Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Οι ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα του παρελθόντος

Την περίοδο αυτή λειτουργούν εξεταστικές επιτροπές για διάφορες υποθέσεις.
Λείπει, όμως, η κρισιμότερη.
Εχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδος, πως ορισμένοι από τους υπεύθυνους για τη διακυβέρνηση της χώρας διέπραξαν σοβαρότατα εγκλήματα, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Καταχρέωσαν τη χώρα, αύξησαν την κρατική σπατάλη και τα ρουσφέτια, παραποίησαν επανειλημμένα τα στοιχεία της οικονομίας και διέλυσαν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Ισως, λοιπόν, ήλθε η ώρα να κληθούν οι υπεύθυνοι αυτών των πρακτικών, τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, για να δώσουν εξηγήσεις.
Το έγκλημα είναι βέβαιο ότι συντελέσθηκε από πολλές διαδοχικές κυβερνήσεις.
Πρέπει, όμως, τώρα να μάθουμε την αλήθεια και εφόσον προκύψουν σοβαρά αδικήματα να παραπεμφθούν σε δίκη –όπως οι ισχύοντες νόμοι ορίζουν– οι όποιοι υπεύθυνοι.
Αυτό θα ήταν το καλύτερο μήνυμα και στους ξένους εταίρους μας που βλέπουν πως το ψέμα δεν τιμωρείται στην Ελλάδα, αλλά και στον ελληνικό λαό που –μπορεί να βολεύθηκε με όσα συνέβαιναν– τώρα όμως που ήλθε η ώρα του λογαριασμού θέλει όσο τίποτα άλλο την απόδοση ευθυνών.
kathimerini.

2 comments:

  1. Η πιό σωστή πρόταση που Εχει διατυπωθεί στη Χώρα μας.
    Ναι κάποιοι εγκληματισαν και πρέπει να πληρώσουν. Δεν φταίει σε τίποτα ο λαός, εκτός από ΕΝΑ. που τους ψηφίζει.
    SnP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ..... ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΊ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ) ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ(ΟΣΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ...ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ,ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ,ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή