Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες

Με το στήσιμο νέων μπλόκων σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται για έκτη ημέρα την Τετάρτη οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Από την Τετάρτη συμμετέχουν και οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας. Προανήγγειλαν ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο, αποκλείοντας τις δυο παρακαμπτηρίους από τη διάβαση των Τεμπών.
Αγρότες από το Βόλο θα κινηθούν στις Μικροθήβες. Το στήσιμο νέων μπλόκων έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη.
Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Λακωνίας και της Κρήτης.
Κλειστή η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, η γέφυρα Αλαμάνας στο νομό Φθιώτιδας και ο κόμβος Νίκαιας στο νομό Λάρισας.
Κλειστοί παραμένουν επίσης οι κόμβοι Κερδυλλίων στις Σέρρες, Αμφίπολης και Χρυσούπολης στην Καβάλα και ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα.
Στα μπλόκα των αγροτών άφησε να εννοηθεί ότι θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η αρμόδια υπουργός.
Δεν επιδιώκουμε δυναμικές λύσεις αλλά δυναμικό διάλογο με τους αγρότες τόνισε την Τρίτη, ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν θα λάβουμε μέρος στο διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Βάιος Γκανής, πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας. Ανέφερε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μεταφορά επιπλέον αγροτικών μηχανημάτων στα μπλόκα.
Επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση δεν προσέξει τον αγροτικό τομέα τότε θα υπάρξει ένα μεγάλο αγροτικό κραχ. Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν για τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες, ζητά με επιστολή του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόϊκο Μπορίσοφ.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η μορφή διαμαρτυρίας των Ελλήνων αγροτών επηρεάζει τα συμφέροντα των βουλγαρικών μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντώνιου, τόνισε ότι οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους είναι "πολύχρωμοι".
Επεσήμανε ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε προσαρμοστεί εδώ και δεκαετίες σε νέο μοντέλο οργάνωσης και παραγωγής.
Η κα. Αντωνίου επεσήμανε ότι οι αγρότες έχουν σοβαρά προβλήματα και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει άμεσα διάλογος με τους αγρότες, με συγκεκριμένες προτάσεις.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους αγρότες ότι είναι έτοιμη να κάνει σοβαρές ανατροπές, γιατί το ζήτημα των αγροτών αφορά άμεσα την ελληνική κοινωνία και την οικονομία.
Επίσης είπε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ και να συγκροτηθούν άμεσα οι ελληνικοί μηχανισμοί ελέγχων.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου επεσήμανε ότι τα μπλόκα δεν εξυπηρετούν κανέναν και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος όταν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το αγροτικό ζήτημα και όχι απλώς τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου