Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πεπελάσης: "Δεν υπήρχε άλλος δρόμος πλην του ΔΝΤ"

Το φόβο ότι η Ελλάδα δεν θα τα βγάλει πέρα με το πρόγραμμα για μείωση του δημόσιου χρέους εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, λέγοντας ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε το πολιτικό σύστημα αλλά ούτε και η κοινωνία είναι επαρκείς γι αυτό.
Ο κ. Πεπελάσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στο μηχανισμό διάσωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Το ΔΝΤ μπορεί να μας δώσει όχι μόνο πόνο και ταλαιπωρία αλλά και να μας βάλει και σε κάποια τάξη", είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τη στάση των ξένων –ανέφερε- ότι έχουν κάποιο δίκιο για τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν βλέποντας μια κοινωνία που σπατάλησε ευκαιρίες.
Ο κ. Πεπελάσης αναφέρθηκε στη συνενοχή της ελληνικής κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα, για παροχές από μη παραγωγικές δραστηριότητες κι επέρριψε ευθύνες και στα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα για τη σημερινή κατάσταση.
Όσον αφορά το μέλλον επεσήμανε ότι το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη κι αυτό προϋποθέτει παιδεία και πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς με ποιους πόρους και ποιους συντελεστές θα γίνει. Ανέφερε, ότι χρειάζεται οργάνωση, μια κυβέρνηση που βλέπει μπροστά, καταλαβαίνει και είναι έτοιμη να πει την αλήθεια.
Παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να πετύχει.
Ωστόσο –όπως είπε- εύχεται και προσεύχεται να πετύχει καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα και η κοινωνία θα πάνε πολύ πίσω.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου