Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μεσούτ Γιλμάζ: Με έριξαν οι Αμερικανοί!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Akşam, υποστηρίζει ότι τον ανέτρεψαν οι ΗΠΑ λόγω της ενεργειακής συνεργασίας του με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον “ισχυρισμό-σοκ” του κ. Γιλμάζ, “οι ΗΠΑ ανησυχούσαν από το σχεδιασμό του αγωγού Blue Stream, που είχε υπογραφεί με τη Ρωσία.
Ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, μου είπε:
"Εάν δεν ακυρώσετε τη συμφωνία, τότε αυτό μπορεί να επιφέρει άσχημα αποτελέσματα για το άτομό σας".
Έτσι, πλήρωσα και το πολιτικό κόστος.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ, αφού ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 1997 η συμφωνία για τον αγωγό ψηφίστηκε ομοφώνως στη Βουλή, είπε:
"Μετά την ημερομηνία αυτή, τόσο προς τον Υπουργό Ενέργειας, όσο και σε μένα, άρχισαν να προσέρχονται ξένοι πρέσβεις και εκπρόσωποι. Είχαν έλθει ο πρέσβης των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου. Διότι τότε στο εξωτερικό υπήρχε η αντίληψη ότι πρέπει να παρεμποδιστεί η Τουρκία, η οποία εισερχόταν στην ενεργειακή αγορά ως ένας νέος παίκτης, προκειμένου να κρατούν στα χέρια τους την τουρκική αγορά".
Ο Γιλμάζ ανέφερε ότι η πρόταση της Ρωσίας ήταν άκρως ελκυστική και ανέλαβε το ρίσκο να περάσει το φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα και να διοχετευθεί έως τη Σαμψούντα. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απειλή του πρέσβη των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος απάντησε πως δεν φοβάται και ότι θα πραγματοποιήσε τη συμφωνία αυτή, η οποία είναι αναγκαία για τη χώρα του.
zoomnews

1 comments:

  1. Έτσι έριξαν και τον Καραμανλή και ανέβασαν τον Γιωργάκη τον αμερικανόδουλο.....

    Έλληνα ξύπνα γιατί αύριο θα είναι αργά.... πολύ αργά..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή