Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ Υποψήφιος Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ελλάδoς: "Το τρίπτυχό μου είναι Ήθος, Ιδεολογία, Μαχητικότητα"


Συνέντευξη στον gianiotis.gr

Ο Κώστας Χατζής υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 18 Απριλίου με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα Γιάννενα, μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη.

gianniotis: Να ρωτήσω από πού κατάγεσαι;

Χατζής : Είμαι από την Εύβοια. Μεγάλωσα και έζησα στη Χαλκίδα.

gianniotis: Πες μας για σένα και τη δράση σου στον πολιτικό σου χώρο.

Χατζής : Προέρχομαι από τις οργανώσεις της επαρχίας. Ξεκίνησα στην ΟΝΝΕΔ από το μαθητικό της κομμάτι, τη ΜΑΚΙ, από τα δεκαπέντε μου.
Υπήρξα ο ιδρυτής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σχολή μου, στο τμήμα μεθοδολογίας, ιστορίας και θεωρίας της επιστήμης του πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Μετά την ίδρυση της ΔΑΠ στη σχολή έγινα γραμματέας του τοπικού γραφείου της Χαλκίδας και κατόπιν για τρεις συνεχείς θητείες οι συμμαχητές μου με τίμησαν στην προεδρία της οργάνωσης. Διετέλεσα μέλος στις δύο τελευταίες θητείες της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

gianniotis: Πώς αποφάσισες να διεκδικήσεις την προεδρία της ΟΝΝΕΔ;

Χατζής : Πήραμε την απόφαση με μια πολύ μεγάλη ομάδα από όλη την Ελλάδα και λέω πήραμε και όχι πήρα, γιατί ήταν μία απόφαση που την συναποφασίσαμε και τιμητικά προέκριναν τη δική μου την υποψηφιότητα οι συμμαχητές μου για να διεκδικήσουμε την ηγεσία της οργάνωσης. Θέλουμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Να κρατήσουμε τα θετικά της προηγούμενης διοίκησης και να διορθώσουμε οποιαδήποτε παράλειψη, οποιοδήποτε λάθος.
Το τρίπτυχο της υποψηφιότητας μου είναι ήθος, ιδεολογία και μαχητικότητα.
Ήθος γιατί πρέπει εμείς οι νέοι να το διδάξουμε, ξανά πρώτοι στην κοινωνία, και το προσωπικό και το πολιτικό ήθος και να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική για τα πιστεύω τους και τα ιδανικά τους και όχι για να χτίσουνε προσωπικές διαδρομές επιβίωσης, πλουτισμού ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο.
Ιδεολογία γιατί πιστεύω ότι πλέον έχει ευτελιστεί η καραμέλα της επικοινωνίας και πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στην ιδεολογία, γιατί χωρίς ιδεολογία, στην οποία θα πατήσεις, θα κάνεις το στέρεο βήμα, δεν μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον.
Μαχητικότητα γιατί αρμόζει στη φύση της νιότης μας, αρμόζει όμως και στην οργάνωση μας προς την κοινωνία, να πάμε δυναμικά να εκφράσουμε τις ιδέες και τις απόψεις μας και να πείσουμε τον κόσμο. Και όπου δεν υπάρχουν διαμορφωμένες απόψεις να τις διαμορφώσουμε μαζί με τον κόσμο. Μαχητικότητα και στο εσωτερικό του κόμματος μας δηλαδή να γίνουμε ακόμα πιο διεκδικητικοί. Να αποδείξουμε και στην πράξη ότι είμαστε η πρωτοπορία και να κάνουμε την ΟΝΝΕΔ ξανά την αιχμή του δόρατος της Νέας Δημοκρατίας.

gianniotis: Θεωρείς ότι οι νέοι έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική;

Χατζής: Νομίζω ότι οι νέοι δεν έχουν απομακρυνθεί από την ουσιαστική έννοια της πολιτικής δηλαδή από τον προβληματισμό και την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν.
Σίγουρα όμως απογοητεύτηκαν από μεμονωμένες περιπτώσεις που κατακρίθηκαν από την ελληνική κοινωνία.
Σε αυτό καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις. Πιστεύω ότι η ακεραιότητα αυτών που ασχολούνται με τα κοινά είναι αδιαπραγμάτευτη. Οφείλουμε ως νέα γενιά να είμαστε πρωτοπόροι στις ιδέες και στις πράξεις μας και όχι μπροστάρηδες σε προκλητικότητα και αλαζονεία.

gianniotis: Εξήγησέ μας την εκλογική διαδικασία και πες μου εάν γνωρίζεις την ημερομηνία εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Χατζής: Στις 14 Μαρτίου θα γίνει το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα αποφασίσει την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου ο οποίος μέχρι σήμερα εκλεγόταν από το συνέδριο. Σε αυτό το συνέδριο θα αποφασισθεί να γίνει πλέον η εκλογή από τη βάση. Άρα, θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι νέοι είτε ήταν ήδη γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε θα γραφούν τώρα ακόμη και την ημέρα των εκλογών και θα είναι ηλικίας από 16 έως 32 ετών. Η ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου και μάλλον θα είναι η 18η Απριλίου, δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Οι εκλογές θα γίνουνμε online σύστημα, όπως έγιναν και στο κόμμα και από εκεί και πέρα αυτό που επιθυμούμε και ζητάμε εμείς από τον πολιτικό μας φορέα τη Νέα Δημοκρατία είναι να μπορέσουμε να στήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε ΟΝΝΕΔΙΤΗ και σε κάθε ΔΑΠΙΤΗ, αλλά και σε νέους και νέες που δεν είχαν συμπορευθεί με εμάς μέχρι σήμερα αλλά μέσα από τη νέα διαδικασία μπορούν, εφόσον το επιθυμούν να έρθουν, να συμβάλουν και να έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή. Θα διευκολύνουμε την πρόσβαση στη διαδικασία και θα φροντίσουμε να είναι παραγωγική η συμμετοχή τους.

gianniotis: Πιστεύεις ότι η ΟΝΝΕΔ θα βγει πιο δυνατή από αυτή την εκλογική διαδικασία;

Χατζής: Είμαι βέβαιος ότι θα βγει ενισχυμένη. Ανοίγουμε τις πόρτες μας στους νέους και τους καλούμε να συμμετέχουν. Στόχος μας είναι η ενεργός συμμετοχή τους με κατάθεση προτάσεων και προβληματισμών που θα δώσουν μια νέα πνοή στην οργάνωσή μας. Με αυτή τη διαδικασία θα αναζωογονηθούν και οργανώσεις που μπορεί να είχαν ατονήσει και μέσω της ιδεολογικής αντιπαράθεσης θα αποκρυσταλλώσουμε τις θέσεις μας που σε κάποιους μπορεί ως σήμερα να μοιάζουν θολές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου