Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

"Μπλόκο" και στην Κ. Μπατζελή

Από παρακαμπτήριους δρόμους πέρασε τα μπλόκα, που είχαν στήσει οι αγρότες στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία εγκαινίασε την έκθεση "Agrotica".
Αγρότες έκλεισαν με τρακτέρ τον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη από και προς τον αερολιμένα, με σκοπό να συναντήσουν την υπουργό, να συζητήσουν μαζί της και να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Ωστόσο, η υπουργός αρνήθηκε να μιλήσει μαζί τους, με αποτέλεσμα οι αγρότες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποκλείσουν τον κάθετο δρόμο που συνδέει τον αερολιμένα με το πολεοδομικό συγκρότημα της έκθεσης, προκαλώντας ταλαιπωρία σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

Ομιλία Μπατζελή στα εγκαίνια της έκθεσης

Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Agrotica, η υπουργός ανέφερε πως "κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση και να προετοιμάσουμε την αγροτική οικονομία και τους ίδιους τους αγρότες για τη μετά το 2013 εποχή. Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να μπλοκαριστεί".
"Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με σημαντικό κόστος για την κοινωνία, αλλά και για τους ίδιους και την αγροτική οικονομία, αναδεικνύουν για μια άλλη φορά την αποτυχία της ελληνικής αγροτικής πολιτικής και την έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού της πρωτογενούς παραγωγής", σημείωσε επίσης η υπουργός, προσθέτοντας πως ότι ο κοινωνικός διάλογος δεν έχει ημερομηνία λήξης και χαρακτηρίζοντας μεγάλο στοίχημα το "να τολμήσουν και οι παραγωγοί ) να δεχτούν να εφαρμόσουν τις αλλαγές".

Παραμένουν οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των "12" μπλόκων με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Σε συνεδρίαση που έγινε στον Πλατύκαμπο οι αγρότες αποφάσισαν από το μεσημέρι της Πέμπτης, να προχωρήσουν σε πλήρη και επ' αόριστο αποκλεισμό στο μπλόκο που έχει στηθεί στην περιοχή.
Αποφάσισαν επίσης να μετακινήσουν τα αγροτικά μηχανήματα από την είσοδο του Πλατυκάμπου στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, προκειμένου να αποκλείσουν την κυκλοφορία και προς τον Βόλο.
Οι αγρότες στον Τύρναβο αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τον δρόμο, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.
Σημειώνεται ότι οι αγρότες των "12" μπλόκων στα οποία συμμετέχουν και αυτοί του Πλατυκάμπου και του Τυρνάβου, προσανατολίζονται να μεταβούν με λεωφορεία την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να προβούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην "Agrotica".

1 comments:

  1. Όλα τα είχε η μπιμπελο-μπουμπούκα τα εγκαίνια της Agrotica τη μαράνανε.
    Μάλλον πήγε για να βγάλει την αναμνηστική φωτογραφία για να δείχνει στα εγγόνια της, γιατί με τα μυαλά που κουβαλάει σύντομα παίρνει την άγουσα για το σπιτάκι της.
    Άλλη μία εμπνευσμένη επιλογή του τρισμέγιστου Παπαντρέου του Γ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή