Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

"Οι καημένοι οι αγρότες μας"...

Τόσα χρόνια παρακολουθούμε τους αγρότες που φωνάζουν για τα δικαιώματα τους. Δικαιώματα για το ένα, δικαιώματα για το άλλο, δικαιώματα για το παράλλο. Οι αγρότες που είναι ένας χώρος ο οποίος έχει ευνοηθεί στην Ελλάδα μας όσο κανένας άλλος. Θεωρώ πως είναι περιττό να αναφερθώ αυτή τη στιγμή στα λεφτά που έχουν πάει στην ελληνική αγροτιά. Από Βενιζέλο και Παπαδόπουλο μέχρι Παπανδρέου και Καραμανλή.
Αλήθεια η χώρα μας αυτό που έχει να εκμεταλλευτεί περισσότερο είναι η γη της, ή μήπως η θάλασσα; Βρισκόμαστε στην Μεσόγειο...Έχουμε θάλασσα γύρω μας. Έχουμε ψάρια τα οποία πάνε ανεκμετάλλευτα. Να φανταστείτε ότι μόλις πρόσφατα κάναμε έδρα Ιχθυολογίας. Ενώ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τμήματα γεωπονίας έχουμε εδώ και τόσα χρόνια.
Αλλά έτσι είναι. Ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου. Αυτοί που τα έχουν φάει χρόνια τώρα αυτοί είναι που γκρινιάζουν. Βλέπετε οι ψαράδες τί να κάνουν; Να πάρουν τις τσιπούρες και να πάνε να κλείσουν τις Εθνικές Οδούς; Δεν λέει...Ενώ η αγροτιά μας δεν μασάει από τέτοια...Κλείνει τους δρόμους, χωρίς να υπολογίζει τα αρνητικά που φέρνει σε όλους εμάς τους Έλληνες. Διότι κάνοντας μήνυση η Βουλγαρία σε βάρος της Ελλάδας για διαφυγόντα κέρδη όλοι εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη. Κλείνοντας τους δρόμους και δυσκολεύοντας τις μεταφορές δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα μας. Και πρέπει να σεβαστούμε τα αιτήματα τους; Γιατί; Σέβονται μήπως τα δικά μας;
Για σοβαρευτείτε επιτέλους!
enimerwsi

7 comments:

  1. Όσο στοιχίζει ένα τρακτέρ στοιχίζει εμένα το σπίτι μου και όσο στοιχίζει ένα αγροτικό 4Χ4 στοιχίζει όσο 10 δικά μου σαραβαλάκια. Δεν φταίτε όμως εσείς φίλοι αγρότες. Φταίει τούτο το κωλοχανείο η "ΕΛΛΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω πιστευω οτι τα λυτρα τα μοιραζονται μερικοι..Ειναι σαν τις συναυλιες αγαπης του Νταλαρα, λεει ας πουμε, συναυλια για του κυπριους και μετα λεει, ξερεις εγω θα παρω μονο το κοστος της συναυλιας, δωσε 2.000.000 και κρατα τα υπολοιπα 5.000 ας πουμε!!Ετσι και οι αγροτοετσι, βγαζουν τους κατα κανονα αγραμματους αγροτες στην εθνικη, βουτανε 500 εκ, δινουν τα 200 ας πουμε στους αγροτες και τα αλλα στο κομμα!!!Αγροτες καταλαβετε το, η αγροτικη παραγωγη θελει ικανους επιχειρηματιες, εκπαιδευμενους, διορατικους, ευρηματικους, ενημερωμενους, εξυπνους..Ετσι οπως σας βλεπω στην τηλεοραση σας λυπαμαι οχι γιατι εισαστε φτωχοι, αλλα διοτι εισαστε ανικανοι. Δεν νομιζω να εχετε την παραμικρη πιθανοτητα να πετυχετε κατι..Ειστε απολυτα συμπαθεις, αλλα πολυ ανεπαρκεις..Δεν μπορειτε. Ετσι απλα.Δεν μπορειτε με αποτελεσμα να παραδινεστε στα φερεφωνα του ΚΚΕ και του συριζα..Τωρα που θα τελειωσουν οι οποιες επιδοτησεις , πολυ φοβαμαι οτι θα τελειωσετε και πολλοι απο εσας (σαν αγροτες)......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχην να το ξεκαθαρρισω οτι ειμαι εκ διαμετρου αντιθετος με το κλεισιμο των δρομων.Απολυτα.Υπαρχουν πιο δυναμικοι και πιο αποτελεσματικοι τροποι αντιδρασης για να βρουν οι αγροτες τα δικαι τους.
    Τωρα,δεν θα απαντησω στις γελιοτητες των απο πανω εχω και πιο σοβαρα πραγματα να κανω.Ολοι εσεις ομως που βγαινετε και χυνετε την χολη σας στην αγροτια διαμαρτυριθεικατε με το ιδιο μενος οταν οι αργοσχολοι δημοσιοθητειτες της ΔΕΗ κλεινουν το ρευμα και μας αφηνουν στα σκοταδια κι αν ειναι και καλοκαιρι κλαιμε οτι εχουμε στα ψυγεια η' για τους αλλους τους χαραμοφαηδες τους γιατρους των δημοσειων νοσοκομειων που απεχουν απο τις θεσεις τους και δεν παει να πεθαινεις εσυ η' για τους δασκαλους και τους καθηγητες που κλεινουν τα σχολεια και τα παιδια σας γυρνανε στους δρομους πιο αποβλακομενα απο ποτε;
    Φωναξατε,διαμαρτυριθεικατε ποτε για ολα αυτα η' μονο ξερετε να τα βαζετε με τους αγροτες;
    Αλλα δεν φταιτε εσεις,αυτοι φταινε που δεν λενε να ξυπνησουν,να καταλαβουν την δυναμη τους και να ζητανε αυτα που δικαιουντε χωρις να παρασερνωντε απο τους καθε "αγροτοπατερες" σε μικροπολιτικα παιχνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Λαρισα(Γιαννωτης στην καταγωγη) μπορω να σας πω τα εξης.

    Στην εποχη των χρυσων επιδοτησεων πολλοι αγροτες δηλωνανε ψευτικα στοιχεια για να παρουνε την επιδοτηση. Τι εννοω.

    Εαν ενας αγροτης παραγει 100 τονους βαμβακι τον χρονο, δεν θα παρει την επιδοτηση για ολη αυτην την ποσοτητα. Η επιδοτηση νομιζω οτι αντιστοιχει στο 30% της συνολικης ετησιας παραγωγης.

    Παρα πολυ δηλωνανε π.χ. 300 τονους ετησιας παραγωγης αντι για 100 με σκοπο να παρουνε περισσοτερα χρηματα. Οποτε καταλαβαινετε πως δεν ειναι τυχαιο πως η Λαρισα θεωρειται πολη με πολυ καλο βιοτικο επιπεδο.

    Εγω δεν καταγωμαι απο αγροτικη οικογενεια αλλα ξερω παιδια αγροτων που πανε ταξιδακια σε Βραζιλια, Αγγλια και Γαλλια. Και μην φανταστειτε να εχουν τιποτα προσοντα. ΑΟΥ και ουγκα μουγκα ειναι οι περισσοτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε ,μαζευτητε, καθε χρονο τα ιδια.
    Δεν υπαρχουν λεφτα, οπως ολοι κανουμε προσπαθεια, εσεις κοψτε μπαρ, κγομενες, ζαρια, σπιτια 200τ.μ., λουξ[δανεια, καρτες], ακομα και ετοιμο φαγητο παραγγελνουν οι γυναικες τους, μη χαλασει το μανικιουρ, για να μαζευτουμε ολοι, οχι εξοδα περισσοτερα απο οσα εχουμε, με καρτες αγοραζουν ...καλλυντικα...ζωα, ξυπνηστε, οικονομια, ναι φταινε που κλεψαν τα λεφτα, να φωναξουμε ολοι, να τα δωσουν πισω, μα η νεα κυβερνηση ..ακομα δεν εκανεκλεψιες, μιζες και αν κανει την πηρε ο διαολος οπως τους προηγουμενπους, μα μη τρελλαινομαστε ,ολοι λεφτα και λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @4:09
    Ναι ρε φιλε γιναν πολλα τετοια,αγροτες σε συνεργασια με γεωπονους κι αλλους υπαλληλους υπουργειων δηλωναν ψευδη στοιχεια και περναν παρανοομες επιδοτησεις.
    Πολλοι αγροτες σπαταλησαν σε λουσα και πολυτελειες τα χρηματα που πηραν απο επιδοτησεις αντι να τα αξιοποιησουν στην εργασια τους.Αν ημασταν σοβαρο κρατος,αν εφαρμοζονταν οι νομοι δεν θα γινινταν αυτα.
    Οι περισσοτεροι ομως αγροτες στην Ελλαδα σημερα τα βγαζουν ισα,ισα περα,ουτε ακριβα τρακτερ εχουν,ουτε ακριβα αυτοκινητα,ουτε σε βιλλες ζουνε.Αποτελουν το 60% του πληθυσμου της χωρας κι ειναι το πιο αδικημενο απ'ολες τις αποψεις.
    Λεφτα για τους αγροτες το Πασοκ δεν εχει,αλλα λεφτα για τις κομματικες επιχορηγησεις μεχρι το 2016 βρηκε.Αυτοι ειναι το προβλημα για ολα τα δεινα της χωρας,οι προδοτες πολιτικοι και οι χαραμοφαηδες του δημοσειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ , ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!

    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ:ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!!!!!!!!!

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!!

    ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή