Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Το ΑΙΣΧΟΣ έχει και ...συνέχεια.! Καταργούν το "σταυρό" από το λάβαρο του Ερυθρού ...Σταυρού!

Δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου το Σώμα Εθελοντών Ιωαννίνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για τη στάση της Προέδρου Μ. Παπαδοπούλου.
Συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί αρνητική εξέλιξη, που θα σχολιαστεί ποικιλότροπα.

Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποφάσισε να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα "Ελευθέρια" των Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή. Δηλαδή δεν θα δούμε, όπως έχουμε συνηθίσει, στην παρέλαση τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού να διασχίζουν, κρατώντας με υπερηφάνεια τη σημαία του σώματος, τον κεντρικό δρόμο, έξω από τη Νομαρχία και να περνούν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γιατί, όμως, τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αυτή την αρνητική κατάσταση;
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η αποχή από την παρέλαση, αποτελεί έντονη διαμαρτυρία "για τη συμπεριφορά της προέδρου του εδώ Τμήματος Μάρθας Παπαδοπούλου, η οποία ζητά να αφαιρεθεί μόνιμα ο σταυρός από το έμβλημα της σημαίας μας" (δηλ. του Ερυθρού Σταυρού).
Βέβαια, υπήρξε και προηγούμενο σχετικό περιστατικό με "πρωταγωνίστρια" την κ. Παπαδοπούλου.
Όπως καταγγέλλεται "την εσχάτη στιγμή, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2009, την στιγμή της εκκίνησης, χωρίς καμία προειδοποίηση, η κ. Παπαδοπούλου, έδωσε εντολή με τρόπο αυταρχικό, να αφαιρεθεί ο σταυρός".
Η πρόεδρος του Τμήματος Ιωαννίνων επικαλείται απόφαση της κεντρικής διοίκησης των Αθηνών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδείξει εγγράφως αυτόν τον ισχυρισμό της.
Επιβάλλεται να βρεθεί μια λύση, γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για ένα λυπηρό, ανησυχητικό, αλλά και με περίεργες έως ύποπτες διαστάσεις γεγονός…
Θα προκαλέσει πραγματικά έκπληξη σε όλους, αν τελικά, οι εθελόντριες, που εκπροσωπούν το ερυθροσταυρικό πνεύμα, δεν παρελάσουν.
Ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ως εξής:
"...Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. μετά την τακτική συνέλευση που έλαβε χώρα στις 1/2/2010, ανακοινώνει ότι δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού της πόλης μας την 21η Φεβρουαρίου 2010. Το Σώμα μας έχει αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες πολέμου για 70 χρόνια, συμμετέχοντας ανελλιπώς ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης. Με την τωρινή μας στάση διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συμπεριφορά της προέδρου του εδώ Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Μάρθας Παπαδοπούλου όπως μόνιμα αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα της σημαίας μας. Παράλληλα διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2009, όταν την έσχατη στιγμή, χωρίς καμία προειδοποίηση, έδωσε εντολή με τρόπο αυταρχικό, να αφαιρεθεί ο σταυρός, τη στιγμή της εκκίνησης. Τότε δεν απείχαμε, αν και βαθύτατα προσβεβλημένοι, σεβόμενοι τον τόπο και τον χρόνο. Μετά από 4 μήνες αναμένουμε ακόμη το επικείμενο έγγραφο εξ' Αθηνών που η ίδια η Πρόεδρος επικαλέστηκε περί αφαίρεσης του σταυρού, προκειμένου να λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει προσωπική αντιδικία αλλά διαφωνία με τακτικές και μεθόδους που ακολουθούνται, αντίθετες με το πνεύμα του Ε.Σ. Σεβόμενοι την ιστορία του τμήματος, τις αρχές και το ήθος που ο Ερυθρός Σταυρός πρεσβεύει σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοινώνουμε την απόφαση μας στην τοπική κοινωνία που έχει συνδέσει αυτές τις εκδηλώσεις με την ερυθροσταυρική μορφή της εθελόντριας".
proinoslogos

41 comments:

  1. Ετσι,ετσι,καταργηστε οπου υπαρχει ο σταυρος για να βαλετε στην θεση του το "αστρο του Δαυβιδ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από ερυθρός σταυρός θα ονομαστεί ερυθρός κύκλος?
    Στείλτε τη σε κανένα σοβαρό γιατρό να την κοιτάξει,είναι κρίμα η γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΠΕΕΔΙΩΚΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΠΡΩΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑ.
    ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ Γ.....ΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο φίλε καλή συνέχεια. Σήμερα σε ανακάλυψα τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι "ευρωπαίοι" Τούρκοι σήμερα έφτασαν στην ΑΝΔΡΟ και ΔΙΕΚΟΨΑΝ στρατιωτική άσκηση

    ΜΗΝ αφήνετε τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ σε χλωρό κλαρί

    Η "ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ" είναι ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να και η επόμενη σημαία!

    http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_6195.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ΟΛΑ!!!

    ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!

    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!!!

    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ !!!
    ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα παραιτηθουν όλες οι εθελόντριες
    και να ζητήσουν την παραίτηση της Παπαδοπούλου.
    Ειναι διορισμένη ;;;;
    τι περιμένουμε ;;;;
    http:// tiperimenoume.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους τους αγανακτησμένους δήθεν Ερυθροσταυρίτες!!! Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού καθιερώθηκε το 1864 σαν το έμβλημα που θα προστατεύει τις υγειονομικές υπηρεσίες του στρατού αλλά και αυτούς που πλεόν δεν παίρνουν μέρος πλεόν στη μάχη δηλαδή των τραυματιών. Το 1867 υιοθετήθηκε η Ερυθρά Ημισέληνος και το 2005 ο Ερυθρός Κρύσταλλος. Αυτά και μόνο αυτά είναι τα αναγνωρισμένα εμβλήματα βάση Διεθνών Συμβάσεων. Ουδέποτε ο Ερυθρός Σταυρός ή η Ερυθρά Ημισέληνος ή ο Ερυθρός Κρύσταλλος έχουν θρησκευτική ερμηνειά. Τα χρωματα του Ερυθρού Σταυρού είναι τα αντίστροφα της Ελβετικής Σημαίας...., προς τιμήν του Ερρίκου Ντυνάν Ελβετού Πολίτη.

    Ο Ερυθρός Σταυρός ασκεί το έργο του βασιζόμενος σε 7 θεμελιώδης Αρχές. Αν για οποιοδήποτε λόγο πάνω στην σημαία του Ερυθρού Σταυρού τοποθετηθεί ένα θρησκευτικό σύμβολο αυτομάτως χάνει την αμεροληψία του και την ουδετερότητα του. Δύο από τις Θεμελιώδης Αρχές του Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...Ανοίξτε ένα βιβλίο και θα βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις που άλλοι πιθανόν σας πασάρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα. Γιατί θεωρώ ότι κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους και να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει, παίρνω την πρωτοβουλία να πω δυο λόγια.
    Η πρόεδρος του περιφεριακού τμήματος Ιωαννίνων κα Μάρθα Παπαδοπούλου, δεν μίλησε πότε για την κατάργηση του σταυρού πάνω στο έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού. Η πρόεδρος όπως και οποιοσδήποτε από την διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δεν θέλει και ούτε μπορεί να καταργήσει το έμβλημα.
    Η πρόεδρος ζήτησε να αφαιρεθεί ο χριστιανικός σταυρός πάνω από το κοντάρι που φέρει την σημαία του ερυθρού σταυρού.
    Το έμβλημα του ερυθρού σταυρού, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χριστιανισμό. Είναι η αντιστροφή της Ελβετικής σημαίας, προς τιμήν του ιδρυτή του ερυθρού σταυρού Ερρίκος Ντυνάν.
    Οι κύριοι-κυρίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη έχοντος, ξεχνάνε τις 7 θεμελιώδης αρχές του κινήματος. ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ.
    Για να μπορεί να είναι αποδεκτός από όλο τον κόσμο, θα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια αυτές τις αρχές. Άρα δεν μπορεί να φέρει κανένα άλλο σύμβολο εκτός από το έμβλημά του. Το μόνο που θα πρέπει να τον νοιάζει είναι να βοηθήσει οποιοδήποτε τον έχει ανάγκη. Ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, φυλής, χρώματος, θρησκευτικών προτιμήσεων.
    Άρα εάν φέρει τον χριστιανικό σταυρό, παύει να είναι αμερόληπτος και ουδέτερος.
    Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά είμαι και εγώ ένας εθελοντής από τους χιλιάδες που έχει ο ερυθρός σταυρός. Είμαι περήφανος για το έμβλημα που φοράω και που μπορώ να βοηθάω ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ με έχει ανάγκη!
    Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το θέμα, θα ήταν καλό να μάθουν τι είναι ο ερυθρός σταυρός και τι πρεσβεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ''ΞΗΛΩΜΑ'' ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΗΛΘΕ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Ο ΕΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΩΣΤΗ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.
    ΑΦΟΥ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ; ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΒΟΣΚΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ............. ΑΣ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και επειδή η καταχώρηση "ειδήσεων" χωρίς διασταύρωση είναι, αν μη τι άλλο, άστοχη, να ενημερώσω πως το θέμα του "πολέμου" δεν είναι ο σταυρός στη σημαία αλλά στο κοντάρι.

    Όμως κάποιος, για τους δικούς του λόγους, παρουσιάζει ένα γεγονός παραλείποντας μία λεπτομέρεια, και έτσι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά.

    Λίγη περισσότερο προσοχή σε όσα δημοσιεύονται δε θα έβλαπτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υιοθέτησε το σήμα του κόκκινου σταυρού σε λευκό φόντο, που ισχύει σ' ολόκληρο τον κόσμο και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Το σύμβολο του κόκκινου (ερυθρού) σταυρού επιλέχθηκε προς τιμήν της Ελβετίας, ουδέτερης χώρας που φιλοξένησε το συνέδριο, αντιστρέφοντας τα χρώματα της σημαίας της.

    Την ίδια χρονιά ιδρύθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες οι πρώτοι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού.

    Το 1877, κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, η Οθωμανική αυτοκρατορία, όπως στη συνέχεια και όλες οι μουσουλμανικές χώρες, αποφάσισε να υιοθετήσει αντί για το σταυρό, που είναι χριστιανικό σύμβολο, την κόκκινη ημισέληνο. Η επίσημη αναγνώριση της Ερυθράς Ημισελήνου έγινε το 1929 με την τροποποίηση του καταστατικού της Συνθήκης της Γενεύης. (ΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ) Το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως σύμβολο το κόκκινο αστέρι του Δαβίδ. (ΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ)
    ΦΥΣΙΚΑ, ΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ή ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ. ΕΥΓΕ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα. Γιατί θεωρώ ότι κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους και να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει, παίρνω την πρωτοβουλία να πω δυο λόγια.
    Η πρόεδρος του περιφεριακού τμήματος Ιωαννίνων κα Μάρθα Παπαδοπούλου, δεν μίλησε πότε για την κατάργηση του σταυρού πάνω από το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού. Η πρόεδρος όπως και οποιοσδήποτε από την διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δεν θέλει και ούτε μπορεί να καταργήσει το έμβλημα.
    Η πρόεδρος ζήτησε να αφαιρεθεί ο χριστιανικός σταυρός πάνω από το κοντάρι που φέρει την σημαία του ερυθρού σταυρού.
    Το έμβλημα του ερυθρού σταυρού, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χριστιανισμό. Είναι η αντιστροφή της Ελβετικής σημαίας, προς τιμήν του ιδρυτή του ερυθρού σταυρού Ερρίκος Ντυνάν.
    Οι κύριοι-κυρίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη έχοντος, ξεχνάνε τις 7 θεμελιώδης αρχές του κινήματος. ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ.
    Για να μπορεί να είναι αποδεκτός από όλο τον κόσμο, θα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια αυτές τις αρχές. Άρα δεν μπορεί να φέρει κανένα άλλο σύμβολο εκτός από το έμβλημά του. Το μόνο που θα πρέπει να τον νοιάζει είναι να βοηθήσει οποιοδήποτε τον έχει ανάγκη. Ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, φυλής, χρώματος, θρησκευτικών προτιμήσεων.
    Άρα εάν φέρει τον χριστιανικό σταυρό, παύει να είναι αμερόληπτος και ουδέτερος.
    Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά είμαι και εγώ ένας εθελοντής από τους χιλιάδες που έχει ο ερυθρός σταυρός. Είμαι περήφανος για το έμβλημα που φοράω και που μπορώ να βοηθάω ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ με έχει ανάγκη!
    Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το θέμα, θα ήταν καλό να μάθουν τι είναι ο ερυθρός σταυρός και τι πρεσβεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 2:10
    Ευτυχως που υπαρχεις κι εσυ σ'αυτον τον κοσμο και το λαμπερο φως της παντογνωσιας σου μας καθοδηγει μεσα απο το σκοταδι της δικιας μας ημιμαθειας.
    Η ενσταση μας κυριε μορφωμενε,εως παραμορφομενε θα ελεγα,τουλαχιστον για μενα προσωπικα, δεν εχει να κανει με την οποια θρησκευτικη ιδιοτητα του συμβολου του σταυρου.Λιγο μ'ενδιαφερει.Η ενσταση μου εχει να κανει με την αποσυμβολοποιηση ολων αυτων που μας κανουν να ξεχωριζουμε απο τους αλλους λαους,αλλους πολιτισμους,αλλες θρησκειες εκτος Ελλαδας κι εκτος Ευρωπης.Μια αποσυμβολοποιηση που επιχειρει με ιδιαιτερο ζηλο το πασοκικο καθεστως,λες κι αυτο ηταν το προβλημα μας σαν χωρα και σαν λαος.Γιαυτο φωναζουμε κυριε-α παντογνωστη-ρια κι οχι γιατι θιχτεικε το θρησκευτικο μας αισθημα,που στην περιπτωση την δικη μου δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες.
    Είναι λάθος να σχολιάζεαι αρνητικά χωρίς προτίστως να γνωρίζεται. Ο Ερυθρός Σταυρός σε λευκό φόντο δημιουργήθηκαι από την αναστροφή των χρωμάτων της ελβετικής σημαίας το 1864 προς τιμήν του ελβετού Ερρίκου Ντυνάν, ενός από τους πέντε ιδρυτές του Ερυθρού Σταυρού. Σκοπός του εμβήματος ήταν και είναι να προστατεύει τις στρατιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες καθώς επίσης τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τον εξοπλισμό, τις εγκατστάσεις και λοιπά.
    Επίσης όπως όλοι γνωρίζεται το Κίνημα του Ερυθρού Σταυρου είναι ένα ανθρωπιστικό, αμερόληπτο, ουδέτερο, ανεξάρτητο, εθελοντικό, ενομένο και παγκόσμιο Κίνημα κατά τις 7 θεμελιώδεις αρχές που το κατευθύνουν.
    Οπότε δεν δύναται να φέρει επάνω του οποιοδήποτε θρησκευτκό σύμβολο γιατί έτσι χάνει την Αμεροληψία του.
    Ο σεβασμός στην ανεξιθρησκεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ο Ερυθρός Σταυρός αυτό το προωθεί και το στηρίζει.
    Άρα σε όσους υβριζουν και κατηγορούν καλό θα είναι πρώτα να γνωρίζουν και μετά να σχολιάζουν αρνητικά όπως και συνηθίζουν.
    Καλό θα ήταν να σταματήσουν οι επαναστάτες χωρίς αιτία.

    Ένας Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.


    Υ.Σ.Γιατί δεν είμαστε όλοι οι Εθελοντές ανεκπαίδευτοι και επειδή η ημιμάθεια έιναι χειρότερη από την αμάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άρα λοιπόν, ανώνυμε, ποιος ο λόγος της αυταρχικής απαγόρευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!! ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΟΜΨΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΗΣ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ! ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ Ή ΗΜΙΜΑΘΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΩΤΑ!!!!!!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. h proedros dn to ekane auto oute giati ths to eipe h kentrikh dieythynsh, oute giati to apofasise h idia "autarxika" k eipe "etsi goustaro". Epishs dn eipe na allaksei to emvlhma alla na afairethei o stayros apo thn koryfh toy kontariou ths shmaias symphona me diethneis diatakseis pou lene oti me opoiodhpote allo shma 'h diakritiko sth shmaia anaireitai h prostasia tou emvlhmatos alla k h prostasia pou prosferei se periptwseis ektakths anaghs. Telos Opws Polloi tha kserete, kai an den kserete mathete to twra, dyo apo tis themeliwdeis arxes tou kinhmatos tou es einai h amerolhpsia kai h oudeterothta.Etsi den mporei na yparxei ena thriskeytiko symbolo panw sthn shmaia, opoio ki an einai auto, kathws paraviazontai autes tis dyo themeliwdeis arxes. K ena teleytaio: oi kyries nosyleytries prepei na mathoun oti h aneksithrhskeia einai ena anafaireto anthrwpino dikaiwma pou shmainei oti opws olloi oi anthrwpoi, mesa s'aytous kai o kathe erythrostayritis, dn einai ypoxrewmenoi na pisteuoun sthn idia thrhskeia, alla uote k na aspazontai thrhskeytika symvola pou den anhkoun sthn thrhskeia tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. epishs thelw na pw oti oi samareites tha parelasoun kanonika k me to nomo thn kyriakh.Kai malista me megalh symmetoxh!!!!! kathws afou einai PRAGMATIKOI ethelontes aspazontai kai tis 7 themeliwdeis arxes!

    Enas samareiths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΖΩΗ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ. ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕ!!!!!!!!
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ (ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΤΕ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ -ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ- ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΡΙΑ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ. ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΩΤΗΡΗ ΜΗΤΣΗ, ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ!!!!!!! ΤΕΡΑΣΤΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ!!!!!ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ. ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΡΥΘΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΘΙΧΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΑΣ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΖΗΔΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ.
    ΚΑΙ .....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ Ή ΝΑ ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΣΥΛΑ ΑΝΙΑΤΩΝ ΚΤΛ. ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ.ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ φίλε 10:36 π.μ. καλή σου μέρα.
    Κατ΄αρχάς δεν ξέρω σε ποιόν ή ποιούς απευθύνεσαι.
    "...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ..."
    Ποίων το ήθος αμφισβητείς;
    Γιατί δεν γίνεσαι πιο σαφής;
    Tο υστερόγραφό σου:
    "...ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ..."
    το απευθύνεις σε μένα προσωπικά, ή λάθος καταλαβαίνω;
    Αν απευθύνεσαι σε μένα ευχαρίστως να λύσω κάποιες απορίες σου.
    Είμαι Έλληνας Χριστανός Ορθόδοξος και ...λαδοβαπτισμένος.
    Πιστεύω και σέβομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδος μου, χωρίς κόμπλεξ & ...μπασταρδέματα.
    Φυσικά μέσα από την περιορισμένη σελίδα των σχολίων, δεν μπορώ να σου κάνω πλήρη ανάλυση περί των "πιστεύω" μου.
    Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι ..."μισώ" στην κυριολαξία τους δήθεν, τους ψευτοπροοδευτικούς, τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους δημοκράτες του κώλου και γενικά όσους μιλάνε εκ του ασφαλούς.
    Μισώ το ..."θεαθήναι" την υποκρισία την υπερβολή και τον λαϊκσιμό κ.λ.π.
    Μισώ τους ανεύθυνους και όσους δεν έχουν τα ..."γκογκόφια" να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους.
    κ.λ.π.
    .....
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αξίοτιμε κύριε/α Hellraiser, για να μαθαίνεις...το Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ, ουδέποτε αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό σαν επίσημο έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού. Δεν επιχειρήτε αποσυμβολοποίηση!Το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού πρέπει να προστατεύεται για να προστατεύει. Όλο αυτό που κάνετε αυτές τις μέρες είναι να δημιουργείτε σύγχυση σε ένα κοινό που δεν ψάχνει και πολύ να βρεί τις απαντήσεις μονό του αλλά περιμένει τον κάθε "επαναστάτη - υπερμαχο" των ενάρετων ιδεών να τον καθοδηγήσει!!!

    Όσο για τον ανώνυμο που κάνει αναφορά για την συνδρομή και άλλων εθελοντών από άλλες πόλεις, για την παρέλαση στις 21/2/2010, στην πόλη σας, μάθε λίγο για την Αρχή της Ενότητας!!! Πρέπει να ασκεί το έργο του και τις δράσεις του σε όλη την επικράτεια της χώρας.... Σε όλα τα χρόνια της δράσης του Ε.Ε.Σ. από το 1877 μέχρι σήμερα, ήταν η δυνατότητα που έχει να κινητοποιεί εθελοντές από όλη την χώρα, 365 ημέρες τον χρόνο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο...

    Οι μουσουλμάνοι φίλε μου στους σεισμούς της Τουρκίας δέχτηκαν την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. Οι μουσουλμάνοι στο Πακιστάν δέχτηκαν την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, κλπ κλπ. Επίσημο έμβλημα όμως της χώρας τους είναι η Ερυθρά Ημισέληνος και είναι αναγνωρισμένο και από την Διεθνή κοινότητα σαν Έμβλημα Προστασίας των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Στρατού, των Νοσοκομείων, των Εθελοντών-τριων του Ε.Σ., Ε.Η. και του εξοπλισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ 12:38, ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΕΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ. ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ. ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ; ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ Ή ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΟ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΕΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΤΟ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΟΜΩΣ. ΑΦΟΥ Ο ΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΝΩ, ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΙΣΡΑΗΛ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΥΡΧΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ; ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΝ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ;

    ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ (Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2.43 ΚΑΙ 2.28ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΕΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ,ΕΙΤΕ.....!
    ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ.
    ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΙΚΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑ. ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΥΣ.
    ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ, ΑΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ, ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤ ΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ. ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. arxika as min pianei kanenas sto stoma tou ton swtiri t mitsi poso mallon apokallontas ton kaimeno.! oute egw oute kanenas samareitis dn tha epitrepsoume se kanenan na akurwsei t ergo pou proferoume.. oi dimosiografoi pou egrapsan ayta ta artha tha eprepe na ntrepontai pou kataferan gia akoma mia fora na dieukolinoun tin parapliroforisi apokrubontas megalo meros tis alitheias i akoma kalutera diastreulonontas tin teleiws! o stauros pou afairethike dn itan fusika autos tou emblimatos alla autos pou uparxei panw sto KONTARI tis simaias! an kapoios ixere pragmatika ti einai o eruthros stauros k ti presbeuei tote tha ixere k to dikaio pou anaferei oti to sumbolo tou eruthrou staurou dn prostateuei ean uparxoun k alla emblimata epanw. kai episis tha ixere oti gia na prostateuei to sumbolo auto en kairw polemou prepei na prostateuei k en kairw eirinis.. mi basizeste se kati pou aplws etuxe na akousete psaxte k mathete, tote isws katalabete. to ti pisteuei o kathenas k poia thriskeia presbeuei to exei eite stin kardia tou eite st mualo tou, dn xreiazetai na t apodikneiei topothetontas st panw st kontari tis simaias, poso mallon otan apagoreuetai logw tou dikaiou!!! oson afora to dunamiko twn iwaninnwn, einai arketo nomizw apla na sas thumisw oti se kathe parelasi 21is febrouariou summeteixan kai samareites apo alles poleis kathws einai topiki giorti. o arithmos autwn exartotan ap ti diathesimotita. dn exoume na apodeiksoume tipota k se kanenan. eimaste samareites giati emeis t thelisame. boithame giati emeis to theloume. tha me endiefere an sas einai eukolo na mathw gia poio logo mas apokaleite figouratzides k efetzides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΥΡΧΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΑΠΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ."

    Ο σταυρός προϋπήρχε στο κοντάρι της Ελληνικής Σημαίας, όχι οποιασδήποτε σημαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. O ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΤΣΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΩ ΤΩΡΑ. ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΕΣ. ΠΡΟΘΥΜΟΣ, ΜΕ Η Θ Ο Σ ΚΑΙ Α Ρ Χ Ε Σ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ''ΚΑΗΜΕΝΟΣ'' ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΛΑΡΟΥ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΑ. ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ; ΕΠΕΙΤΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ''ΔΙΚΑΙΟΥ'' ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ. ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ; ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΖΗΔΕΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΦΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 10 Ή 15 ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.38, ΣΥΜΦΩΝΩ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΟΣΟ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ. ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. dn diafwnw mazi sou sto oti o swtiris mitsis einai monadikos, antithetws! alla tha itela episis na se diabebaiwsw oti i afairesi tou staurou kathe allo para me autarxiko tropo dn egine.. etsi eprepe na ginei k etsi egine.. k oson afora to oti upirxe tosa xronia itan lathos, simainei oti prepei na to diatirisoume? na sunexisoume na kanoume kati to opoio dn epitrepetai? k gw s auti ti thriskeia pisteuw k i afairesi tou staurou apo to kontari dn me enoxlise katholou isa isa itan apolutws katannoitos o logos.. tha prepe na amfisbitithei i pisti m dld? k pragmatika dn mas endiefere to posa atoma tha eimaste stin parelasi, exoume parelasi k polu liga alles fores aplws auti ti fora mas timisan me tin parousia tous perissoteroi. egw omws pragmatika dn mporw na katalabw giati auto to thema eprepe na ftasei toso makria k toso diastreblwmeno. tha mporouse to thema na eixe luthei diaforetika kathws auti i antidrasi, kata ti gnwmi m, dn einai tpt ligotero apo uperboliki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝΩΝΥΜΕ 01.10, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ-ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΖΟΝΤΩΝ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ, ΚΑΤ'ΕΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΕΜΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ, ΚΑΙΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΕΕΣ, ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009. ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑ ΝΟΥ, ΑΣ ΤΟ ΕΘΕΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΣ ΑΦΗΝΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕΤΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ;
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΛΙΚΟ. ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. TONIZW KSANA. kanenas DEN EKANE TIPOTA AYTARXIKA ALLA SYMPHONA ME DIETHNEIS DIATAKSEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://radar-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_6907.html

    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΛΙΔΑ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. PROS TON ANWNYMO (10:36)MAGGIA TWN SAMMAREITWN POU EFERAN KAI DYNAMIKO APO ALLOUS NOMOUS. FILARAKO LATHOS PLHROFORHSH. DN EPEKSE KATHOLOU THESSALIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ε ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΤΟ ''ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ'' ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.
    ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΤΕΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ!!!!!!!
    .......ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ;

    ΑΝΩΝΥΜΕ 11.54, Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ. ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΕΙΣΤΕ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ!!!
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ....Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΙΔΕΙΑ!
    ΠΑΨΕ!
    ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΠΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ..........ZINA, ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΛΕΛΕΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΘΙΓΕΙΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ............ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.youtube.com/watch?v=sObEyeNCwVE

    http://www.youtube.com/watch?v=Ib7lA4rXSwU

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ).
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΙ
    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΣΕΣ,
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ.
    ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΝΤΟΡΟΣ; ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://intv.gr/site/index.php/video/ekpompes/various/199----28--2009

    ΠΑΤΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή