Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ "βούλιαξαν" τη ΣΒΕΚΗ Α.Ε.

Ευθύνες στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διοίκησαν τη ΣΒΕΚΗ* αποδίδει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Συνεταιριστική Βιομηχανία Κρέατος.
Ταυτόχρονα επιτίθεται και κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, - αλλά και των στελεχών της - που δεν ασχολούνται με την ουσία του προβλήματος και την αναζήτηση ευθυνών αλλά με ευχολόγια.
Πώς να ασχοληθούν άλλωστε με την αναζήτηση των ευθυνών όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν το τιμόνι της διοίκησης της ΣΒΕΚΗ και οδηγώντας την με πυξίδα το κομματικό συμφέρον την βουλιάξανε.
Είναι τα ίδια κομματικά στελέχη που πέρυσι ήταν μπροστάρηδες στις αγροτικές κινητοποιήσεις εγκαλώντας την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που ..."ξεκλήριζε" τον αγροτικό κόσμο, επειδή του έδινε το πακέτο βοήθειας των 500 εκ. ευρώ.
Είναι τα ίδια στελέχη που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για το πρόβλημα που δημιούργησαν στους χοιροτρόφους και κτηνοτρόφους, στις οικογένειες των εργαζομένων στη Βιομηχανία, αλλά και γενικότερα στην Ηπειρωτική κοινωνία.
"...Αντί να τους καλύπτετε θα πρέπει να τους εγκαλείται...", τονίζει μεταξύ άλλων η Ν.Δ., η οποία ζητά από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που "έταζε πριν τις εκλογές τα πάντα στους πάντες" να ενισχύσει τη ΣΒΕΚΗ μέσα από προγράμματα εγγυοδοσίας. Παράλληλα καλεί τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό να βοηθήσει στην αποπληρωμή των οφειλών και προτείνει να αλλάξει η νοοτροπία και ο προσανατολισμός αυτών που θα διοικήσουν στη συνέχεια τη ΣΒΕΚΗ.
_______________________________________
* Η ΣΒΕΚΗ Α.Ε. ιδρύθηκε από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας). Η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται το 1992, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου της.

2 comments:

  1. Ποιός διόριζε τους προέδρους ή τον πανπρόεδρο; Πόσα χρήματα έπαιρνε το μήνα ο Λύτης; Ποιός διόριζε στη ΣΒΕΚΗ; Ποια γυναίκα αποφάσιζε για την προτεραιότητα στο σφάξιμο τις κρίσιμες μέρες του Πάσχα κλπ. Ποιός αποφάσιζε επί χρόνια για όλα τα θέματα της ΣΒΕΚΗ;
    Μα ο ΕΝΑΣ και μοναδικός.

    ΥΓ: Εμαθα ότι ο Λύτης πήγε να «εξυγιάνει» και τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, λόγω των ειδικών ταλέντων του.
    Αλήθεια τη ΔΩΔΩΝΗ σε ποιόντην έχουν ταμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδού και κάτι επίσημο και χειροπιαστό.
    Λύτης Βασίλειος. Ποιός τον διόριζε; Ποιός τον στήριζε; Τίνος ήταν κολλητός φίλος; Και δεν Εχει ούτε μια γίδα ή μια κότα.
    Διαβάστε:
    http://epirusgate.blogspot.com/2010/03/4_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή