Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μέρκελ: Κανένα θέμα γερμανικής βοήθειας στην Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τα μέτρα που ελήφθησαν από την Αθήνα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι ARD της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής στήριξης της Ελλάδας εκ μέρους της Γερμανίας, η Μέρκελ είπε ότι "δεν τίθεται απολύτως τέτοιο θέμα".
"...Έχουμε μια ευρωπαϊκή συνθήκη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθηθούν οικονομικά, κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα...".
Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν προβλέπεται βοήθεια των χωρών της ζώνης του ευρώ στην Ελλάδα.
"Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή δηλώνοντας σαφώς ότι πρέπει να πληροί τα καθήκοντά της" με την εφαρμογή ενός προγράμματος σταθερότητας, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία την Παρασκευή θα δεχτεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει "μεγάλο θάρρος", να "μειώσει το έλλειμμα των δημοσίων οικονομικών της" και να ανακτήσει τη "χαμένη αξιοπιστία" της, τόνισε.
inews

3 comments:

  1. Δεν χρειαζομαστε την βοηθεια κανενος,δεν θελουμε την ελεημοσυνη κανενος,μονοι μας θα παλεψουμε στηριζομενοι στις δικες μας δυναμεις,οι δικες μας πλατες θα σηκωσουν ολο το βαρος των θυσιων και του αγωνα που θα χρειαστει για να ξανασταθουμε στα ποδια μας.
    Ας αρχισουν να εφαρμοζοντε οι νομοι,ας αρχισουν να μπαινουν φυλακη οι καταχραστες της εμπιστοσυνης του Ελληνικου λαου,ας αρχισουν και παλι να λειτουργουν οι θεσμοι,ας αρχισει το αδειασμα της πατριδας μας απο τους λαθρομεταναστες εισβολεις,ας αρχισουν να εχουν προτεραιοτητα οι Ελληνες μεσα στην ιδια τους την πατριδα,ας απομονωθουν και να τιμωρειθουν ολοι αυτοι οι πληρωμενοι πρακτορες του ανθελληνισμου,ας γινει και παλι Εθνικη η παιδεια μας,ας αρχισουμε ν'αξιοποιουμε επιτελους τον εθνικο μας πλουτο και τις αστειρευτες δυνατοτητες μας σαν Φυλη και νομιζω πως θα ειναι πλεον θεμα χρονου η αναγεννηση του Ελληνισμου και η πορεια μας σαν χωρα σε νεες χρυσες σελιδες δοξας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΗΣΥΧΑ ,ΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΞΑΝΘΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ,ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ.Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ ΞΑΝΘΟ,ΜΕ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ,ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛΙΔΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΓΕ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΝΑΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΩ.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή