Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη Πάγκαλου στο "Ε": εμπαθής, προκλητική και ανεύθυνη


.
Κοιτάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το μάτι μου έπεσε στη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στο Έθνος. Ωπ, λέω, εδώ θα έχει πολύ ψαχνό. Πρέπει οπωσδήποτε να τη μελετήσω. Ο Θόδωρος μας έχει συνηθίσει να τα λέει έξω από τα δόντια, και λόγω της υψηλής θέσης που κατέχει στην κυβέρνηση τα λόγια του έχουν βαρύτητα. Άρχισα λοιπόν να μελετάω τη συνέντευξη ψάχνοντας για «βάρος» λέξεων, ανάλογο με τη βαρύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και, φυσικά, το βάρος του ομιλούντος. Εις μάτην όμως αναζητούσα βαρύτητα στην ελαφρότητα, και γι’ αυτό απογοητεύτηκα σφόδρα, αχ και βαχ...
Θέλω, λοιπόν, να σχολιάσω κάποια σημεία της συνέντευξης που υπογραμμίζουν την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, τέτοιας που απαιτούν οι χαλεποί καιροί που ζούμε αλλά και το υψηλό πόστο που κατέχει.
«Η ΝΔ, έχοντας προεξοφλήσει την ήττα της, τους τελευταίους μήνες της θητείας της είχε κάνει μια λευκή απεργία και τίποτα δεν προωθούσε. (…)
Αυτή η παράταξη στερείται πολιτικού ήθους, δεν ενδιαφέρεται για το καλώς εννοούμενο πάγιο συμφέρον της χώρας, αλλά μόνο για τη δική της παρουσία στην εξουσία. Επειδή, όμως, πολλά πετάγονται και μένουν, εγώ δεν έχω σκοπό να αφήσω τίποτα.»
Κύριε Πάγκαλε, πριν αρχίσετε καλά-καλά...
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

2 comments:

  1. ΓΕΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ< ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΕ ΧΟΝΤΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που θα παει??σπιτι του??μπα θατους ζαλιζει και θα τον στειλουν πισω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή