Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ναύαρχος Λυμπέρης: Ανύπαρκτη η κυβέρνηση στην κρίση των Ιμίων

Στην Κατερίνη μίλησε χθες ο ναύαρχος ε.α και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης, καλεσμένος της σχολής γονέων Κατερίνης, με θέμα : "Χειρισμοί κρίσεων - ΊΜΙΑ 14 χρόνια μετά..."
Ο ναύαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο στην κρίση της 30ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ανυπαρξία της τότε πολιτικής ηγεσίας επέτρεψε τους Τούρκους να κάνουν επέμβαση και να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, καθιστώντας από τότε τα Ίμια γκρίζα ζώνη.
"Η τότε πολιτική ηγεσία ήταν κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους" είπε ο ναύαρχος, "ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές για να χτυπήσουν τους Τούρκους και είχαν τη δυνατότητα τότε να καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στον εχθρό".
Άλλα οι πολιτικοί της τότε κυβέρνησης δεν ήθελαν με τίποτα να επέλθει σύγκρουση, αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών έλεγε ότι τη σημαία που υπέστειλαν οι Τούρκοι από τα Ίμια θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης βγήκε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα της ελληνικής βουλής για τη βραδιά της ντροπής.
"Κανένας από την κυβέρνηση δεν εμφανίσθηκε στο πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων με τους Τούρκους, ενώ μάταια οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές" τόνισε ο ναύαρχος.
lefteria

5 comments:

  1. Καλα τα οσα μας λεγειο γενναιωτατος Ναυαρχος , που τοτε οντας απαοστρατος στο εκετελεστικο του ΠΑΣΟΚ επανηλθε στην ενεργο υπηρεσια και ανελαβε τα καθηκοντα ΑΓΕΕΘΑ με την γνωστη τραγικη καταληξι..

    Το ερωτημα ειναι:Γιατι ο Αρχηγος περιμενε εντολες απο κοιλαραδες και μη πολιτικους που απουσιαζανν και δεν εδωσε εντολες ως ωφειλε αφοθ ΑΡΧΗΓΟΣ και οχι ναυτοπαις ητο.

    Εφοβειτο μην χαση την θεσι του?
    Μα την εχασε ουτως ή αλλως και μαλιστα ατιμωτικα για αυτον και την Ελλαδα..

    Θεωρω ατυχεστατη την πρωτοβουλια των γονεων της κατερινη να καλεσουν τον αποτυχοντα που δεν συνετισθηκε εκ της αποτυχιας του να ομιληση περι διαχειρισεως κρισεων..
    Ββεβαιως θα συμφωνησω οτι περισστερα μαθαινει κανεις απο αποτυχοντας παρα απο επιτυχοντες., Αρκει οι πρωτοι να εχουν διδαχθεΙ απο την αποτυχια τους και να μην την χρησιμοπουν ως καθαρτηριο..

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ναυαρχος τωρα τα θυμηθηκε ολα . Οταν επρεπε να σωση την τιμη του εθνους και να τηρηση τον ορκο που εδωσε στην πατριδα τοτε εκανε την παπια ως πρασινος κομματικος οπως και ο αλλος "ναυταιος" Βασιλικοπουλος που τον ειχαν σαν κλητηρα να περιμενη απ'εξω χωρις να καταδεχεται να του μιλησει κανεις(Σε ποιον; στον αρχηγο της ΕΥΠ) και μετα ολοι ανενηψαν και ειδαν το φως το αληθινο οταν τους πεταξαν με τις κλωτσιες και εχασαν την θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σσυχνά βλέπω πολλούς ... γενναίους να εκφράζουν υπερπατριωτικές απόψεις στα διάφορα blogs.
    Μάλλον δεν έζησαν σε συνθήκες πολέμου και νομίζουν ότι είναι όπως στα western που πάντα νικάει ο καλός.
    Πιστεύετε ότι ο λαός αλλά και ο στρατός μας είναι έτοιμοι για μια πολεμική σύρραξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2010 2:22 μ.μ.

    Οχι ετοιμος για υποδουλωσι ειναι μετα μιαλα που κουβαλλουν οι "ηγετες " του..Ετοιμοι ν υποστειλουν την σημαια γιατι δηθεν την πηρα ο αερας..

    Βασικως εμεις εδω στο Ελλαντατ τον στρατο τον εχουμε για τις παρελασεις φαινεται..

    Ενω τους πολιτικους τους εχουμε γαι θρεφταρια Προβατα χωρις τσιπα..

    Πρωτα παει η κοιλια και μετα ακολοθουν αυτοι..

    Να πουμε κατι και για τον πολεμο.
    Ο ανθρωπος απο την φυσι του αγαπα τα ειρηνικα εργα την προοδο του.Ουτε τπηρξε φιλοπολεμος ο Ελληνικος λαος ουτε κατακτητικος.. Τωρα αν εφτασε στο σημειο να τα δινουμε ολα αρκει να μην γινη πολεμος ειναι θεμα επιλογων και ¨σταρηγηικης-ναυαρχικης".Ασχετο ομως με τα Western ΠΟΥ αναγερεται ο κος Ανωνυμος γιατι πιθανως πρσβαλλαμε τον κο Ναυαρχο... του Πασοκ.
    Ειναι ουσιωδες και πηρως αντιληπτο οτι οταν ο εχθρος γνωριζει την υποχωρητικη στασι διοτι βροντοφψναζουν ολοι οι ειρηνιποιοι σδουλοποιοι οτι δεν θελουμε να γινη πολεμος ( λες και υπαρχει κανεις που να θελει) επιτυγχανουμε ακριβως το αντιθετο αποτελεσμα.
    Αποθρασυνουμε τα παμφαγα ζωα που ειναι οι γειτονοι μας συναισθανονται την υποχωρητικοτητα και την δειλια των ηγετων μας, μας τα ζητανε ολα και τοτε γινεται ο πολεμος .Οχι οταν αντιστεκομεθα..
    Αλλα θελει αρετην και τολμην η ελευθερια
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @2:22 Αν εχουν τα ιδια τα μυαλα με σενα και οι υπολοιποι,ναι,τοτε δεν εχουμε καμια ελπιδα.
    Αλλα επειδη ξερω καλυτερα απο εσενα οτι εκει εξω η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου(κι ας μην της φαινεται)και αξια ειναι και ετοιμη ειναι για παν ενδεχωμενο και ειδικοτερα να υπερασπιστει μεχρι ενος τα πατρια εδαφη και την ελευθερια του δεν φοβαμαι κι ουτε εχω αμφιβολιες.Οι αμφιβολιες και οι δισταγμοι ειναι για τους δειλους.
    Και κατι τελευταιο,ο γενναιος πεθαινει μια φορα,ο δειλος καθε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή