Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εξάρθρωση σπείρας παραχαρακτών

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τέσσερις ομογενείς για έκδοση και διακίνηση, σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, πλαστών χαρτονομισμάτων.

Το κύκλωμα που αποτελούσαν δύο ομογενείς από τη Ρωσία και δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας από 30 έως 40 χρόνων, εξαρθρώθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Europol.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το κύκλωμα κατάφερε να παραδώσει, κατά την Άνοιξη του 2007, έναντι αντιτίμου, σε αλλοδαπούς αγοραστές, πλαστά χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε 120.000 ευρώ, ενώ τα μέλη του επιδίδονταν, επίσης, στη συστηματική διακίνηση λαθρομεταναστών και στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτι, ενός απ’ τους συλληφθέντες, στην Περαία Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, καθώς και η τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση.

1 comments:

  1. Σταματηστε επι τελους ολους τους πρωην ρωσους να τους λετε ομογενης μα ποσους εχουμε ημουν ναυτικος και ολοι που εχουν ελθη μετα το καθεστως περναν χαρτι απο τον παππα οτι εχουν ελληνικο ονομα και ονομαζωτουσαν ελληνες .Ελεως πια.
    Τα μεγαλητερα αποβρασματα ητο στο ποτι τουαπσ ναβαροσισκι και ολα τα λιμανια της μαυρης θαλλασας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή