Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αυτά που δεν προαναγγέλονται ...ανακοινώνονται.!


Από τον Ιάσωνα...

Σημερα, όπως πολλοι συμπολιτες μου, ασχοληθηκα με την ...πρασινη αναπτυξι.!
Δηλαδη εκοψα αγριοχορτα, καθαρισα τον χορταριασμενο κηπο και μαζεψα αγρια χορτα για να απολαυσω ένα "χορταστικο" γευμα...!
Όμως στο μιαλο, στριφογυριζε η ...υπερηφανεια του ζητιανου.!
Οι δηλωσεις του Πρωθυπουργου μας:
18 Μαρτιου 2010
"...Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, γι' αυτό δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας, ξέρουμε ότι θα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να ...δανείζεται με λογικούς όρους.! Η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανένα, ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ούτε από το ΔΝΤ που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας..."
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1791626
20 Μαρτίου 2010
"...Δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας χρέη. Τα λάθη μας θα τα διορθώσουμε μόνοι μας. Το αποδεικνύουμε με τις μεγάλες ...αλλαγές (!) που κάνουμε παντού..."
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1792470
Ετσι φαινεται ότι καταλαβε και η κα Μερκελ, που με την σειρα της δηλωσε ότι "...η Ελλάδα δε χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια οικονομικής φύσεως..." ενώ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας της, η Μέρκελ είπε ακόμη ότι "...ο Έλληνας πρωθυπουργός, της έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι η χώρας δεν θα ζητήσει οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση..."
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/03/2010_329521
Ετσι ενώ φαινεται οτι το ΔΝΤ είναι μονοδρομος...
Ισως μαλιστα η προσφυγη στο ΔΝΤ να ηταν εθνοσωτηριος, αν αναλογισθουμε ότι οι πολιτικοι μας, αλλα και οιανδηποτε Κυβερνησις από τους σημερινους θειο- μπαμπο- μαμο – θρεφτους ..."ηγετες" που η δύστηνος μοιρα μας επεφυλαξε να εχουμε αυτή την εποχη, δεν θα τολμουσαν ψοφοδεις ως είναι ενωπιον της αληθειας και του πολιτικου ..."κοστους" να λαβουν ουσιαστικα μετρα περιορισμου των δαπανων και διαρθρωτικων αλλαγων που απαιτουνται.
Δηλαδη να απολυσουν Δημοσιους υπαλληλους, να περιορισουν την εξουσια της χουντας των συνδικαλιστων που εξεθρεψαν, να μειωσουν την τερατογονια της λεγομενης τοπικης αυτοδιοκησεως, ως αν ειμεθα αι Η.Π. Ελλαδας...!
Όμως οι φημες που εχουν κατακλυσει την αγορα είναι...
Οτι
επιστρεφουμε ολοταχως προς την δραχμη.
Οτι ηδη το Νομισματικοπειο εχει τεθει σε ετοιμοτητα.
Οτι με πανηγυρισμούς και Εθνικη ..."υπερηφανεια" θα διακηρυχθη η ηρωική εξοδος από την κακη αχαριστη Ευρωζωνη, ωστε να γινουμε επιτελους ...ανεξαρτητοι.!
Οτι τα ευρω μας θα γινουν δραχμες με την κλειδωμενη ισοτιμια της δραχμης προς το ευρω.
Αλλα και ότι μετα την υποχρεωτικη δραχμοποιησι των ευρω - οποτε θα γινουμε εκατομμυριουχοι - θα ακολουθηση υποτιμησις, ώστε τα ευρω μας θα ...υποδιπλασιασθουν και ετσι θα σωθουμε μονοι μας, όπως διατυμπανιζει και ο Πρωθυπουργος μας...
Διοτι θα εκτυπωσουμε τοσες δραχμες, οσες χρειαζονται για να ξεπληρωσουμε τα χρεη μας…Αλλα και θα συναλλασσομεθα-αμοιβομεθα με την ..."ισχυρη" δραχμη.!
Αυτή η υπεραπλουστευμενη θεωρησις δυστυχως, αποτελει εν δυναμει υποθεσι, η οποια, αν ο μη γενοιτο πραγματοποιηθη, θα στειλη την Ελλαδα στον ..."άλλον", δηλαδη στον τριτο κοσμο, όπου μετα μανιας τοσα χρονια προσπαθουν οι εκαστοτε κυβερνητες μας να μας στειλουν.!
Με χρυσο ..."ολυμπιονικη" το Pasok κατ' αρχην και επι μακρον, εν συνεχεια με την ηπια προσαμογη του νέο καραμανλικου στρουθοκαμηλισμου και τελος τις ημερες μας με ιδιαιτερη επιτυχια μετα τον νομο της ελληνοποιησεως και με τις ευλογιες, δι ευχων, του Αρχιεπισκοπου μας...
Το βεβαιο είναι αυτή η 25η Μαρτιου δεν θα είναι ουτε ..."με εορτασμους".
Ουτε ..."ευαγγελιζουσα". Δυστυχως...!

1 comments:

  1. Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω. Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών. Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι...
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ
    Θα υπερασπιστώ το έθνος και την υπόθεσή του γιατί είναι δίκαιη και ιερή.
    Κάτω το κολοκρατος το Ελληνικό,
    Ζητώ το Εθνος το Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή