ανακοίνωση ότι οι Τσέχοι δεν ήθελαν να απορρίψουν τον κομουνισμό το 1989 και μάλιστα – εν αντιθέσει προς τα κομμουνιστικά κόμμα της Πολωνίας και της Ουγγαρίας - δεν προχώρησε ποτέ σε αναθεώρηση. Ωστόσο, αντί να κατατροπωθεί, κατάφερε να ενισχύσει τη δύναμή του και απέσπασε 13% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2006, κατορθώνοντας να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο τσεχικό Κοινοβούλιο. Ωστόσο το ζήτημα της απαγόρευσης δεν είναι τόσο απλό διαδικαστικά. Σύμφωνα με την τσεχική νομοθεσία, το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να απαγορεύσει ένα κόμμα μόνο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή του προέδρου της χώρας.
Κατά συνέπεια, οι γερουσιαστές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Τσέχο πρωθυπουργό Jan Fischer, οικονομολόγο και πρώην εργαζόμενο στη στατιστική υπηρεσία της Τσεχοσλοβακίας, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το γεγονός ότι υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος επί εννέα χρόνια ως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματά του.
tvxs

Bookmark and Share

2 comments:

  1. Η κα Παπαρηγα, ο θηλυκος Σταλιν τηε Ελαλδος, η μικρη αξολατρευτη Ἁλεκα το εμαθε και ο Ριζοασπαστης εξεδωσε διαμαρτυρια..

    Δυτσυχως για τους Ελληνες, τα μοσχαρια και οι ψοφοδεις ψευτοδημοκρατουρες δεξιοι της πλακας για να κλεβουν ψηφους ,αλλα και οι κοι ΠΑΣΟΚ ολα τα κομματα που ευρισκονται στο κοινοβουλιο δεν φαινεται να το εμαθαν.
    Ο,τι δηλαδη σε κανενα πλεον ελευθερο και δημοκρατικο κρατος ς δεν θα επιτρεπεται η υπαρξις κομμουνιστικων "κομματων" που στην ουσια δεν ειναι κομματα αλλα επαναστατικοι στρατοι.Εφ οσον στο κατατστατικο τους δηλωνουν οτι επιδιωκουν την ανατροπη του κοινοβουλευτικου δημοκρατικου καθεστωτος και την ανδειξι κυβερνησεως του ενιαιου μετωου ( δηλαδη των καραγκιοζηδων του ΠΑΜΕ) ανευ εκλογων.
    Αν ειχαμε ανδρες με παντελονια στο κοινοβουλιο που γνωριζουν γραμματα και οχι ψοφοδεις λαγους, μπεμπηδες κιου παι παι θα απαιτουσαν την παραπομπη του ΚΚΕ σε δικη διοτι δεν σεβαται το συνταγαμ και θα αφηνα στην δικαιοσυνη να κυρηξη το ΚΚΕ εκνομο και μη δυμανεο να υπασχη ως κομμα αφου εκ κατασξκευης του το κκε δεν αποδεχεται την δημοκρατια και επικροτει αγωνιζεται για την ανατροπη της..Ενω εδω στο ΕΑΛΛΑΝΤΑ φοβουμεθα να το πουμε μηντυχιν και ακτηγορηθουμε για "αντικομμουνισμο"

    Ιασων


    Αναλεκτα απο τους λογους της Κα Ππαρηγα και το προηγραμματου ΚΚΕ που οι δημοκρταουρες δεξιλιο καισοσιαλοιστες υπερμαχοι της Δημοκρατιας κανουν γαργαρα!!!

    1. Θα διαμορφωθεί ένα νέο επαναστατικό Σύνταγμα, νέα νομοθεσία που αντιστοιχεί στις νέες κοινωνικές σχέσεις και αντίστοιχα θα διαμορφώνεται το Εργατικό, το Οικογενειακό Δίκαιο και θα είναι νομικά κατοχυρωμένες όλες οι νέες κοινωνικές σχέσεις. Συγκροτείται καινούργιο δικαστικό σύστημα το οποίο στηρίζεται σε επαναστατικούς λαϊκούς θεσμούς απονομής της δικαιοσύνης. Αρκετές ιδέες μπορούμε να πάρουμε από τη δικαιοσύνη όπως λειτούργησε στην ελεύθερη Ελλάδα, στην Κατοχή, στα χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού. Το δικαστικό σώμα συγκροτείται από αιρετούς και ανακλητούς λαϊκούς δικαστές, καθώς και από μόνιμο δικαστικό προσωπικό που θα είναι υπόλογοι στους θεσμούς της εργατικής εξουσίας.(

    .. Οταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε πάρτε τα; Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κλπ. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Βεβαίως θα υπάρξει και η βία, δεν το κρύβουμε.
    (6/11/2008, Ξενοδοχειο Αστηρ Πατρας, παρουσιασις θεσεων ΚΚΕ για το 18 ο Συνεδριο)


    2. Οι σημερινες επιδιωξεις του ΚΚΕ όπως καταγραφονται στο Προγραμμα του ΚΚΕ και ανακοινωθησαν κατά την διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που έλαβε χώραν απο 9-12 Φεβρουαρίου 2005

    Κεφάλαιο με τίτλο "Η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού"

    "...Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού είναι: η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της..Ανεξάρτητα απο την μορφή που θα πάρει το σοσιαλιστικό κράτος απο την άποψη της ταξικής ουσίας, θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου..." και εν συνεχεία, "...Η μορφή που θα πάρει το επαναστατικό εργατικό κράτος θα λυθεί μέσα στην επαναστατικη πάλη στους σκληρούς ταξικούς αγώνες , σε συνθήκες που ξεσπάει και αναπτύσσεται η επαναστατική διαδικασία..."

    Καταληξις..

    Το κκε εχει τοση σχει μ ετην δημοκρατια οσο ο μαντανος με το ρετσινιλαδο.


    Αν στηνΤσεχια το ΚΚ αποτελει ντροπη για την Τσεχια, Στην ελλαδα ντροπη αποτελουν ολα κομματα που ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ τους Ελληνες για την δρασι του ΚΚΕ

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή