Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Στην Ευρώπη περίγελος και στην Ελλάδα …Πρωθυπουργός!

Γελούν στην Ευρώπη με τον κύριο Γεώργιο Παπανδρέου, απορούν όμως πως εξακολουθεί να εμφανίζεται "δημοφιλής" στην Ελλάδα.
Χρησιμοποιεί το ΔΝΤ σα μπαμπούλα στην ΕΕ, ενώ όλοι γνωρίζουν την πρόθεση του να προσδέσει την Ελλάδα στην Αμερικάνικη σφαίρα οικονομικής επιρροής.
Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες δεν κρύβουν την απορία τους ΠΩΣ ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Άντε να τους εξηγήσεις…

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ...
"E" 18/3
Θυμηδία προκάλεσε στους ηγετικούς κύκλους της Γερμανίας και της ΕΕ η επανάληψη εκ νέου τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της υποτιθέμενης "απειλής" ότι η Αθήνα συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο οικειοθελούς προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει υποβάλει στον πρωθυπουργό την ιδέα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ευρωζώνης θα αισθανθούν… πανικό και θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν τα ελληνικά δίκαια αιτήματα προκειμένου να αποτρέψουν την κυβέρνηση Παπανδρέου από το να ρίξει τη χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ. Αυτό που όμως γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι πως αυτός ο υποτιθέμενος διαπραγματευτικός εκβιασμός είναι εντελώς ανεδαφικός – για να μην πούμε αφελής. Συνιστά λανθασμένη πολιτική η οποία πρέπει να εγκαταλειφθεί αμέσως.
Οποιοσδήποτε έχει υποτυπώδεις γνώσεις γύρω από το θέμα γνωρίζει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελεί το έσχατο σκαλοπάτι διεθνούς εξευτελισμού μιας χώρας, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον λαό της όσο και για την κυβέρνηση που αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Δεν είναι τυχαίο που στο ΔΝΤ προσφεύγουν σχεδόν αποκλειστικά τριτοκοσμικές χώρες. Στην ήπειρό μας, με εξαίρεση τη Βρετανία πριν από… 35 χρόνια, προσέφυγαν την τελευταία εικοσαετία μόνο εξαθλιωμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έπεσαν σε τριτοκοσμικό επίπεδο, μετά την κατάρρευση του "ανύπαρκτου σοσιαλισμού" και την πλήρη αποσύνθεση της οικονομίας τους μέχρι να ανασυγκροτηθεί σε καπιταλιστική βάση: Ουκρανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία καθώς και η απολύτως εξαθλιωμένη Ρωσία του Μπορίς Γέλτσιν πριν από 15 χρόνια – τότε που όσα έπαιρνε μια Ρωσίδα πόρνη σε ντισκοτέκ της Κόκκινης Πλατείας για να πάει με έναν δυτικό τουρίστα αντιστοιχούσαν στους μισθούς… ενάμιση χρόνου μιας Ρωσίδας δασκάλας!
Προφανώς δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι διοχέτευαν μετά της προσήκουσας σοβαρότητος στους Ελληνες δημοσιογράφους που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο σύντομο ταξίδι του στη Βουδαπέστη την «πληροφορία» ότι ο Γ. Παπανδρέου πήγε στην Ουγγαρία για να "μελετήσει" την πείρα μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης χώρας-μέλους της ΕΕ, αν και όχι και της ευρωζώνης, η οποία προσέφυγε στο ΔΝΤ.
Τι να μελετήσει ο άνθρωπος;
Ενώ οι σοσιαλιστές είχαν κερδίσει στην Ουγγαρία τις βουλευτικές εκλογές διά περιπάτου και με ευρεία πλειοψηφία, με το που προσέφυγε η χώρα στο ΔΝΤ έχει ήδη καθαιρεθεί ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, έχει αντικατασταθεί από έναν πολιτικά άσχετο τεχνοκράτη που ήταν… διευθυντής του αεροδρομίου (!) της Βουδαπέστης και αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου οι σοσιαλιστές θα συντριβούν από τη Δεξιά με τουλάχιστον… είκοσι εκατοστιαίες μονάδες διαφορά!
Οι Ούγγροι συνταξιούχοι π.χ. θέλουν να… δαγκώσουν στο λαρύγγι τους σοσιαλιστές οι οποίοι βάσει των εντολών του ΔΝΤ τους έκοψαν εντελώς τη 13η σύνταξη, το Δώρο Χριστουγέννων.
Τι πείρα να μεταφέρει από εκεί ο Γ. Παπανδρέου;
Μόνο πείρα προς αποφυγήν υπάρχει!
Ανάλογα συμπεράσματα θα βγάλει αν κοιτάξει και προς τη Ρουμανία, η οποία επίσης βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου από το ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα; Από 7% αύξηση που είχε το ΑΕΠ της χώρας το 2008, καταβαραθρώθηκε σε μείωση 8% το 2009 που ήρθε το ΔΝΤ!
Σε πολιτικό επίπεδο δύο δεξιές κυβερνήσεις έπεσαν στη Ρουμανία το φθινόπωρο και η σημερινή δεν αισθάνεται καθόλου καλά, καθώς το ΔΝΤ την έχει διατάξει να μειώσει κατά… 100.000 τους δημόσιους υπαλλήλους! Προσφάτως αποφάσισε να απολύσει και 10.000 εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους της χώρας και φυσικά αναμένεται να γίνει κόλαση.
Προς γενική απεργία οδεύουν και οι Ρουμάνοι εκπαιδευτικοί, καθώς η κυβέρνηση τους… έφαγε μισθούς πολλών μηνών, για να βελτιώσει τα νούμερα που παρουσιάζει στο ΔΝΤ και τώρα θέλει να τους ξεπληρώσει όσα τους έκλεψε σε… τρία χρόνια!
Τι να την κάνει τέτοια πείρα ο Γ. Παπανδρέου;
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Να μην ταυτιστεί με την εξαθλίωση
ΣΥΜΦΟΡΑ για τη χώρα και τον ελληνικό λαό που θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση θα αποτελούσε ενδεχόμενη προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, βαρύτατη προσβολή για την ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και των ιδανικών του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, θα συνιστούσε μια τέτοια κίνηση. Δεν είναι επιτρεπτό μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής έναν Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα κατά σύμπτωση είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αυτήν την περίοδο, να ταυτιστεί με τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την οικονομική και κοινωνική εξουθένωση του λαού μας.
Ούτε για διαπραγματευτικούς λόγους δεν θα έπρεπε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου να έχει δώσει αυτή την εικόνα.
olympia

2 comments:

 1. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ, ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ.ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ.ΑΦΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΗΞΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΝ,ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΟΥΛΑΡΙΑ,ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΑΓΓΕΛΑ.ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΥΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ,ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβαζοντας τον Κο Δελαστικ μετα βιας συγκρατω νευρικα γελια.

  Διοτι :

  Δηλαδη ειναι ως εαν καλουσαμε τον Μαρξ να μας πη την γνωμη του για το καπιταλιστικο συστημα, και εν συνεχεια την Μαρξιστικη θεωρησι άποψι για το καπιαταλιστικο συστημα να παρουσιαζαμε ως αντικειμενικη ενημερωσι του κοινου, χωρις ταυτοχρονως να φανερωσοουμε στο κοινο οτι ο κρινων το καπιταλιστικο συστημα ειναι Ο Μαρξ

  Οταν ειναι ( δυστυχώς, μαλλον δεν ειναι ) γνωστον οτι ο κος Γ.Δελαστικ ειναι διευθυντης της εφημεριδος « ΠΡΙΝ». Για οσους δεν ειναι γνωστες - και ειμεθα οι περισσοτεροι- αγνοειται οτι η εφημερις Πριν εκπροσωπει το ΝΑΡ (Νεο Αριστερο Ρευμα) της επαναστατικης αριστερας που πιστευει την «δεύτερη παρουσία της επανάστασης ορατή αναγκαιότητα της ίδιας της εργατικής τάξης, επαληθευόμενη και αποζητούμενη συνειδητή πολιτική επιδίωξη» . Κατα συνεπειαν ο Κος Δελαστικ για οιανδηποτε θεμα θα τοποθετηθει και θα βρη την «αληθεια» λιγο ή αρκετα αριστεροτερα του Ριζοσπαστη και του ΚΚΕ. Ειναι δυνατον να ειναι οι δογματικες αποψεις του αντικειμενικες ? Δεν ειναι γελοιο και ταυτοσημο απατης να παρουσιαζεται ως «δημοσιογραφικη» αναλυσις και ως «ειδησις» η κομμουνιστικη θεωρησις της επαναστατικης αριστερας, ενω επιμελως α αποκρυπτεται η ιδιοτης του Κου Γ. Δελαστικ?

  Διαβαστε Δελαστι εδω να καταλαβετε τροπο σκεψεως ..
  ΠΡΙΝ, 30/3/2003, Του Γ. Δελαστίκ «..Απύθμενο μίσος εναντίον των Αμερικανών φονιάδων και των Αγγλων υποτακτικών τους για τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττουν στο Ιρακ , απλώνεται σ’ όλη τη ανθρωπότητα.Ολος ο κόσμος εύχεται να γεμίσει κάποια μέρα και το έδαφος της Αμερικής απο διαμελισμένα πτώματα σαν κι αυτά που σκορπούν οι δυνάμεις εισβολής του Μπούς, του νέου Χίτλερ, στις πόλεις του Ιράκ,μήπως και έτσι η αυτοκρατορία της απόλυτης κτηνωδίας του καπιταλισμού πνιγεί σο αίμα που η ίδια χύνει ποτάμι σ’ όλο τον πλανήτη..»
  Επι της ουσιας:
  ο κος Δελαστικ ως γνησιος λενινιστης-σταλινικος απεχθανεται το ΔΝΤ που υποτιθεται οτι εκεπροσωπει τον καπιταλισμο.Εξ ου και το δογαμτικο μισος του,Ενω αν το ΔΝΤ άνελαμβανε τηνΕλλαδα ισως να ειχαμε ελπιδα να γινουμε κρατος που δεν ειμαστε..και που οι πολιτικοι μας λογω " πολιτικου" κοστους αρνουνται να κανουν..
  Ιασων

  ΑπάντησηΔιαγραφή