Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Κρυφή συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη…


Συμφώνησαν να … ξεχάσουν τα παλιά και να συμπήξουν "μέτωπο" κατά του Σαμαρά επειδή τους έχει θέσει στο περιθώριο…

Από την Ιωάννα Λορένη...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αλλάζουν τα δεδομένα στη ΝΔ; Πάντως ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη είπαν να ξεχάσουν όσα τους χωρίζουν και να προτάξουν όσα τους ενώνουν. Δηλαδή ο "κοινός εχθρός". Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν τις προάλλες σε ..."ουδέτερο" έδαφος, μίλησαν για πολύ ώρα και αποκατέστησαν τις σχέσεις τους…
Οι σχέσεις αυτές είχαν διαταραχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο όταν η κ. Μπακογιάννη χρέωσε την ήττα της στην "προδοσία" του κ. Καραμανλή που μέσω του περιβάλλοντος του στήριξε τον κ. Σαμαρά. Μάλιστα ο Γ. Πρετεντέρης έγραψε τις προάλλες ότι: "έξαλλη η Ντόρα μόλις έχασε την ηγεσία, είχε πει στο τηλέφωνο στον πρώην πρωθυπουργό τη φράση [άντε γ….], κι' εκείνος δε φέρεται να της απάντησε σε ανάλογο ύφος". Μολονότι και οι δυο πλευρές διαψεύδουν έναν τέτοιο διάλογο, το γεγονός είναι ότι η μητσοτακική πλευρά έπνεε μένεα μέχρι τώρα για τον Κ. Καραμανλή.
Στο διάστημα που μεσολάβησε οι σχέσεις της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά φάνηκε κινούνται σε τεντωμένο σχοινί. Όμως και ο κ. Καρμαναλής άρχισε να δυσαρεστείται τον τελευταίο καιρό με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ διότι αφενός μεν δεν τον καλύπτει, όπως περίμενε, σθεναρά για την περίοδο που κυβερνούσε και αφετέρου διότι στις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής δεν υπάρχει γραμμή συγκάλυψης για τα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου.
Ο Αντ. Σαμαράς κινείται έτσι σε μια προσπάθεια να "αποκοπεί" η ΝΔ από το αμαρτωλό παρελθόν της μπας και μπορέσει να πάρει τα πάνω της. Προς το παρόν όμως παραμένει καθηλωμένη σε χαμηλά ποσοστά κι αυτό αυξάνει την εσωκομματική δυσαρέσκεια.
Ο Κ. Καραμανλής και η Ντ. Μπακογιάννη βλέποντας λοιπόν ότι ο Αντ. Σαμαράς τους θλετει στο περιθώριο συμφώνησαν κατά τις πληροφορίες να θέσουν τέρμα στη δική τους διαμάχη και να συμμαχήσουν δημιουργώντας άτυπο μέτωπο σε βάρος του νέου αρχηγού.
Με ποιο στόχο; Σε πρώτη φάση -και εν όψει συνεδρίου- να τον αναγκάσουν να τους υπολογίζει: Να προσφέρει κάλυψη στον πρώτο και να δώσει το εσωκομματικό μερίδιο που «αναλογεί» στη δεύτερη.
Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει ο κ. Σαμαράς. Έχοντας μάθει για τη μυστική συνάντηση των δυο, πάντως, στις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη -με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης- έστειλε τη δική του απάντηση λέγοντας με νόημα:
"Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Σήμερα, έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι, λοιπόν, για κανένα. Κοιτάζω το μέλλον…"
politicsonline

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου