Αρνητικός στη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Κατατζαφέρη στη Βουλή.
Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι υπάρχουν αναξιοποίητα ενεργειακά αποθέματα και η παραγωγή από ΑΠΕ μπορεί να ενισχυθεί. Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, καθώς οι γειτονικές μας χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.
"Επαγρυπνούμε και υποστηρίζουμε την παγκόσμια κοινότητα που αντιδρά στην διάδοση της πυρηνικής ενέργειας" πρόσθεσε. Εκτίμησε ότι η σοβαρότερη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα είναι η καταπολέμηση της σπατάλης, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, και η ενίσχυση της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη να ανοίξει ένας διάλογος για την χρήση πυρηνικής ενέργειας, η οποία αναβιώνει σε διεθνές επίπεδο.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Γαλλία (η οποία διαθέτει δεκάδες πυρηνικούς αντιδραστήρες), είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: "Σε αυτή τη συγκυρία, που έχουμε ένα Γάλλο πρόεδρο ο οποίος δείχνει διάθεση να μας βοηθήσει, αισθάνεται όμως δέσμιος των επιλογών της κ. Μέρκελ, μήπως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο με μια χώρα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αντιδραστήρες, και να λειτουργήσει το πράγμα αντισταθμιστικά;", αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.
theinsider
____________
S: Ενώ οι γειτονικές μας χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, αλλά και τα Σκόπια ακόμη, δραστηριοποιούνται στο θέμα της πυρινικής ενέργειας, εμείς απλά ως θεατές, θα ...επαγρυπνούμε και θα υποστηρίζουμε με ...σθένος την ...πράσινη ανάπτυξη.!
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
ΣΤΙς 28 12 2009 , όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM, η Σεούλ και το Αμπού Ντάμπι υπέγραψαν, σειρά οικονομικών συμφωνιών συμπεριλαμβανομένης συμφωνίας αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή από νοτιοκορεατική κοινοπραξία, τεσσάρων πυρηνικών σταθμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα., Η ανέγερσιτου πρώτου από τους τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς που θα κατασκευάσει η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες Korea Electric Power Corp., Hyundai Engineering and Construction, Samsung C&T Corp. και Doosan Heavy Industries, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι έτοιμοι ως το 2020..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολονότι είναι πλεονασμός, δεν πειράζει να θυμίσουμε ότι τα Ηνωμένα ΑΡΑΒΙΚΑ Εμιράτα,{ εδώ θα συμφωνήσουν όλοι οι Έλληνες τείνω να πιστέψω} δεν κινδυνεύουν από έλλειψι πετρελαίου...Αλλά πώς άλλως να τονίσουμε το ενδιαφέρον αυτών των κρατών και τις υπεύθυνες κυβερνήσεις τους, που έχουν δεν έχουν 38 χρόνια υπάρξεως, πλην όμως βλέπουν τόσο μακριά και προνοούν…
Ββεαιως εφ΄οσον τα κοιτασματα πετρελαιου και οι πηγες φυσικου αεριου ειναι εξαντλητα στον ορατο χρονικο οριζοντα, καθισταται αδήριτος αναγκη,οι πολιτικοι μας να αντιμετωπισουν την εμφανως υπαρκτη και ωριμη απειλη της ενεργειακης ανεπαρκειας εγκαιρως με την μοναδικη αξιοπιστη εναλλακτικη λυσι, των σταθμων πυρηνικης ενεργειας. Οπως φρονιμως πραττουν προνοούντες οι γειτονες μας, με τρια πυρηνικα εργοστασια οι Τουρκοι μεχρι το 2015 , δυο οι Βουλγαροι μεχρι το 2013 και ενος γαλικης τεχνογνωσιας, οι Αλβανοι. Ενω για τους αριστερομάτηδες οικολογους μας να αναφερουμε οτι η κατασκευή μονο της πέμπτης πυρηνικής μονάδας στη Φιλανδία προκαλεί μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.
Γι αυατ τα αριστεροκρατουμενα μεσα ενημερωσεως καιοι παπαγαλοι πολιτικοι μας με ποιηματακια " πρασινης αναπτυξης " κρυβουν τημ αληθεια και χωνουν βαθεια το κεφαλι στην αμμο οπως η στρουθοκαμηλος..
Ιασων
ΦΙΛΕ ΙΑΣΩΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ,ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 100 ΧΙΛ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ.Η ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΦΘΑΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεινη την ημερα ημουν με την οικογενεια μου σε μια εξοχικη κατοικια στο λαγονησι.Ραδιενεργεια χορτασε ολη η Ελλας .Οχι κατ αποκλειστικοτητα η Β.Ελλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνω η τοτε σοβιετια εκρυβε το γεγονος της μολυνσεως της υφηλιου εως οτου " νοτισουμε" ραδιενεργεια..
βεβαιως να πουμε οτι ουδεμια σχεσι εχουν οι πυρηνικοι σταθμοι της Σοβιετιας τυπου τσερνομουλ με της Ευρωπης που αριθμει περι τους 437 και δεν εχουν αναφερθει παρομοια ατυχηματα.
Ο Λεωνίδας Δρόλλας, διευθυντής του Παγκοσμίου Κέντρου Ενεργειακών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο.σε πρόσφατη συνέντευξι του τον περασμένο Απρίλιο ηταν πολύ κατηγορηματικός.
«Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας ζήτησης ενεργείας αφορά στο πετρέλαιο. Αυτό θα συνεχιστεί. Το μερίδιο του πετρελαίου θα πέσει αλλά θα παραμείνει σημαντικό, ώσπου να βρούμε άλλες πηγές ενέργειας. Η μεγαλύτερη εναλλακτική πηγή ενέργειας αυτή τη στιγμή δεν είναι η αιολική ενέργεια, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά η πυρηνική ενέργεια, η οποία πάντα ήταν ισχυρή, αλλά βέβαια μετά από τα δυστυχήματα στο Three Mile Island στην Αμερική και κυρίως στο Τσερνομπίλ ο κόσμος φοβήθηκε. Αλλά τώρα σιγά-σιγά ο κόσμος και οι κυβερνήσεις αρχίζουν και ξανασκέφτονται την πυρηνική ενέργεια. Η ελληνική κυβέρνηση βέβαια όχι και αυτό νομίζω είναι λάθος. Το έχω ξαναπεί δημοσίως και στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, είναι και πολλοί άλλοι που πιστεύουν το ίδιο. Τη στιγμή που η Τουρκία βαίνει προς την πυρηνική ενέργεια με έναν αντιδραστήρα που ετοιμάζονται να αρχίσουν να κτίζουν μες στα επόμενα 2-3 χρόνια, που η Γαλλία έχει πάρα πολλούς αντιδραστήρες, η Γερμανία που ήθελε να τους κλείσει το ξανασκέφτεται, η Αγγλία σκέφτεται να αντικαταστήσει τους παλιούς αντιδραστήρες που «θα βγουν στη σύνταξη». Ο κόσμος βλέπει ξανά την πυρηνική ενέργεια με άλλο μάτι, εκτός από την Ελλάδα. Πρέπει αυτό το θέμα η Ελλάδα να το σκεφτεί σοβαρά. Είμαστε μικρή χώρα αλλά έχουμε πολλή θάλασσα γύρω το οποίο ευνοεί την πυρηνική ενέργεια, αφού χρειάζεται νερό για τους αντιδραστήρες».
Ανθελετε διαβαστε κι αυτο..
http://citypress-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_9922.html
«Δήμος Καλοπετεινίτσας. Αποπυρηνικοποιημένη Ζώνη…»
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2008 ο πρωθυπουργός της γειτονικής Βουλγαρίας έθεσε τον θεμέλιο λίθο του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Βουλγαρίας στο Μπέλενε, έπειτα από τη διακοπή της λειτουργίας τμήματος του σταθμού του Κοζλοντούι.
Ιασων